Quin serà el futur del Pacte dels Alcaldes? Dóna'ns la teva opinió!
Estem donant forma a el futur de la iniciativa del Pacte d'Alcaldes de la UE. Fem una crida a totes les autoritats regionals i locals perquè ens ajudin a donar-li forma!
 
L'any 2020 es destaca com un any peculiar per a Europa. De fet, és un moment clau, ja que la UE hauria d'avaluar si estem en camí d'aconseguir l'objectiu de reducció d'emissions del 20% de GEH establert per al 2020 fa més d'una dècada. Per seguir avançant, la Comissió Europea va adoptar recentment l'Acord Verd Europeu, un full de ruta ambiciós que té com a objectiu augmentar els nostres objectius climàtics comuns per 2030 i aplanar el camí cap a una "Europa climàticament neutral" per al 2050.
 
Avui, la pandèmia de COVID-19 ens està afectant a tots. Les ciutats i regions estan a la primera línia de la lluita contra el virus, i necessiten repensar les seves economies, infraestructures i sistemes de resposta mentre acceleren la transició cap a l'energia neta i la neutralitat climàtica.
 
En aquest context desafiant i canviant, el Pacte dels Alcaldes-Europa ha de demostrar que pot evolucionar per brindar el millor suport i donar poder a les autoritats locals i regionals que lideren el camí mentre planifiquen la seva recuperació.
 
Vam desenvolupar una enquesta per recopilar les opinions de les autoritats locals i regionals sobre el futur de la iniciativa, estiguin involucrades en el Pacte dels Alcaldes-Europa o no. Completar aquesta enquesta hauria de requerir menys de 15 minuts. Està disponible en 23 idiomes.
 
Un seguit d'entrevistes i/o un grup de treball compost per representants locals i regionals complementarà aquesta enquesta per discutir propostes pràctiques per al futur de la iniciativa.
 
 

*A text from the 'Covenant of Mayors'