“Quan a les ciutats connectem el millor de les persones, empreses i institucions, les transformem en Ciutats Positives"
A Jaume Agustí el va marcar la seva experiència familiar per a crear Zenks!. És el menor de vuit germans, “tots diferents”, diu, “però amb una capacitat brutal per a col·laborar entre ells i crear coses”. Un dia va deixar aparcats tots els seus càrrecs i responsabilitats en l’àmbit de la comunicació i es va dedicar a crear entorns de confiança per tal que la millor versió de les persones es posessin a treballar conjuntament per a crear tota mena de riqueses: emocionals, materials, intel·lectuals i fins i tot espirituals. Ens explica en detall la mena de ciutat que vol.

Jaume Agustí, Director general de Zenks!

Al mateix temps que estudiava Econòmiques va fundar una agència amb un dels seus germans, i hi va treballar com a creatiu i director durant nou anys. Després, als anys noranta, va fundar una de les primeres agències de publicitat online, quan encara era rar parlar de pàgines web. El seu tercer projecte va ser Orbital, una agència de marketing online en la que va estar fins el 2009. Al 2006 va fer un PDG a IESE i es va convèncer del fet que el seu somni de tota la vida era de debò possible. En essència el seu somni és crear un món de persones positives que es connectin per a crear riquesa conjunta. Jaume Agustí sempre ha anat uns anys pel davant de tothom. Potser d’aquí a uns anys, totes les ciutats seran Zenks!


"El que fem a Zenks! és crear ciutats positives"

"Hem dedicat cinc anys a treballar en la I+D i un altre més per a desenvolupar el model adequat" 

"La nostra essència es reunir persones amb actitud positiva, identificar els seus talents i connectar les necessitats dels uns amb les possibilitats dels altres" 

"Vaig presentar-li el nostre projecte a l’Alcaldessa de Sant Cugat i va dir que era una meravella" 

"El nostre repte és aconseguir que l’1% de la gent de les ciutats faci un pla de riquesa" 

"Zenks! us allargarà la vida: jo fa sis anys que no m’enfado" 
Vostè ho va deixar tot per a dedicar-se a fer realitat el seu projecte...
L’any 2009 vaig deixar aparcades les meves funcions en les agències Orbital i Contrapunto i amb Miguel De Reina, el meu soci, que havia estat el Country Manager de Google a Espanya, vam posar-nos a arrencar Zenks!. Curiosament el projecte va néixer en una època en què semblava que ser positius era d’allò més complicat.
I, digui’ns, en què consisteix el seu projecte?
El que fem a Zenks! és crear ciutats positives. Una ciutat positiva és una ciutat on hi ha persones, empreses i institucions que pensen i actuen en positiu, i que es connecten entre elles per a crear riquesa. Tothom hi pot participar: des de nens de sis anys, fins a persones de cent.
És clar que val la pena ser feliços, però que és molt difícil ser-ho…
Ser feliç és relativament senzill, tot i que nosaltres mateixos ens ho hem complicat. Cal tornar a l’essència de les persones. Es tracta d’envoltar-se de gent bona, de sentir-se útils, de col·laborar en crear riquesa i de construir-se un projecte de vida, en solitari o amb altres persones. Aquest és el model de Zenks!. Reunir a persones amb actitud positiva, identificar els seus talents i connectar les necessitats dels uns amb les possibilitats dels altres.
Això que diu sembla una mica abstracte. De quina manera ho fan?
Això ha estat el veritablement complex del nostre projecte. Finalment hem creat un producte denominat “Pla de Riquesa Zenks!” que serveix per a persones, entitats i institucions. És un pla per ajudar a crear riquesa a la ciutat des de la ciutadania, les empreses i les institucions. En aquest Pla anual, s’identifiquen les capacitats, compromisos, interessos i necessitats del ciutadans i entitats positives, per ajudar a aconseguir el bé comú. El que fa Zenks! és connectar les necessitats d’uns amb les capacitats del altres per a crear projectes o cobrir necessitats de la ciutat i de la ciutadania. I per a fer aquest Pla de Riquesa, tothom qui ho vol té l’ajut d’un “planner” de Zenks!. 
Un “planner” és un planificador, oi?
Un “planner” de Zenks! és un planificador i un inspirador. Una persona amb una gran reputació social, al qual, només de veure’l, ja n’obtens una energia positiva. És una persona que t’atén amb assertivitat i molta intel·ligència emocional. És una persona que t’estimula per a treure la millor versió de tu mateix i que t’ajuda a fer possible el teu Pla de Riquesa. Un “planner” es compromet a oferir-te experiències per tal que compleixis els teus compromisos amb la ciutat i cobreixis les teves necessitats connectant-te amb persones positives que s’han compromès a ajudar-te
I com ho fa?
El “planner” et pregunta quines capacitats tens. Què saps fer, què pots aportar en l’àmbit personal, professional, social o familiar... Els teus hobbies, els teus somnis... Com més conegui el teu “planner” de tu, més bé podrà ajudar-te a dissenyar el teu pla. En segon lloc, et pregunta què et compromets a fer en benefici de la societat. Probablement, el 70% d’aquestes coses ja les estàs fent conscientment o inconscient...
A nosaltres ens agrada, per exemple, organitzar xerrades de tant en quant, o adreçar-nos a grups de joves per a compartir les nostres experiències professionals i de la política amb ells... Fer país, vaja...
Doncs això ja és crear riquesa! I com que el “planner” coneix tot el que sabeu fer, també us proposarà més possibilitats d’altres coses que puguin il·lusionar-vos i amb les que podreu crear més riquesa. El “planner” us ajudarà a fer realitat tots els vostres compromisos.
I també us ajudarà a establir les nostres aspiracions, oi?
Així és. El “planner” us preguntarà també què és el que us interessa de la vida. Potser vulgueu enviar un fill vostre a estudiar a l’estranger, o bé organitzar un esdeveniment públic, o buscar-vos una feina... Aquestes són les vostres necessitats. I com que hem creat un “banc” de riquesa de necessitats, interessos i compromisos, el “planner” els podrà connectar tots.
En el fons, el “planner” ens recorda a un mentor...
Exacte. És un mentor, o un consultor, que connecta a persones que necessiten coses amb persones que les poden oferir. I amb això es poden fer realitat des-de petits micro-projectes filantròpics fins a grans projectes empresarials.
Així que els “planners” intel·ligents són el gran recurs de Zenks!... Tenen problemes per a reclutar-ne?
Afortunadament hi ha moltes persones molt capaces pel món. Algunes, només amb llegir el nostre manifest fundacional, ens diuen que volen estar a Zenks! Tot just acabem de finalitzar el primer curs d’eZenks!, que és una formació per a la certificació de nous “planners”. Hem gaudit de la presència de 18 persones d’un nivell altíssim, provinents de les àrees de recursos humans i del coaching. Ells ja poden fer Plans de Riquesa. I ara farem el mateix però per a persones que provenen de l’àmbit de la responsabilitat social corporativa.
Amb el concepte Zenks! poden definir i aplicar plans tant a les seves pròpies empreses com també als seus clients. Tot això és absolutament mesurable: tant allò que has generat amb la teva activitat, com també les capacitats i talents de què disposes.
Fins arribar a aquí, vostès deuen haver tingut una història interessant. Expliqui’ns-la... 
Al llarg dels darrers sis anys he parlat d’aquest projecte davant de més de 3.000 persones. I hem comptat amb equips de desenvolupament de fins a 14 persones. Hem anat provant tota mena de camins per a fer millorar l’atractiu i la sostenibilitat del projecte per als membres de Zenks! i finalment hem trobat el camí òptim fa només uns mesos. Així doncs, hem estat vivint cinc anys de treballar en la I+D i un mes per a desenvolupar el model just.
Fa un any i mig vam crear els primers clubs Zenks! a Catalunya i a Madrid i ara, ja han trobat el camí per ser sostenibles de forma autònoma.
Què diu el seu pla estratègic en aquests moments? Quines expectatives tenen de creixement i implantació?
Zenks! va néixer conscient que es tractava d’un projecte amb un camí de llarg recorregut. A en Miguel, el meu soci, ja li vaig dir al principi que calia estar preparats per a dedicar quatre anys a la recerca. El que va ser més difícil va ser desenvolupar un model que connectés les persones i un producte que fes possible l’“efecte papallona”, és a dir, que l’aportació de cada membre connectat adequadament, permetés la creació i amplificació de riquesa per a tot el col·lectiu. 
I vostès, com fan rendible el seu sistema? Com s’hi guanyen la vida?
Vam començar amb les ciutats. De moment, a Sant Cugat i a Pozuelo de Alarcón. Són ciutats molt similars entre si i estan molt preparades. Ens ajudaran a fer un model de com construir una ciutat positiva. El nostre objectiu inicial són les empreses. El nostre model entra a formar part d’elles a través de les seves polítiques de RSC, ja que les empreses poden posar els seus empleats a treballar per a fer ciutats positives tan aviat com volen. I les empreses són les que fan sostenible el nostre model.
I les institucions, també?
També ho fem amb ajuntaments, fundacions i associacions locals. El valor del nostre model es percep molt ràpidament per part de tots. Passats els primers quatre mesos ja comencem amb les escoles i les universitats. La tercera fase seran les PIMES, per a fer possible que qualsevol comerç tingui el seu Pla de Riquesa. La darrera fase del pla serà adreçar-nos a la ciutadania directament.
Vostès pensen anar-se fent grans com ho fa una taca d’oli
Més aviat pensem en l’“efecte papallona”, que és el que volem. Amb un petit moviment d’ala, provoquem una amplificació de la cultura positiva de la ciutat. És genial veure com, quan treballes i vius envoltat de gent positiva, la capacitat de crear riquesa és enorme”.
Vostè parla de ciutats positives. Això vol dir tota mena de ciutats?  
Absolutament. I els ajuntaments poden ser de qualsevol color polític. El més important són les persones que col·laboren. Li vaig presentar el projecte a l’Alcaldessa de Sant Cugat i va dir que era una meravella. Fins i tot va fer el signe de la “zeta”.
Com diu?
Sí, la “zeta”. És un signe que fem amb les dues mans, dibuixant la lletra zeta, i que ens identifica com a persones o empreses positives compromeses en fer de la nostra una ciutat positiva
Quan fan un Pla de Riquesa amb una empresa o amb una persona, quina interlocució tenen amb elles? Això és per a tota la vida o és un tema puntual?
Aquest és un projecte per a tota la vida. Un construeix el seu pla de riquesa i el va actualitzant cada any. Si el guardes com si fos una memòria escrita, els teus nets podran llegir-lo i veure què has fet per a construir una ciutat positiva. En aquesta bitàcola vas deixant mostres de les coses que has fet, amb testimonis de primera mà sobre la manera en què ho has fet. (Jaume Agustí ens ensenya un exemplar de la bitàcola i ens indica quins són els seus diversos apartats: les capacitats, els valors, els interessos, les necessitats, els projectes...)
Així doncs, queda una memòria de tot el que una persona fa o pot fer a benefici de la seva ciutat...
Mireu: si jo us preguntés quines coses positives feu per a la vostra ciutat, potser s’ho rumiaria una mica i me n’arribaria a dir quatre o cinc. Jo us asseguro que ja m’esteu fent més de trenta, tot i que no us en recordeu de totes elles. Amb una bitàcola com aquesta tots comencem a canviar la nostra actitud. Pensem: “és molt més divertit treballar i viure en positiu”... Zenks! us allargarà la vida: jo fa sis anys que no m’enfado, i això que no vaig tenir cap altre “planner” que jo mateix.
Per a omplir una bitàcola d’aquestes, un ha de ser molt sincer amb si mateix i saber acceptar les crítiques com a suggeriments de millora...  
Una de les paraules màgiques d’aquest projecte, a banda de l’agraïment, és la veritat. Cal dir la veritat. Aquest és un document en el que es diu el que la gent pensa d’un mateix, però en positiu, mai com a crítica destructiva.
El que expliqueu sona molt bé. Però per a acabar de convèncer-se, un hauria de poder-se fer el seu propi Pla, i veure com li va...
Us convido a fer-vos-el. Però només si us ha de fer feliç. Si no, no ho feu. El que busquem són persones a qui els faci il·lusió. El nostre repte és aconseguir que un 1% de les persones de cada ciutat tinguin el seu propi Pla de Riquesa. Només això ja representaria tenir moltes persones connectades. El problema és que tots sabem què volem, però no com aconseguir-ho. Ara ja no hi ha excusa. El que ho vulgui, ja té la manera de fer-ho al seu abast.

ZENKS!

La ciutat Zenks! recorda a una utopia com la de Thomas More, o la del Marquès de Saint-Simon, però portades als nostres dies i molt més pragmàtiques. Tots sabem que les ciutats que funcionen bé tenen persones que funcionen bé. Per què no suposar que el contrari és també cert? Anem a fomentar el “bon rotllo” i la col·laboració entre persones que puguin sentir-se millor ajudant els altres i persones que necessitin ajut, avui, però que en puguin prestar demà. I què tenim: persones contentes, necessitats satisfetes i ciutats que milloren. Zenks! proposa una manera sistemàtica, observable i rigorosa de promoure-ho, amb l’ajut de persones formades i d’eines comprovades. Busca parlar-ne amb els ajuntaments, les empreses i les associacions locals. Potser val la pena prendre’s un cafè amb en Jaume Agustí.