Obertes les inscripcions per a les accions de neteja dels espais naturals dins la iniciativa 'Let's Clean Up Europe!'
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha reprogramat la iniciativa europea de foment de la neteja dels espais naturals Let’s Clean Up Europe! que s’hauria d’haver celebrat el mes passat i que va quedar ajornada per la pandèmia de la COVID-19. La nova data de celebració serà dels dies 18 al 20 de setembre.
 
L’ARC coordinarà les diferents accions que es programin, promogudes per administracions públiques, associacions del tercer sector ambiental, centres excursionistes, escoles i instituts, associacions, ONG i la ciutadania en general. Tothom qui vulgui, pot inscriure la seva acció a l'enllaç inferior. Hi ha temps fins al 30 de juny. 
 
Les accions donen resposta a problemes ambientals originats per abocaments incontrolats en espais naturals per evitar possibles contaminacions i restaurar-ne l’habitat i el paisatge. Més enllà d’aquest fet, també tenen un alt potencial de sensibilització per a la ciutadania, ja que són una bona oportunitat per visualitzar l’efecte dels comportaments incívics. La campanya Let's Clean Up Europe! compta amb el suport econòmic d’Ecovidrio, de la Diputació de Barcelona i de Cicloplast. 
 
L’objectiu és demostrar que aquests residus són, en realitat, recursos. El paper, el vidre, els metalls i el plàstic, si es recullen separadament, poden reciclar-se. A més, es redueixen els efectes sobre el medi ambient d’allò que s’aboca, es creen oportunitats econòmiques i llocs de treball, i es contribueix a impulsar Europa cap a una economia més circular. A Europa, l’any passat es van promoure 16.840 accions de neteja durant la campanya que es va celebrar del 10 al 12 de maig. Catalunya va contribuir amb 309 accions de neteja en 37 comarques on es van recollir 86 tones de residus i hi van participar més de 20.500 persones voluntàries.