imprimir

La Sopa de Lletres d'alcaldes.eu - n16/270420
© alcaldes.eu

1. Primera localitat que es trobaven els turistes del nord d’Europa quan entraven a Catalunya en cotxe als anys 50. Famosa per la seva estació de tren i perquè hi va arribar, i morir, Walter Benjamin fugint  dels nazis.

2. Cognom de l’històric alcalde de Manresa, i expresident de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques,entre 1987 i 1995 que va morir el passat 12 de juny de 2020.

3. Una de les principals zones humides de Catalunya situada entre les desembocadures dels rius Fluvià i Muga. El seu logotip és un xarrasclet.

4. El vi i l’oli son els productes més coneguts d’aquesta comarca eminentment rural i tarragonina. Ofici o dignitat de prior o priora.

5. Cognom de l’alcalde del municipi del Vallès Oriental on grans empreses com ara Derbi o Cobega, s’hi han establert. Unitat de mesura de la intensitat lluminosa.

6. Nom de riu, municipi i delta. El riu neix al Montseny i desemboca entre Blanes i Malgrat de Mar. El municipi pertany a la comarca del Maresme i n’és el més gran en extensió.

7. Malaltia epidèmica estesa a molts països i que afecta molts individus del mateix país a la vegada. L’actual, s’ha cobrat ja més de 450mil vides a 195 països diferents.

8. El conseller més digital de tots els temps. Amant i practicant de l'excursionisme d'alta muntanya.
 

Alcaldes.eu us ofereix una forma inesperada de participació:
una sopa de lletres
 

Deixeu-vos desafiar pels reptes i endevinalles d’aquesta nova secció i afineu el vostre coneixement del país.

La Sopa de Lletres d’Alcaldes.eu és un bon entrenament per a la intuïció i la memòria dels lectors, però també una agradable manera de compartir la inquietud per la nostra cultura i la vida del municipalisme català.INSTRUCCIONS

imprimiu-vos aquesta pàgina, llegiu les indicacions i trobeu les paraules amagades. Us garantim una bona estona de gaudi.
I no deixeu de reenviar les sopes de lletres als vostres amics.


Cada setmana amb el mail de sumari per suscriptors una nova sopa de lletres!