Canal Parlament
Qué dicen de alcaldes.eu
tiempo.es
EL PUNT AVUI
29.03.18 - KIEL
Avui i demà és festa a Alemanya, amb motiu de la Setmana Santa
 
L’advocat alemany de Puigdemont, Wolfgang Schomburg, ha advertit que recorrerà davant del Tribunal Constitucional si finalment es manté el President a la presó
 
Els cartells que demanen la llibertat del President, al costat de la presó alemanya on està tancat. Foto: EFE.
 
Notícies relacionades:
REGIO 7
28.03.18 - ESCÒCIA
EL PUNT AVUI
28.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
REGIO 7
27.03.18 - NEUMÜNSTER
EL PUNT AVUI
27.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
El Comitè de Drets Humans accepta la petició del president destituït però per ara no aplica mesures cautelars com en el cas de Sànchez
 
L’advocada de Puigdemont haurà d’indicar ara “quin tipus de remeis” vol exigir a l’Estat
 
Carles Puigdemont, al Palau de l’ONU a Ginebra, Suïssa. Foto: Arxiu.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
26.03.18 - ALEMANYA
El president compareix davant d’un jutge de Neumünster i no davant del Tribunal de Schleswig-Holstein
 
En primer lloc es verifica la seva identitat i, després, s’ha de determinar si queda en custòdia policial o en llibertat amb mesures cautelars
 
Oficina judicial propera a la presó de Neumünster. Foto: REUTERS.
 
Notícies relacionades:
REGIO 7
26.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
La Entrevista
29.03.18 - TITULARS

JxCat, ERC i la CUP defensen que Puigdemont pugui ser investit

Independentistes i comuns voten per alliberar els empresonats

Varis temes a les portades d’avui. L’’Ara’ destaca la “Sintonia dels comuns amb JxCat i ERC”, ‘ElMundo’ assenyala que “Podemos i els separatistes s’uneixen per no condemnar la violència”, i l’’ABC’ apunta que “Iceta i els comuns s’alien amb els separatistes per protegir a Torrent”.

llegir més
29.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
El servei de l'OPIC està destinat als ajuntaments que no disposen de serveis municipals de consum i té com a finalitat bàsica defensar els consumidors i els seus drets.
 
Oficina d’Atenció al Consumidor. Foto: Diputació de Barcelona.
28.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
En el marc del Catàleg de Serveis de la Diputació, l’any passat la corporació va lliurar 27 diagnosis i plans directors TIC, 60 auditories de protecció de dades personals, 27 portals web corporatius, 33 estudis de banda ampla, 6 projectes d’Smart Region i 22 infraestructures de comunicacions per biblioteques de diferents municipis de la demarcació.


Gràfic. Foto: Diputació de Barcelona.
28.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
Manresa, Montblanc, Calella de Palafrugell i Montsonís han aconseguit aquests distintius.
 
En el marc de l’Any del Turisme Cultural, l’Agència Catalana de Turisme té com a objectiu seguir posant en valor el patrimoni cultural català a través de la marca Ciutats i Viles amb Caràcter i del segell Pobles amb Encant.
27.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
Els alcaldes volen testimoniar la veritat de l'1 d'octubre i iniciaran accions per explicar les mentides que han generat presos polítics i exiliats
S'organitzarà un acte amb alcaldes i alcaldesses de Catalunya amb convidats d'Espanya i Europa per explicar què va passar així com defensar els drets civils, la llibertat i la democràcia


Imatge de la reunió. Foto: ACM.
27.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
En la reunió ordinària del Comitè Executiu de l’FMC que ha tingut lloc aquest matí s'ha aprovat també la liquidació del pressupost de l’entitat de l’exercici econòmic de 2017 que reflecteix la bona situació econòmica i financera de l'entitat confirmant les dades del balanç de l'exercici 2016 
 
Imatge de la reunió. Foto: FMC.
REGIO 7
26.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
26.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
El programa dóna resposta a les necessitats socials bàsiques i a l’atenció a situacions urgents o de greu necessitat social
Els ajuntaments rebran 12’6 milions d’euros i els consells comarcals 2’4 milions
Els municipis de fins a 1.000 habitants comptaran amb l'assignació d'un import fix
 
La corporació treballa per garantir les necessitats socials bàsiques. Foto: Diputació de Barcelona.
25.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
El president de l'ACM, David Saldoni, destaca que el moment polític i social de Catalunya és de "consternació" després dels empresonaments de polítics catalans i de la detenció del President Carles Puigdemont a la frontera entre Dinamarca i Alemanya amb el seu trasllat al centre de detenció de Neümenster.


David Saldoni fent declaracions. 
23.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
El president de l'ACM, David Saldoni, ha participat aquest vespre a la concentració de rebuig a l'empresonament dels diputats Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell que s'ha fet a la Plaça de Catalunya a Barcelona.


David Saldoni a la concentració. Foto: ACM.
23.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, ha anunciat aquest dijous que es posarà en marxa, de forma immediata, «un nou servei de gestió d’expedients, destinat als ajuntaments que tenen menys de 5.000 habitants». 
 
Mercè Conesa a la jornada. Foto: Diputació de Barcelona.
23.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
Aquest dijous 22 de març ha tingut lloc la presentació de les conclusions de la Taula de Reactivació Econòmica i Reindustrialització que s'han materialitzat en el document "Estratègia per a la reactivació econòmica i la reindustrialització metropolitana de Barcelona".
 

Imatge de la jornada. Foto: AMB.
22.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
El ple de la Diputació de Barcelona ha aprovat, en la sessió d'aquest dijous, destinar 10 milions d'euros als Consells Comarcals de la demarcació, amb la voluntat d'assegurar que puguin oferir a la ciutadania una prestació adequada dels serveis i que siguin de màxima qualitat.
 
 
Imatge del ple ordinari d'aquest mes de març. Foto: Kike Domínguez /Diputació de Barcelona.
22.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
L'AMB ha aprovat la baixada de l'1,65% anunciada per als municipis abastits per Aigües de Barcelona
La proposta no repercuteix l'augment de tarifa d'Aigües Ter-Llobregat i revisa diversos costos de l'empresa a la baixa
21.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
Durant un mes s'han format més de 1100 electes i tècnics locals a través de més de 50 jornades pel territori


Imatge de la jornada. Foto: ACM.
29.03.18 - SANT CARLES DE LA RÀPITA • Montsià
Les partides contemplen l’adequació dels edificis del Maset i dels jutjats, l’arranjament i habilitació de noves àrees de joc infantils o l’enderroc de les cases del carrer Constància, entre altres


Edifici Maset. Foto: Aj. Sant Carles de la Ràpita.
28.03.18 - BANYOLES • Pla de l'Estany
Actualment hi ha 43 aparells ubicats en edificis públics i al carrer per tractar aturades cardíaques i fer-ne ús en casos d’urgència.


Mapa. Aj. Lleida.
28.03.18 - CERDANYOLA DEL VALLÈS • Vallès Occidental
L'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès posa en marxa una nova edició del projecte Fem Ocupació per a Joves, un programa que combina la formació i la contractació.
27.03.18 - ROSES • Alt Empordà
Aquesta iniciativa ha estat organitzada pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), el Consell Comarcal de l'Alt Empordà (CCAE) i els ajuntaments de Roses, Figueres, Castelló d'Empúries i Vilafant.
 
Imatge de la jornada. Foto: CCAE.
27.03.18 - AMPOSTA • Montsià
Les dades de tancament de pressupost de 2017 permeten incorporar 1,9 milions d’euros més en inversions al 2018
27.03.18 - VIC • Osona
Les empreses que contractin durant mig any, com a mínim, persones en situació d'atur majors de 45 anys o menors de 30 anys podran optar a una subvenció d'un màxim de 4.415 euros per contribuir a la reducció de la taxa d'atur


Gràfic. Aj. Vic.
26.03.18  • Maresme
Aquest servei té com a objectiu promoure i facilitar els rodatges al territori per tal d’estimular i consolidar la indústria cinematogràfica i audiovisual i dinamitzar els sectors econòmics relacionats de la comarca.


Imatge de la reunió. Foto: Consorci del Maresme.
26.03.18  • Alt Penedès
Es tracta d’una eina que permetrà disposar de les característiques d’aquestes urbanitzacions per poder diagnosticar la problemàtica existent i plantejar estratègies d’intervenció adequades.
26.03.18 - MANRESA • Bages
El diputat d’Hisenda, Recursos Humans, Processos i Societat de la Informació, Joan Carles Garcia Cañizares, ha signat aquest dilluns amb l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, un crèdit per valor de 6.068.983 euros, dels quals 187.389,30 euros estan subvencionats.
 
Valentí Junyent, Joan Carles Garcia Cañizares i Xavier Garcia, durant l'acte de signatura del Programa de Crèdit Local. Foto: Edgar Mata Roca/Diputació de Barcelona.
23.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
La Diputació de Barcelona, a través de l'acció de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, ofereix a 12 municipis de la demarcació recursos de suport per realitzar accions de sensibilització ambiental.
 
Imatge d’arxiu. Foto: Diputació de Barcelona.
23.03.18 - LLEIDA • Segrià
Àngel Ros i Enric Mir coincideixen en destacar la necessitat d'executar les obres com més aviat millor per reduir l'alta sinistralitat en aquesta via
 
Imatge de la reunió. Foto: Aj. Lleida.
22.03.18 - HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonès
Dissabte, 24 de març, de 20.30 a 21.30 hores, s’apagaran els llums de les façanes d’edificis municipals i espais públics
També els municipis de Manresa i Mollet
22.03.18  • Alt Empordà
El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha tornat a ser reconegut per part de l'Associació Espanyola de Fabricants de Pasta, Paper i Cartró (ASPAPEL), dins el programa 'Tu Papel 21, Municipios' d'ASPAPEL, amb el qual es premia l'excel·lència en la gestió de la recollida selectiva de paper i cartró, la consolidació del cicle sostenible del paper i l'esforç en la millora contínua.
22.03.18 - GIRONA • Gironès
L’objectiu és establir un grup de treball per tractar i decidir quins establiments formaran part d’una xarxa de comerços emblemàtics i singulars i quines accions es duran a terme per promocionar-los i protegir-los
21.03.18 - MOLLERUSSA • Pla d'Urgell
El president de la Diputació de Lleida els ha presentat els projectes referents al desplegament de la fibra òptica i a la cardioprotecció de tot el territori


Imatge de la jornada. Foto: Diputació de Lleida.
21.03.18 - BARCELONA • Barcelonès
Destaca la dinamització dels entorns econòmics locals i dels territoris, a través de mesures de desenvolupament  que incorporin, també, criteris extraeconòmics com la sostenibilitat, la innovació i l’equilibri territorial, entre d’altres.
 
Sitges. Foto: Diputació de Barcelona.
19.03.18  • Bages
L'Àrea de Desenvolupament Comarcal promou la creació d'un espai de concertació per tal d'identificar problemàtiques i activar solucions que millorin l'àmbit formatiu al Bages a partir de les necessitats del teixit empresarial.


Imatge de la presentació. Foto: CCBages.