L'any 2013 tanca amb una taxa d'atur del 16% a les comarques barcelonines
És el sisè mes consecutiu que les comarques barcelonines registren xifres inferiors d'atur registrat respecte al mateix mes de l'any anterior. 
 
La taxa d'atur registrat a les comarques barcelonines s'ha situat aquest mes de desembre en el 16%, una xifra que suposa una reducció respecte al mes anterior d'11.222 persones demandants d'ocupació considerades desocupades, inscrites a les oficines del Servei d'Ocupació d'aquesta demarcació.
 
Segons les dades calculades per la Diputació de Barcelona, a través de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local, aquesta xifra, 16%, és un 3,7% inferior (17.638) a la de demandants del mateix mes de l'any anterior. És el sisè mes consecutiu que les comarques barcelonines registren xifres inferiors d'atur registrat respecte al mateix mes de l'any anterior. 
 
Per sectors d'activitat, respecte al mes anterior, destaca el descens del nombre d'aturats del sector serveis (campanya de Nadal). Per comarques, l'Anoia, amb un 19,55%, el Vallès Occidental (17,39%) i el Maresme (17,31%) són les que encapçalen la taxa d'atur, seguides del Garraf i el Vallès Oriental, amb un 17,20%. 
 
Per més informació: Informe mensual de l'atur registrat a la província i municipis de Barcelona desenvolupat per l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local.