"AYTOS signa un acord estratègic amb la plataforma de licitació electrònica VORTAL" 
"És un gran pas endavant no només per a la nostra companyia sinó també per a les entitats locals que tindran un suport de primer nivell, imprescindible per a la transparència i eficàcia de les seves actuacions" va comentar Juan Miguel Aguilar.

Juan Miquel Aguilar, CEO de AYTOS

"Estem davant d'un canvi d'una dimensió enorme i AYTOS vol avançar en un camp que serà un referent en innovació i servei facilitant les gestions per a les entitats, empreses i ciutadans"

AYTOS, companyia líder en el desenvolupament i implantació de solucions de gestió i administració electrònica per a les entitats públiques, acaba d'arribar a un acord amb la multinacional Vortal per a la utilització de la seva plataforma de licitació electrònica . Aquest acord ha estat signat per Juan Miquel Aguilar, CEO d'AYTOS, i per Rui Dies Ferreira, fundador i president de Vortal. Tant AYTOS com Vortal han coincidit en la Comissió Europea aquests dos últims anys participant i aportant la seva experiència en la matèria per Licitació i Contractació electrònica.
"És un gran pas endavant no només per a la nostra companyia sinó també per a les entitats locals que tindran un suport de primer nivell, imprescindible per a la transparència i eficàcia de les seves actuacions" va comentar Juan Miguel Aguilar.
Efectivament, els 3.800 clients i usuaris d'AYTOS, entre els quals es troben diputacions, ajuntaments i diverses entitats locals podran aprofitar ara una eina bàsica en la licitació electrònica , precisament a les portes de que aquest proper tardor, el Congrés de Diputats aprovi les normes de contractació i licitació d'aquestes institucions públiques, precisament quan al món "smart" es parla de la governança (govern bo i transparent) com a condició obligada per a la transformació de les ciutats i la seva credibilitat davant dels ciutadans.
"Estem davant d'un canvi d'una dimensió enorme i AYTOS vol avançar en un camp que serà un referent en innovació i servei facilitant les gestions per a les entitats, empreses i ciutadans", ha afegit Aguilar. L'acord tindrà una vigència de tres anys , amb exclusivitat sobre els actuals clients d'AYTOS. En ser una aportació global i total, recollirà tant el front office, com el back office de forma integrada.
Sobre AYTOS
 Aytoss és la companyia de referència en el desenvolupament i implantació de solucions de gestió i administració electrònica per a les entitats públiques. Aytos és reconegut pel seu ampli portfoli d'aplicacions que cobreixen la gestió interna d'una entitat local en la seva totalitat, incloent els àmbits econòmic financer (SICALWIN), gestió de nòmines i RRHH, recaptació i gestió tributària, padró municipal d'habitants, gestió de processos i expedients electrònics (BPM), portal del ciutadà, del proveïdor i l'empleat, gestió patrimonial, etc. però també per la seva constant inquietud a fer realitat les noves necessitats com és avui l'administració electrònica recollida en el conjunt d'una Smart City.
Fundada el 1993, la companyia desenvolupa activitats de gestió interna i de relació amb la ciutadania en més de 3.800 ajuntaments i 24 plans provincials, amb presència a les 17 CCAA i 52 províncies. Aquest assoliment es basa en un equip humà de més de 110 persones el valor rau en l'experiència i perfecte coneixement de les necessitats del client. Aquest és el veritable actiu de Aytos juntament amb el seu equip humà, sumant l'experiència de més de 25 anys a l'Administració local espanyola i la seva estabilitat financera. És una activitat que tant en el passat com en l'actualitat inverteix sota el concepte de l'auto-finançament suportada per una facturació i marge operatiu actuals que l'atorga una posició amb les màximes garanties de continuïtat, solidesa i totalment auto-sostenible.
La seva participació activa en assumptes d'interès actual com a membres del Grup d'Experts en e-Contractació de la Comissió Europea, o com a vocals en el Comitè Tècnic de Normalització AEN/CTN 178 "Ciutats Intel · ligents" del Ministeri d'Indústria Energia i Turisme, conforma així una especialització en solucions per a les entitats locals en la relació amb els ciutadans i empreses.
Sobre Vortal
Vortal, amb més de 12 anys d'experiència, és l'empresa líder en la implantació de plataformes de licitació electrònica al sector públic espanyol. Amb més de 20 entitats públiques licitant a Espanya i 3.000 a tot Europa, l'activitat de Vortal genera un volum de contractes adjudicats de més de 14.000 milions d'euros. A les plataformes de Vortal es publiquen més de 1.200 nous procediments per setmana i es reben i custodien més de 800 ofertes diàries.
A l'informe recentment divulgat "Gartner Magic Quadrant for Strategic Sourcing Suites 2013 Benchmark Report", on s'analitzen detalladament les solucions dels 29 principals proveïdors mundials de solucions de Compres Electròniques, la plataforma de Vortal, apareix al número 1 del rànquing en 7 dels 26 indicadors que s'analitzen : contractació electrònica bàsica, contractació electrònica en el Sector Públic, plataforma tecnològica, contractació electrònica en el Sector de la Construcció, Gestió de Contractes, Eines d'anàlisi i Directori de Proveïdors.