DIPLOCAT, ACM, FMC i Generalitat ofereixen un seminari de formació sobre fons europeus per a ens locals
14.9.20


El proper 29 de setembre, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) i les dues entitats municipalistes, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), amb la col·laboració del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, oferiran un seminari telemàtic específic per al món local centrat en les oportunitats de finançament europeu que hi ha per als ens locals
 
Aquesta nova acció formativa pretén posar a disposició de les administracions locals les eines i els fons europeus que hi ha a disposició del món local, així com els mecanismes a través dels quals s’hi pot accedir. El seminari comptarà amb experts de la Comissió Europea, de la Generalitat, professors d’universitats i representants de diferents administracions locals que tenen experiència en la gestió de fons europeus.
 
El programa de formació està especialment adreçat a càrrecs electes i tècnics del món local amb la voluntat d’oferir una visió global i augmentar la capacitat dels governs locals per accedir al finançament europeu, sobretot, en un moment on s’està afrontant la recuperació econòmica post COVID-19. Al llarg del seminari també es donaran a conèixer bones pràctiques a Catalunya en l’obtenció de fons europeus.
 
El programa està dissenyat en sessions de dues hores durant les quals s’explicarà quins programes de finançament estan relacionats i es presentarà una experiència pràctica d’una entitat beneficiària. La formació s’allargarà fins al mes de febrer de l’any vinent.