La Comissió de la UE fa una entrevista de la contribució al Pacte dels Alcaldes per a la seguretat energètica
Abans de la Conferència d'Alt Nivell del Pacte dels Alcaldes del 09 d'octubre, Marie Donnelly, directora de la Direcció General d'Energia (DG Energy), explica com el Pacte dels Alcaldes pot millorar en la seguretat energètica d'Europa amb un increment d'urgència abans de la temporada d'hivern que s'acosta....
 
"Si anem a fer front a una escassetat de gas a final de l'any, durant el període d'hivern, aquí és on els alcaldes locals estan realment arribant a l'etapa central. [...] Ells són els que hauran de reaccionar", va dir la periodista d'energia Hughes Belin.
 
Això ve a demostrar que el Pacte dels Alcaldes no és només una iniciativa de baix a dalt, sinó també un instrument clau de la política de la UE. El moviment voluntari europeu, ara reuneix més de 6.000 ciutats a la Unió Europea i més enllà, ofereix un vincle directe entre les institucions europees i les autoritats locals. Segons Donnelly, els alcaldes han d'aprofitar l'oportunitat "d'accelerar la posada en marxa i execució dels seus Plans d'Acció d'Energia Sostenible" per reduir la dependència dels sistemes locals d'energia, sobretot a Estats membres "vulnerables" de l'Est. 
 
"El Pacte d'Alcaldes és potser una de les millors il · lustracions del poder de la subsidiarietat i la població local".
 
Vegi l'entrevista completa.

*A text from the 'Covenant of Mayors'