Parlament europeu, com s'escull...?
Els eurodiputats decideixen aquest dimarts i dimecres qui ocupa els següents llocs clau del Parlament Europeu: President, Vicepresident i qüestors. La nostra infografía detalla el procediment d’una elecció.

L’elecció del President i dels catorze Vicepresidents del Parlament Europeu tindrà lloc aquest dimarts, 1 de juliol; en el cas dels Vicepresidents podria prolongar-se fins dimecres, dia 2.

Les candidatures per a presidir l’Eurocàmara han de presentar-se fins les set de la tarda d’avui, dilluns 30 de juny, i han d’estar recolzades per un grup polític o per un mínim de quaranta eurodiputats. Cada candidat a la presidència disposarà de cinc minuts per a pronunciar un discurs aquest dimarts, 1 de juliol, a les deu del matí, abans de la votació.

L’elecció dels Vicepresidents es portarà a terme també aquest dimarts, a continuació de l’elecció del President, tot i que les votacions poden allargar-se fins al dia següent. El dimecres, 2 de juliol, també s’escollirà als cinc qüestors. Els candidats a la Vicepresidència i a qüestor també han de ser presentats per un grup polític o per, al menys, quaranta eurodiputats.