Prepareu-vos per a la Setmana Europea de l'Energia Sostenible 2020
Enguany, la Setmana Europea de l'Energia Sostenible (EUSEW) tindrà lloc online del 22 al 26 de juny. L’esdeveniment principal de la Comissió Europea sobre energia i sostenibilitat acollirà molts tallers i conferències diferents sobre el tema “Més enllà de la crisi: energia neta per a la recuperació i el creixement verd”. Els esdeveniments locals d’energia sostenible (“Dies energètics”) també seran organitzats per organitzacions públiques i privades durant el mes de juny.

 
N’hem seleccionat alguns per ajudar-vos a navegar pel programa. No oblideu registrar-vos.
 
Calefacció de districte: treballar cap a solucions locals sostenibles

18 de juny, 13:30-15:00h
 
L’ambició de neutralitat climàtica establerta al Pacte Verd Europeu requereix solucions eficients per a l’energia sostenible. La calefacció per districtes és una de les que permet aprofitar els recursos locals, fomentar una economia més localitzada i més ecològica. En aquesta sessió, coorganitzada pel Pacte Europeu dels Alcaldes, la ciutat de Bucarest i Rotterdam, juntament amb altres organitzacions, proporcionaran perspectives interdisciplinàries i compartiran experiències sobre la calefacció de districte com a solució energètica sostenible a nivell local.
 
 
El paper de les autoritats locals en una transició energètica justa, a través de la restauració d’edificis

24 de juny, 9-10:30h
 
Els objectius ambiciosos de la UE establerts al Pacte Verd suposen un repte, una oportunitat per a les autoritats locals. El sector de l’edificació és un dels més intensius energètics de la Unió Europea: la reforma i la restauració d’edificis és clau per accelerar la transició energètica sostenible. A més, augmentar l'eficiència energètica comporta un millor accés a una energia sostenible i assequible per a tothom. Les ciutats pactes de Glasgow, Wroclaw i Tartu ens explicaran la seva estratègia de reajustament i com afavoreixen una transició energètica inclusiva a nivell local.
 
 
Ciutats que impulsen la recuperació verda: augment de les inversions per a accions locals

24 de juny, 11-12:30h
 
Les actuals crisis han afegit molta pressió financera sobre les autoritats locals. Ara, més que mai, és important per a les ciutats fer coincidir la resiliència financera amb la resiliència climàtica. L’objectiu d’aquest esdeveniment és presentar i discutir amb els responsables polítics europeus i els funcionaris de la ciutat com el Fons Europeu de la Ciutat pot donar suport a les autoritats locals per transformar els seus fulls de ruta locals sobre clima i energia en inversions reals i ajudar-los a la transició cap a la neutralitat climàtica.
 
 
Planificació de calefacció i refrigeració per a ciutats més ecològiques: els recursos locals primer!

30 de juny, 9-12:30h
 
Les ciutats i les regions europees han preparat o estan en procés de desenvolupar estratègies i plans d’acció energètics i climàtics ambiciosos, comprometent-se al carboni net de zero per al 2050, alguns fins i tot abans. Tot i això, molts governs encara necessiten identificar i analitzar millor les solucions per a fer que la demanda d'energia sigui més eficient d'una banda i per satisfer la demanda amb fonts d'energia eficients, rendibles i més ecològiques, d'altra banda. Durant aquest esdeveniment online, podreu conèixer més informació sobre la caixa d’eines Hotmaps per a la planificació de l’energia, alhora que intercanviareu amb investigadors, desenvolupadors, planificadors d’energia i signants del Pacte sobre les tecnologies disponibles i possibles visions i models per descarbonitzar la calefacció i la refrigeració.
 
 
 
El Pacte d'Alcalde-Est també està planificant algunes activitats en el marc de l'EUSSE. Properament hi haurà més informació al seu lloc web.

*A text from 'the Covenant of Mayors'