Acord d’Alcaldes.eu amb El Punt Avui per organitzar trobades d’alcaldes sobre gestió municipal

Els objectius d’aquests esmorzars són els de debatre temes actuals d’abast nacional des de l’òptica local que preocupen als Ajuntaments, així com el d’intercanviar coneixement, sensacions i reflexions

"Alcaldes.eu s'ha convertit en el portal de referència de gestió municipal de Catalunya"

"Treure conclusions en positiu, idees que sumin per construir escenaris polítics a mida de les necessitats dels ciutadans"


"Oferir entrevistes i perfils a gestors municipals, i també organitzar esmorzars col·loquis on els representants municipals són els protagonistes”

"Els objectius d’aquests esmorzars són els de debatre temes actuals d’abast nacional des de l’òptica local que preocupen als Ajuntaments, així com el d’intercanviar coneixement, sensacions i reflexions"

"Un mínim de dotze debats anuals d'acord amb el Punt Avui amb el format de taula rodona on participaran una quinzena d’alcaldes i personalitats rellevants en l’àmbit de discussió triat"

"Els col·loquis inclouran també una fila zero,  en què es convidarà una desena de personalitats més que podran seguir el debat i intervenir-hi fent una pregunta a la taula"

Alcaldes.eu ha comptat amb personalitats com Joana Ortega, Salvador Esteve, Xavier Trias, Miquel Buch, Lluís Recoder, Josep Poblet, Jordi Hereu…
Alcaldes.eu i El Punt Avui signen un acord en el qual els dos mitjans de comunicació coorganitzaran un mínim de dotze debats anuals amb el format de taula rodona on participaran una quinzena d’alcaldes i personalitats rellevants en l’àmbit de discussió triat. Els col·loquis inclouran també una fila zero,  en què es convidarà una desena de personalitats més que podran seguir el debat i intervenir-hi fent una pregunta a la taula. Les trobades es faran arreu del país. 
El primer debat tindrà lloc a Barcelona el 29 d’octubre i tractarà sobre la possibilitat que s’organitzi a Barcelona els Jocs Olímpics d’Hivern. El fet que un esdeveniment d’aquesta alçada pugui incentivar realment l’economia de municipis pirinencs, la influència de la candidatura amb el procés que s’està vivint, l’oportunitat del Pirineu de posar-se al mapa turístic mundial, la suficiència de consens polític per aquest projecte, l’aportació dels alcaldes de la zona, aquestes i d’altres qüestions es tractaran a la propera trobada d’Alcaldes.eu-El Punt Avui.
Alcaldes.eu des de l’any  2009
Inaugurat el març de 2009, Alcaldes.eu s’ha convertit en el portal de referència de gestió municipal de Catalunya. Es tracta d’una publicació dedicada a oferir entrevistes i perfils a gestors municipals, i també a organitzar esmorzars col·loquis on els representants municipals són els protagonistes. El 2 de maig del mateix any, Alcaldes.eu  va organitzar la Primera Trobada d’alcaldes i alcaldesses de Catalunya al Palau de la Música Catalana, i va ser presidida  per la Vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya, Joana Ortega.
Els objectius d’aquests esmorzars són els de debatre temes actuals d’abast nacional des de l’òptica local que preocupen als Ajuntaments, així com el d’intercanviar coneixement, sensacions i reflexions. És un espai innovador i informatiu per compartir experiències i idees entre alcaldes en un entorn diferent i amb un ambient  pròxim i interactiu, i estar en contacte amb les inquietuds i necessitats del ciutadà. 
Alcaldes.eu busca treure conclusions en positiu, idees que sumin per construir escenaris polítics a mida de les necessitats dels ciutadans, sumar  doncs, a favor dels ciutadans i de la millora de la societat, construint com a lema “No facis oposició, fes d’alcalde”.
Un ventall de temes actuals 
Per als pròxims mesos, es treballa en l’organització entre d’altres, de col·loquis sobre el dret a decidir vist des dels municipis, el deficient finançament municipal, els efectes per als municipis catalans de les infraestructures de l’Estat aturades a Catalunya, la nova àrea metropolitana de Barcelona i la nova política de peatges de la Generalitat que ha d’entrar en vigor l’1 de gener.
Fins ara Alcaldes.eu ha comptat amb personalitats com el President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, l’exalcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Hereu, i l’actual, Xavier Trias, l’exconseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Lluís Recoder, i el president de l'Associació Catalana de Municipis, Miquel Buch, entre d’altres.

.
.
.
.

..
.
.