El jove alcalde alemany que va aconseguir sanejar tots els comptes públics
Mitjançant la informació atorgada per Pau Saumell, de SMS Advocats, hem elaborat un article d'interès extret de diversos mitjans: 
 
En una època de crisi econòmica i desafecció política pels països europeus, Daniel Zimmermann, de 32 anys i alcalde des del 2009 de la ciutat de Monheim, de 43.000 habitants, s’ha convertit en notícia per haver saldat tot el deute públic del seu Ajuntament, i ha estat reelegit amb el suport majoritari amb un 95% dels vots dels ciutadans de Monheim.
 
"Zimmermann aconsegueix saldar tot el deute públic,
i és reelegit amb el 95% dels vots"
 
L’èxit d’aquesta estabilitat financera ha estat una considerable rebaixa dels impostos a les empreses, pel que ha afavorit que corporacions i multinacionals com Ecolab decideixin instal·lar a Monheim la seva seu per desenvolupar la seva activitat. “En oferir taxes d’impostos molt baixos a les empreses, són moltes les que decideixen traslladar aquí la seva seu, el que automàticament genera ingressos públics i llocs de treball”, explica. 

"L'èxit ha estat una potent rebaixa fiscal"
 
Gràcies a que ara recapten 200 milions d’euros anuals enlloc dels 20 milions d’euros d’abans, poden permetre’s el luxe de muntar guarderies gratuïtes i auditoris de música. Zimmermann ha fet Monheim la seu fiscal més barata d’Alemanya. 
 
L’Ajuntament està fins i tot estalviant i ja disposa de 130 milions d’euros en reserva per l’any que ve, i això gràcies en part a que l’alcalde no professa cap ideologia determinada i no pertany a cap partit convencional, sinó al seu propi independent, que va fundar quan encara estudiava a l’institut del barri, Peto. Amb un grup de companys es varen presentar a les eleccions, i va convertir-se als 27 anys en l’alcalde més jove de Renània-nord Westfàlia.
 
"L'Ajuntament ja disposa de 130 milions d’euros en reserva per l’any que ve,
i munta guarderies gratuïtes i auditoris de música"

 
És la conjunció del model de lliure mercat, amb el model de l’estat de benestar. “Bé, hem de pensar fins a quin punt les ideologies ajuden a gestionar un municipi o són un obstacle per fer-ho. No crec que els ciutadans vulguin triar un alcalde amb determinada ideologia per sobre de la possibilitat d’elegir un alcalde que resolgui problemes”, assegura.
 
"Hem de pensar fins a quin punt les ideologies ajuden a gestionar un municipi
o són un obstacle per fer-ho"
 
La gent està molt satisfeta i això es reflecteix en el resultat electoral, afirma Zimmermann.
 
Malgrat els èxits en l’alcaldia, detractors de localitats veïnes no veuen amb bons ulls que s’apliqui aquesta política fiscal, perquè genera desigualtats i pot acabar perjudicant econòmicament a la regió. “Això no pot seguir així perquè el dúmping fiscal causa a llarg termini més perjudicis que beneficis a les ciutats”, diu Frank Schneider, alcalde de la veïna Langenfeld.
 
No obstant, el jove alemany només veu beneficis: “L’any passat vam captar fins a una empresa holandesa que paga actualment en impostos uns 4 milions d’euros anuals. L’objectiu ara és consolidar la contribució fiscal oferint a aquesta i altres empreses quantes comoditats puguem, fidelitzar-les al nostre municipi”, conclou. 
 
"L’objectiu ara és consolidar la contribució fiscal oferint a aquesta i altres empreses quantes comoditats puguem, fidelitzar-les al nostre municipi”