Qué dicen de alcaldes.eu
tiempo.es
EL PUNT AVUI
15.12.17 - TERRASSA • Vallès Occidental
ERC reforça l’actiu de Junqueras i farà un acte a Estremera mentre JxCat demana el vot per restablir tot el govern legítim, vicepresident inclòs
 
Les dues candidatures apel·len a l’excepcionalitat tot i les dificultats per una investidura
 
Josep Rull i Elsa Artadi, ahir a Terrassa; Marta Rovira, en l’acte ‘Socialistes  catalans’, i Arrimadas, en un altre acte  amb dones Foto: EFE / ACN / EFE.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
15.12.17 - BARCELONA • Barcelonès
El 27 d’octubre ja va acordar suspendre l’organisme, creat el 2012 per impulsar la projecció internacional de Catalunya
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
14.12.17 - BARCELONA • Barcelonès
Tots tres havien demanat tornar a comparèixer davant de Llarena
 
En aquesta citació, Llarena no inclou el vicepresident destituït Oriol Junqueras
 
Cartells. Foto: Arxiu.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
14.12.17 - BARCELONA • Barcelonès
De les 3.000 societats que han sol·licitat canviar de seu des del 2 d’octubre només han formalitzat el trasllat al voltant d’un 11%
 
El certificat per fer el canvi dura 3 mesos
 
La meitat (un 56,6%) han marxat a Madrid
 
Fuga de seus. Foto: Infografia. 

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
13.12.17 - BARCELONA • Barcelonès
El cap de llista de JxCat denuncia que Espanya “més que un Estat de dret és un Estat que torça el dret”
 

Puigdemont: “La independència és la millor política de benestar que podem fer per la nostra gent” Foto: Arxiu.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
13.12.17 - BARCELONA • Barcelonès
La Junta Electoral Central considera que la periodista va vulnerar el principi de neutralitat informativa i el pluralisme polític
 
Expedient sancionador a Catalunya Ràdio per dues editorials de Terribas Foto: Arxiu.
EL PUNT AVUI
12.12.17 - BARCELONA • Barcelonès
El president i cap de llista de JxCat fa una crida a la negociació “permanent” i “sense caducitat” amb l’Estat espanyol
 
Afirma que no hi ha “cap discrepància” amb ERC per a restituir el Govern “legítim” en cas de victòria independentista el 21-D
 
Carles Puigdemont. Foto: Arxiu.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
12.12.17 - LLEIDA • Segrià
El president d’Aragó assegura que ha desaparegut alguna de les obres que van sortir del Museu de Lleida
 
Javier Lambán afirma que les obres retornades “eren nostres i mai havien d’haver sortit d’aquí”
 
Javier Lambán visita les obres al Reial Monestir de Sixena (Osca). Foto: EP.
 
Notícies relacionades:
La Entrevista
15.12.17 - TITULARS

“Iceta irrita el Suprem amb la defensa de l’indult” 

Albiol: “A C’s hi ha massa ànsia per debilitar el PP”

‘LaVanguardia’ titula: “L’independentisme, pendent de si torna Puigdemont”, ‘ElPuntAvui’ apunta que 2El jutge no permet fer campanya als empresonats”, i ‘elPeriodico’ informa que “Esquerra es dispara i Puigdemont perd força.

llegir més
15.12.17 - GIRONA • Gironès
Aquesta jornada ha tractat el tema de la protecció  de la legalitat urbanístic així com  l’execució de les sentències en l’àmbit de l’urbanisme.
 
D'esquerra a Lluís Saura, advocat; Jordi Camps, president delegat de XALOC; i Mireia Grau, Secretaria Administració Local. Foto: Diputació de Girona.
15.12.17  • Selva/Gironès
Fins el 25 de gener es podrà consultar el projecte d’ampliació de la depuradora de Cassà de la Selva-Llagostera a les seus de l’agència de Barcelona i Girona, als Ajuntament del Cassà de la Selva i Llagostera i també per via telemàtica
 
Depuradora de Cassà de la Selva/Llagostera. Foto: Premsagencat.
14.12.17 - GIRONA • Gironès
El proper 12 de gener es celebrarà la I Jornada de control intern del sector públic local 
 
Fotografia de la presentació del nou servei. Autoria: M. Artalejo.
14.12.17 - BARCELONA • Barcelonès
La Comissió de Govern ha aprovat avui 1.911 places d’Oferta Pública d’Ocupació per reforçar els serveis bàsics com l’educació i l’atenció social i seguir amb l’estratègia de reduir l’externalització i la interinitat en els equips municipals. 


Eloi Badia, regidor de presidència.
REGIO 7
13.12.17  • Bages
El jutjat ja ha citat com a investigats l'alcalde de Fonollosa i el regidor santjoanenc Jordi Pesarrodona
 

A la dreta, l’alcalde de fonollossa, Eloi Hernández (ERC) Arxiu/Marta Pich.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
13.12.17 - GIRONA • Gironès
La decisió pot crear precedent, ja que obre la porta judicial a la resta de municipis on es van produir incidents
 
La Guàrdia Civil actuant l'1-O al col·legi electoral de Sant Julià de Ramis on havia de votar Carles Puigdemont. Foto: Ll.Serrat.
12.12.17 - BARCELONA • Barcelonès
En aquest sentit, les entitats municipalistes animen a tots els municipis catalans a adherir-se a la plataforma a través de la moció que s'adjunta. També faciliten el comunicat de les dues entitats. Podeu fer arribar la Moció a Somescola (Òmnium Cultural, C/ Diputació, 276, pral. Barcelona - Tel. 93 319 80 50) 
12.12.17 - BARCELONA • Barcelonès
Els ajuntaments de Barcelona, Madrid, Cadis, Santiago de Compostel·la, la Corunya, València i Saragossa han presentat al·legacions conjuntes al Pla estatal d’habitatge 2018-2021.


Gràfic. Aj. Barcelona.
11.12.17 - BARCELONA • Barcelonès
La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, va ser nomenada divendres a Hangzhou (Xina) copresidenta del Consell Polític de Governança Territorial i Multinivell i Finançament Sostenible, que és un òrgan mundial de nova creació de l’Organització de Ciutats i Governs Locals Units (CGLU).
 
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha estat nomenada copresidenta d'un dels nous Consells Polítics de la CGLU. Foto: Mònica Gallardo/Diputació de Barcelona.
11.12.17 - GIRONA • Gironès
L’objectiu principal de la trobada ha estat posar en comú quins casos d’ocupacions irregulars hi ha als pobles i ciutats, quines possibilitats d’actuació tenen els ajuntaments i quines són les conseqüències tant per al municipi com per a la població que hi viu.


Imatge del debat. Foto: Diputació de Girona.
EL PUNT AVUI
07.12.17 - BRUSSEL·LES
La ciutat no recorda una manifestació tan multitudinària de temàtica no belga
 
Més enllà dels 200 autocars i cinc vols xàrter contractats pels organitzadors, l’ANC i Òmnium Cultural, molta gent s’ha desplaçat en vols regulars, vehicles privats i tren
 
Catalans a Brussel·les camí del lloc de concentració Foto: JOAN FRANCISCO.Catalans a Brussel·les camí del lloc de concentració Foto: JOAN FRANCISCO.

Notícies relacionades:
15.12.17 - LLEIDA • Segrià
La Comissió Executiva de la Junta de Museus, reunida ahir 13 de desembre de 2017, vol manifestar el seu profund desacord sobre l’evident atac del procediment legal necessari per autoritzar el trasllat dels béns procedents del monestir de Sixena que es conservaven al Museu de Lleida Diocesà i Comarcal.

Notícies relacionades:
15.12.17 - AMETLLA DEL VALLÈS • Vallès Oriental
La segona fase del procés dels pressupostos participatius de l'Ametlla del Vallès ja està en marxa i, fins el dia 30 de desembre, totes aquelles persones majors de 16 anys empadronades a l'Ametlla del Vallès poden votar fins a 3 de les 11 propostes d'inversió per l'any 2018 presentades per veïns i entitats del poble que, després de ser validades pels tècnics municipals, acompleixen els requisits establerts.


Gràfic. Aj. Ametlla V.
14.12.17  • Bages
Una vuitantena d'assistents s'han aplegat a la Sala Gòtica de la Seu de Manresa per conèixer els punts principals d'aquest valuós document elaborat amb la participació d'un centenar d'agents turístics públics i privats del territori.
 

Imatge grupal a la Sala Gòtica de la Seu de Manresa. Foto: CCBages.
14.12.17 - VIC • Osona
Avui a Vic s’ha constituït la Comissió Tècnica amb representats de diferents departaments de la Generalitat, de l’administració local,  caçadors, sector agrari i forestal i espais naturals protegits.
 
Moment de la reunió de la Comissió Tècnica del pla pilot d'Osona.
13.12.17 - BANYOLES • Pla de l'Estany
El pressupost inclou 2,4 milions d’inversions per arranjaments dels carrers Sant Esteve, Pou,  Carmelites Velles i Rotes, o el projecte de la nova biblioteca, entre altres.
 
Per sisè any consecutiu, el consistori tanca l’any amb un estalvi net que ascendeix a més de 483.000 euros que es destinaran, sobretot, a inversió.
 
Imatge de l’alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, i el regidor d’Hisenda, Pau Comas, detallant el pressupost als mitjans de comunicació. Foto: Aj. Banyoles.
13.12.17 - BARCELONA • Barcelonès
Tant les escoles bressol com les escoles de música tenen una alta percepció per part dels usuaris del servei que ofereixen, amb una puntuació de 8,7 i 8,2,respectivament. Enguany, han participat 45 ajuntaments en els cercles d’escoles bressol i 42 en els d’escoles de música.
 
 
Rafael Homet durant la seva intervenció a la cloenda dels Cercles de Comparació. Foto: Diputació de Barcelona.
12.12.17 - BARCELONA • Barcelonès
Les activitats programades per la corporació reforcen els valors de la convivència i el treball conjunt amb els ajuntaments. En aquest sentit, «es posen en valor professions d’atenció a les persones, que no sempre es visualitzen prou, i que són fonamentals per millorar la qualitat de vida de les persones», ha indicat Budó.
 
Un moment de la presentació de "La Ciutat dels Somnis", el nou Festival de la Infància. Foto: Diputació de Barcelona.
12.12.17 - SANT SADURNÍ D'ANOIA • Alt Penedès
Les rotondes, l'adquisició de Can Guineu, el pis tutelat i els pressupostos participatius han estat els projectes més destacats


Imatge de la roda de premsa. Foto: Aj. Sant Sadurní.
12.12.17 - CALELLA • Maresme
L'alcaldessa va voler destacar que es tracta d'una proposta de pressupostos que segueixen apostant per les persones i el seu benestar, per el manteniment i millora urbanística i per la projecció i promoció  de la nostra Ciutat, fomentant i impulsant esdeveniments esportius, turístics,  culturals i socials, que ens permetin a més millorar l’activitat econòmica i incrementar les oportunitats.


Plaça de l'ajuntament. Foto. Aj. Calella.
11.12.17 - BARCELONA • Barcelonès
Gairebé 600 docents dels 265 centres adherits al Programa Escola Nova 21, participaran en aquestes trobades


Imatge de la trobada. Foto: Diputació de Barcelona.
11.12.17 - GIRONA • Gironès
Es preveuen una setantena de projectes als diferents barris de la ciutat finançats amb el pressupost d’inversions per al 2018 i amb una modificació del crèdit del 2017 que es porta avui al Ple
 
Imatge de la presentació. Foto: Aj. Girona.
07.12.17 - BADALONA • Barcelonès
Barcelona, Madrid, València, Zaragoza, Badalona, Alcalà d'Henares i Fuenlabrada promouen el ‘Manifest per a l'acció climàtica’ que denuncia la inacció i les traves del Govern de l'Estat
07.12.17 - BARCELONA • Barcelonès
El Programa, dotat amb 30 milions d'euros, té per finalitat contribuir al sosteniment de les despeses derivades de les obres i/o actuacions de reforma, millora i manteniment d’equipaments locals i, d’aquesta manera, dinamitzar el teixit productiu i empresarial local.
07.12.17 - HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonès
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat el Pla de mobilitat urbana, un document bàsic per configurar les estratègies de mobilitat sostenible del municipi. 


Moment de la reunió. Foto: Diputació de Barcelona.