Els plans d'acció d'energia sostenible local són clau per a la seguretat energètica europea
La vuitena conferència anual sobre la política energètica de la UE i de la seguretat energètica d'Europa central (PECO) va tenir lloc del 23 fins el 25 de novembre de 2014 a Bratislava.
 
Els objectius de la conferència van ser per avaluar els èxits de la cooperació energètica regional V4 i per avaluar les conseqüències de les tendències mundials de l'energia tant en la seguretat energètica com a la competitivitat econòmica de la UE, i especialment a Europa Central.
 
En el marc d'aquesta conferència, l'Oficina del Pacte, juntament amb el Pacte Supporters Energy Cities, la Unió de Pobles i Ciutats d'Eslovàquia i CITENERGO, va organitzar una reunió-sopar titulada "Pacte dels Alcaldes: Els plans d'acció d'energia sostenible local són clau per a la seguretat energètica europea.
 
Aquesta sessió va tenir com a objectiu mostrar com les autoritats locals i regionals que s'han compromès voluntàriament als objectius climàtics i energètics de la UE (en particular a través del Pacte dels Alcaldes) contribueixen a la seguretat energètica d'Europa.
 
La sessió del sopar va reunir a més de 35 participants, entre ells representants de les ciutats i regions (Brno-Novy Lískovec, Bratislava, Turcianske Teplice, Litomerice), autoritats públiques nacionals (Ministeri eslovac d'Economia, Ministeri de Medi Ambient txec, Fons Nacional Polonesa per a la Protecció del Medi Ambient i Recursos Hídrics , Nacional d'Hongria Autoritat de Planificació), de la Comissió Europea, Direcció General d'Energia, les agències d'energia, el sector privat, així com les associacions (Energy Efficient Ciutats d'Ucraïna) i organitzacions no governamentals.
 
Van tenir l'oportunitat de mostrar:
  • Impressionants èxits de les ciutats que participen en els processos de transició energètica,
  • La importància de la governança multinivell i del suport prestat per les principals parts interessades públiques i privades a les autoritats locals de la regió CEE(Central European Energy). 
  • Els beneficis de les xarxes i la solidaritat entre les ciutats de la UE i Ucraïna.
Més informació sobre la conferència, fotos, presentacions i sortides dels mitjans de comunicació estan disponibles aquí.

*A text from the 'Covenant of Mayors'
 
Els plans d'acció d'energia sostenible local són clau per a la seguretat energètica europea
A picture from the 'Covenant of Mayors'