Sisè curs sobre la Unió Europea, a la Federació de Municipis

Amb el lema ‘Governs locals actius a la UE: de la teoria a la pràctica’ es va celebrar els dies 14 i 15 d’octubre el VI Curs Unió Europea organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya.

Aquest any el curs va tenir l’objectiu de proporcionar informació i formació de manera entenedora i útil perquè els ajuntaments tinguin les eines necessàries per presentar projectes europeus que permetin incidir en les problemàtiques socials i econòmiques de les seves ciutats i pobles. Ferran Tarradellas, director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona va parlar dels objectius pressupostaris durant el període 2014-2020. 
 
A la vegada, per conèixer realitats concretes, es van exposar dos casos pràctics d’èxit en dos projectes europeus: un, a càrrec de Nacho Campans, responsable del Centre “Europe Direct” de l’Ajuntament de Lleida; i l’altre, a càrrec de Joan Chicón, cap del servei de Relacions Internacionals i Universitats de l’Ajuntament de Terrassa. 
 
Joaquim Millan, que ha coordinat i impartit el curs, va parlar dels antecedents de l’estratègia de Lisboa a Europa 2020 per un creixement intel·ligent, sostenible i integrador. Va explicar els 10 arguments per ser governs locals actius en el marc de la UE i també quin és l’accés a la informació i documentació de les institucions europees.