Inscriviu-vos ara a la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats
18.9.20


La Setmana Europea de les Regions i les Ciutats (#EURegionsWeek) és l’esdeveniment anual més gran de Brussel·les dedicat a la política regional. Cada any reuneix ciutats i regions europees per promoure els aprenentatges i les bones pràctiques en la formulació de polítiques regionals

A causa de les restriccions relacionades amb Covid19, l’edició del 2020 tindrà lloc en format digital. Durant 3 setmanes, del 5 al 22 d’octubre, s’organitzaran més de 500 esdeveniments al voltant de tres prioritats temàtiques: Empoderament dels ciutadans; Cohesió i Cooperació; i l’Europa verda.
 
El Pacte Europeu d’Alcaldes participa en 3 sessions, cadascuna d’elles centrada en un element clau a tenir en compte per a un pla d’acció d’energia i clima sostenible amb èxit. Assegureu-vos de registrar-vos abans del 27 de setembre.
 
 
Models de governança per a la neutralitat climàtica
20 d'octubre, de 11:30 a 13:00
 
L’objectiu de fer que Europa sigui neutral pel clima el 2050 proposada pel Tracte Verd Europeu només s’aconseguirà mitjançant la implicació efectiva de tots els nivells de govern, parts interessades i ciutadans. Les ciutats, pobles i regions del Pacte dels Alcaldes han estat impulsant els esforços locals i liderant l’acció climàtica durant molts anys, experimentant formes innovadores de co-creació de solucions locals. En aquesta sessió es mostraran exemples d’executius climàtics que implementen models participatius de governança amb compromisos i accions de diferents sectors de la societat. Explorarà els "pactes locals sobre el clima" existents per veure com aquests exemples poden recolzar l'objectiu del Tracte Verd Europeu, enllaçant-ho amb el Pacte climàtic de la UE i la Missió per a les ciutats intel·ligents i neutrals per al clima.
 
 
Cap a ciutats i regions resistents al clima
20 d'octubre, de 14:30 a 16:00
 
L’adaptació al canvi climàtic es realitza en gran part mitjançant les accions d’actors subnacionals. No obstant això, els avenços realitzats fins ara per les autoritats locals i regionals varien a tot Europa. En aquest taller, ponents de l'Agència Europea de Medi Ambient i del Pacte dels Alcaldes presentaran l'estatus quo de l'adaptació subnacional al canvi climàtic a Europa. El paper de les regions a l’hora d’assegurar un futur resistent al clima es debatrà en el context de la recentment llançada Missió sobre l’adaptació al canvi climàtic, inclosa la transformació social.
 
 
Finançament de les accions climàtiques a les ciutats
21 d'octubre, de 11:30 a 13:00
 
El finançament dels projectes d’energia i clima sostenibles de les autoritats locals es veu obstaculitzat principalment per la manca de capacitat interna per identificar i implementar esquemes de finançament i programes d’inversió. En aquest taller, el recentment llançat European City Facility s’uneix amb el Pacte d’Alcaldes i el projecte H2020 PROSPECT per debatre sobre la implementació d’esquemes de finançament per al clima i l’energia a nivell local i regional. Reunint signants, partidaris i coordinadors del Pacte, crearà una oportunitat única per avançar en els plans nacionals d’energia i clima.
 
Més informació


*Text del Pacte dels Alcaldes