Envieu una sol·licitud per obtenir fons per al vostre concepte d’inversió energètica sostenible!
El 'European City Facility' dóna suport als municipis (autoritats locals) i a les agrupacions de la UE-27 i del Regne Unit en el desenvolupament de conceptes d'inversió per a l'energia sostenible. S'acaba de llançar la primera convocatòria! El termini per presentar una proposta és el 2 d'octubre de 2020.
 
La durada inicial de la convocatòria (2 mesos) s'ha ampliat a causa de les circumstàncies extraordinàries derivades del brot COVID-19.
Els conceptes d'inversió (estudis de preferibilitat), com ara anàlisis de la barrera del mercat, anàlisis d'interès local, anàlisis jurídics i de governança, serveixen per a la identificació de possibles inventaris de projectes. Com a estratègia de finançament bàsica i un full de ruta d’implementació, aquests conceptes d’inversió representen un primer pas cap a un pla empresarial i financer de ple rendiment.
 
El procés de sol·licitud senzill i transparent de l'EUCF permet als municipis respondre a la crida dins dels límits dels seus recursos. Durant tot el procés de sol·licitud, els municipis comptaran amb el suport d’experts del país en la seva llengua.
 
Els sol·licitants que tinguin èxit gaudiran d’activitats de creació de capacitats i d’aprenentatge entre iguals per desenvolupar paquets d’inversions sòlides i rebran ajudes econòmiques de fins a 60.000 euros.
Les fonts de finançament per finançar aquestes estratègies poden derivar posteriorment del sector privat (bancs de desenvolupament, bancs comercials, etc.), plataformes nacionals d’inversió, però també d’altres programes finançats per la UE, com el Fons Europeu per a les Inversions Estratègiques (FEIS), l’Europeu. Fons estructurals i d’inversions (ESIF), instal·lacions d’assistència al desenvolupament de projectes (PDA), p la instal·lació ELENA del Banc Europeu d’Inversions.
 
Tenint en compte els obstacles als que s’enfronten els municipis de petita i mitjana mida, com ara recursos humans i financers limitats, manca d’experiència i expertesa en el desenvolupament de paquets d’inversions i enfocaments generalment conservadors per al finançament de projectes, la CECA intervé i recolza les inversions locals en energia renovable i eficiència energètica.
 
Després del període de sol·licitud (del 25 de maig al 2 d'octubre de 2020), un equip dedicat d'avaluadors trigarà 2 mesos a valorar les sol·licituds. Aquesta avaluació es basarà en l’ambició d’estalviar energia i la inversió prevista, així com en criteris qualitatius (compromís de les parts interessades, estructura de govern, etc.).
 
Atès que l’ambició d’estalvi d’energia i d’inversions pot augmentar mitjançant l’agregació de projectes d’energia sostenible, les autoritats locals i els seus grups s’animen fortament a unir forces i recursos i presentar sol·licituds conjuntes.
 
Per obtenir més informació, consulteu les directrius per als sol·licitants al lloc web d’EUCF o descarregueu el document de la convocatòria.