L'associació de suport al Pacte porta ciutats al radar de la Comissió Europea
Energy Cities, una associació europea que representa les autoritats locals en la transició energètica, ha pres l'enfocament original d'emular la Comissió Europea per si sola publicant "Comunicació" - com es diuen en els documents oficials de política - Posar de relleu l'autonomia necessària de les autoritats locals i regionals per tal d'arribar al clima de la UE i els objectius energètics, especialment en el context dels debats 2030 Framework en curs.
 
Com a Associació de suport al Pacte d'Alcaldes, Energy Cities subratlla fermament la contribució de compromisos locals i accions per oferir les ambicions de la UE 20-20-20. Segons l'associació, "els alcaldes són els canviadors de joc real". "Macro-decisions soles no seran suficient per impulsar la transició energètica. Han de ser complementat pel formigó, solucions pràctiques que s'estan desenvolupant en el nivell micro: les ciutats i pobles tenen una considerable però inexplotable potencial pel desplegament tant de les energies renovables com per l'estalvi d'energia, i són contribuents importants en la reducció de la bretxa entre el clima de la UE del 2020 i els objectius energètics i les metes del 2050", va dir Gérard Magnin, director executiu d'Energy Cities. Com a següent pas, Energy Cities també ha posat en marxa una consulta pública sobre la Comunicació per recollir les opinions de totes les parts interessades.
 
Les activitats de lobby a favor de les ciutats signants del Pacte és una funció clau de les associacions que donen suport al Pacte, la llista dels quals es pot veure aquí. Per obtenir una comprensió més profunda de les activitats realitzades per promotors del Pacte i els coordinadors, pots visitar la secció d'entrevistes.

*A text from the 'Covenant of Mayors'