Lovaina va ser nomenada la capital europea de la innovació del 2020

 25.9.20


Lovaina, Bèlgica, ha estat nomenada capital europea de la innovació 2020 pel seu ús de la innovació per millorar la vida dels residents
 
El premi en metàl·lic d’1 milió d’euros, que reconeix cada any les solucions innovadores de les ciutats als reptes socials que involucren i empoderen els seus ciutadans, va ser atorgat a Lovaina en una cerimònia amb la comissària de la UE Mariya Gabriel durant les Jornades de Recerca i Innovació de la UE a Brussel·les, Bèlgica 24 de setembre.
 
Mohamed Ridouani, alcalde de Lovaina, va parlar a distància durant la cerimònia de premis digitals que es va mostrar satisfet de rebre el premi i que veu la ciutat com un model que mostra "el camí a seguir per a Europa".
 
‘Intentem tenir comunitats justes. Intentem tenir una transició justa (cap a la neutralitat climàtica) ', va dir.
 
Un grup d’experts independents va nomenar cinc accèssits: Cluj-Napoca, Romania; Espoo, Finlàndia; Helsingborg, Suècia; València, Espanya; i Viena, Àustria. Cadascuna d’aquestes ciutats va rebre un premi en metàl·lic de 100.000 €.
 
La ciutat de Lovaina, a Bèlgica, compta amb una de les universitats més ben classificades del món. Un centre de recerca i tecnologia conegut, la ciutat connecta residents, funcionaris de la ciutat, investigadors i empresaris per innovar i posar en pràctica solucions als reptes actuals. Aquests reptes inclouen el canvi cap a una economia circular, el canvi climàtic i garantir un alt nivell d’educació i salut. Després de la crisi del coronavirus, Lovaina vol ser equitatiu, sostenible i copropietari.
 
Xarxes com Leuven 2030 i la xarxa sanitària d'alta tecnologia Leuven MindGate estan implementant diversos projectes a nivell econòmic, social i ambiental per al benefici dels residents. Per exemple, el 2019, la xarxa de Lovaina 2030 va desenvolupar un full de ruta amb 13 programes cap a un futur neutre pel que fa al clima.


*Text del Pacte dels Alcaldes.