Moralitat: Com poden les ciutats assolir un veritable impacte climàtic?
12-6-20

El webinar del Pacte dels Alcaldes es va organitzar el passat 3 de juny
 
Avui en dia, la majoria de ciutats confien molt en les dades d’emissions per respondre a aquestes preguntes. Però les dades d’emissions tenen diversos defectes inherents: és difícil de recollir, amb un retard important, i sovint no tenen precisió. Per tant, les dades d’emissions tenen un ús limitat si volem conèixer l’impacte de les nostres polítiques o la velocitat global de la nostra transició climàtica.
 
En aquest webinar organitzat en col·laboració amb ClimateView de Suècia, escoltem que experts i ciutats experimenten com l’enfocament dels objectius de transició pot donar suport als signants del Pacte per aconseguir un impacte climàtic més elevat, fins i tot a través dels PAES (Plans d'Accions per a la energia sostenible) i PACES (Pla d'Acció pel Clima i l'Energía Sostenible).
 
A ClimateView van informar de per què els objectius atrevits requereixen objectius agosarats. A més, explica per què tenir en compte la perspectiva de la cadena causal del carboni pot donar suport als responsables locals en quantificar i mesurar els canvis necessaris entre els sectors del seu territori. També es destaca per què és fonamental distingir els objectius de les accions.
 
També van parlar sobre el seu mètode d’objectius de transició, que descompon els objectius climàtics generals en objectius tangibles i mesurables. L’enfocament desbloqueja dades valuoses sobre el rendiment real de la transició climàtica de les ciutats i les regions i proporciona una visió que es pot actuar en el context local. Es proporciona una visió detallada de com es poden utilitzar els objectius de transició a la pràctica mitjançant l’eina ClimateView, amb l’exemple del transport públic.
 
A continuació, intervenen els representants dels Pactes signants del Pacte d'Uppsala i Umea, que comparteixen la seva experiència en l'ús de ClimateView i els seus objectius de transició a nivell de la ciutat, i com ha configurat els seus processos interns de decisió i les seves relacions amb els grups d'interès i els ciutadans.
 
 
Accediu a les diapositives aquí.
 
Per obtenir més informació sobre ClimateView, visiteu els seus llocs web o poseu-vos en contacte amb ells aquí:
 
 
 

* A text from 'the Covenant of Mayors