DIA DEL PETIT COMERÇ
Després de l’èxit del Black Friday Barcelona, el passat 28 de novembre, que va comptar amb la participació de més de 400 comerços de Barcelona, arriba el SANT PANCRAÇ DAY. És una altra iniciativa de l’agència de comunicacióCromek System, dinamitzadora del comerç local, a través de la plataforma “El Gran Moviment del Petit Comerç”.
 
Per què el dia de Sant Pancraç? Perquè està dins a la nostra tradició desde fa centenars d’anys, present a prestatgeries, magatzems, aparadors i a un gran nombre d’espais dins els comerços, per acompanyar, atraure l’èxit i la prosperitat als comerciants que lluiten dia a dia pel seu negoci.
 
Dia del petit comerç: Paral·lelament a l’esdeveniment, El Gran Moviment del Petit Comerç creu fermament que el petit comerç mereix tenir un dia especial on es reconegui la seva importància dins l’estructura del nostre país. Per això s’està promovent entre els comerços de Catalunya la recollida de signatures entre els seus clients i amics, per sol·licitar que l’Administració proclami el dia 12 de maig, Sant Pancraç, com Dia oficial del Petit Comerç. S’estan convidant a totes les associacions de comerciants independents de Barcelona i als seus comerços associats a participar en aquesta iniciativa i que col·laborin en la recollida de signatures.
 
El Sant Pancraç Day es celebra amb unes característiques similars al Black Friday, però en aquest cas amb laparticipació exclusiva del petit comerç, quedant excloses les grans superfícies. Utilitzant Internet i les Xarxes Socials com a canal de comunicació principal, els comerços poden aprofitar aquest gran dia per publicar les seves promocions i descomptes i així arribar a molts més clients. Cromek System posa a disposició dels comerços que vulguin participar, una sèrie d’eines com la web www.descuentosbarcelona.es i els seus packs de visibilitat que consta de cartells, globus, flyers, etc. per cridar l’atenció dels seus clients i de la gent que passi pel carrer aquell dia.
 
A més els comerços que ho desitgin poden participar en el concurs #sanpa2015, enviant una foto del Sant Pancraç del seu comerç a sanpa@descuentosbarcelona.es. El comerç guanyador serà premiat amb el “Sanpa d’or”, estatueta creada per l’artista Victoria Ibars, nomenada com la “millor botiga del món” al 2013.