Qué dicen de alcaldes.eu
tiempo.es
EL PUNT AVUI
20.04.18 - MADRID
En la informació que han enviat als tribunals recullen que deu agents van estar de baixa per les lesions
 

Agents de la policia espanyola en l’escola Joan Bruguera de Girona l’1 d’octubre. Foto: Joan Sabater.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
20.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
“La nostra actuació ha perjudicat a ciutadans sense cap responsabilitat. A aquestes persones i als seus familiar els demanem perdó”
 
Hem provocat greus danys que no tenen volta enrere”. “Tots hauríem de reconèixer, amb respecte, el patiment sofert pels altres”.
 

Imatge d’un vídeo d’ETA. Foto: REUTERS.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
19.04.18 - MADRID
Llarena aixeca el secret de sumari en què es detalla que els investigadors assenyalen JxSí per usar subvencions per pagar un acte al TNC
 
L’informe fet públic també indica que el govern va atorgar una partida a Òmnium per a la difusió de cartells
 
Policia Nacional l’1 d’octubre a Sant Cebrià de Vallalta. Foto: Elena Ferran.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
19.04.18 - MADRID
Ho farà a la reunió d’aquest divendres
El ministre Dastis assegura que la presència del conseller de Cultura a la delegació del Govern a la capital belga va ser un “incident desagradable”
 
El conseller, Lluís Puig, durant la intervenció. Foto: ACN.
EL PUNT AVUI
18.04.18 - MADRID
EL PUNT AVUI
18.04.18 - BRUSSEL·LES
Els consellers hauran de tornar a comparèixer davant el jutge el pròxim 16 de maig
 
 
Pla general de l’exterior del Palais de Justice de Brussel·les. Foto: ACN.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
17.04.18 - MADRID
REGIO7
17.04.18 - MADRID
La presidenta madrilenya insisteix que va complir amb tot el que li va demanar la URJC i el que exigia la llei
 
REGIO7
16.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
EL PUNT AVUI
16.04.18 - MADRID
El titular d’Hisenda creu que només s’haurien pogut desviar fons si s’hagués comès un delicte de falsificació
Desmenteix que el govern espanyol hagi tardat a afrontar el procés independentista
 
El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro. Foto: EFE.
Formación


ALCALDES.EU I EL COL·LEGI DE POLITÒLEGS
I SOCIÒLEGS DE CATALUNYA PRESENTEN


Un curs imprescindible on trobar eines, recursos i tècniques per a fer front a una campanya electoral municipal efectiva

   Ara és el moment de començar a pensar en la propera campanya. Demà pot ser massa tard!

  
T'interessa!
20.04.18 - TITULARS

El jutge aixeca el secret d’un informe de la Guàrdia Civil que replica a Montoro

Rivera demana la compareixença del ministre d’Hisenda

ElPeriodico’ destaca que “La despesa de l’1-O obre una esquerda entre Cs i PP”, per la mateixa línia ‘ElPais’, que afirma que “Montoro creia a l’octubre  que sí va haver malversació”, i ‘LaVanguardia’ informa que “Creix la tensió del Suprem amb el Govern central per l’1-O”.

llegir més
20.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
Xavier Casas agafa el timó com a Director de la nova agència, que té un pressupost anual de 2 milions d'euros
 
Imatge de la jornada. Foto: AMB.
19.04.18 - TARRAGONA • Tarragonès
Els cinc ajuntaments i el Departament de Territori i Sostenibilitat pacten les prioritats del territori, com l’Estació intermodal, la implantació del tren-tramvia des de Cambrils fins a Tarragona i Reus o una nova connexió al nord de Tarragona
 
Imatge de grup. Foto: Premsagencat.
19.04.18 • Osona
La Diputació iniciarà, en les properes setmanes, les obres per fer arribar el desplegament de la fibra òptica a 26 municipis i 78.804 habitants potencials de la comarca d'Osona. El pressupost de licitació d'aquesta actuació és de 7.921.679,76 €. Les obres per possibilitar el desplegament de la fibra òptica es farà a través de 114,2 km de carreteres.
 
 
Els diputats Joan Carles García Cañizares i Jordi Fàbrega, durant l'acte presentació del projecte als alcaldes d'Osona.Foto: Edgar Mata/Diputació de Barcelona.
18.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
En aquesta sessió de l'SDL, organitzat per la Federació de Municipis de Catalunya i que està tenint lloc aquest matí, també s'analitza la crisi del principi de discrecionalitat tècnica en la selecció del personal de les administracions públiques


Imatge de la sessió. Foto: FMC.
18.04.18 - TARRAGONA • Tarragonès
El Programa Cultural, des d'ara i fins a l'octubre, posarà en valor el patrimoni cultural comú, convidant a reflexionar sobre el paper de la interculturalitat al Mediterrani, potenciarà l'intercanvi cultural i presentarà la història mediterrània com a eina per entendre la contemporaneïtat


Imatge de la concentració. Foto: Aj. Tarragona.
17.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
A finals d'aquest mes d'abril s'iniciaran les obres per fer arribar la fibra òptica a nou municipis de l'Alt Penedès, el Garraf i el Baix Llobregat, amb 40 km de canalitzacions subterrànies que beneficiaran 33.570 persones potencials amb una inversió per a questes tres comarques de 3,21 M€. 
 
Els diputats Jordi Fàbrega i Joan Carles Garcia Cañizares, en la presentació del desplegament de fibra òptica als alcaldes de les comarques de l'Alt Penedès, Garraf i Baix Llobregat. Foto: Diputació de Barcelona.
17.04.18 - GIRONA • Gironès
El Ple també ha aprovat per unanimitat oferir als ajuntaments una línia de subvencions perquè puguin executar inversions en habitatges destinats a polítiques socials. En conjunt, la Diputació preveu aportar-hi 300.000 euros. 
 
Imatge del Ple. Foto: Dip. Girona.
16.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
L’alcalde de Cornellà afirma que ja no és temps de parlar de “Cinturons Roigs” al voltant de Barcelona.


(D'esq. a dreta) Enric Herranz, professor de Ciències Polítiques de la UPF; Eduard Berraondo, periodista i moderador de l'acte; Miquel Salvador,  Degà de la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UPF; Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat; i F. Xavier Roca, editor i director d'Alcaldes.eu.
16.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
L'Associació Catalana de Municipis lamenta la liquidació del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat) que ha suposat el tancament de la seu i l'acomiadament de 17 treballadors i treballadores. En el moment que es restableixi el govern de la Generalitat, l'ACM es posarà a disposició del govern per restablir el Consell.
16.04.18 - PRAT DE LLOBREGAT • Baix Llobregat
Aquesta instal·lació permet obtenir una aigua de prou qualitat per ser reutilitzada en diferents usos, enlloc de ser abocada al mar com l’aigua depurada convencional
 
La mesura obeeix el conveni signat per l’AMB i l’ACA el passat mes de febrer davant d’una situació de prealerta per sequera
 
Per ara l’objectiu serà mantenir el bon estat dels aqüífers de la Vall Baixa i el Delta, i frenar la intrusió salina
13.04.18 • Bages
Una quinzena d'autoritats han participat aquest dijous 12 d'abril en una sessió que els ha permès conèixer amb més detalls la nova regulació contractual per a l’administració local.


Imatge de l’acte. Foto: CCBages.
13.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
Es destinen a ens locals, consorcis de gestió d'espais naturals que formen part del sector públic de la Generalitat de Catalunya, persones jurídiques i persones físiques que treballin pel desenvolupament sostenible del territori, amb un import màxim de 50.000 euros.
 
 
Espai natural. Foto: Premsagencat.
12.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
La Diputació de Barcelona ha aprovat la concessió d'ajuts d'un nou programa, valorat en 30 milions d'euros, per ajudar als governs locals a reformar, millorar i mantenir els equipaments municipals. Aquest pla, impulsat entre aquest 2018 i l'any que ve, s'incorpora dins del Pla Xarxa de Governs Locals de la corporació.
12.04.18  • Garraf
El projecte té un pressupost total de 27,7M i es preveu restaurar-lo en 8 anys

L'espai renaturalitzat, també conegut com a Vall de Joan, s'integrarà en el Parc Natural del Garraf mantenint el record del que va ser


Proposta 2007.                                                       Proposta 2017.   
11.04.18 - COLLBATÓ • Baix Llobregat
Experts en la preservació i gestió d'espais agraris en l'àmbit local de diferents territoris de l'Estat i també de França, han presentat aquest dimarts a Collbató experiències sobre la gestió i preservació d'aquests territoris, amb la voluntat d'intercanviar i valorar aquestes experiències de desenvolupament econòmic i social i per posar les bases per tirar endavant la Llei d'espais agraris de Catalunya.
 

Dionís Guiteras, a la presentació de la trobada "Eines per la gestió i desenvolupament dels espais agraris en el món local" Foto: Diputació de Barcelona. Foto: Dip. Barcelona.
20.04.18 - CASTELLSERÀ • Urgell
El certamen aplegarà 25 expositors i oferirà jornades tècniques, conferències, taules rodones, tallers i moltes altres activitats


Imatge de la presentació. Foto: Dip. Lleida.
20.04.18 - SANT BOI DE LLOBREGAT • Baix Llobregat
L'Estratègia urbana de la bici centrarà els esforços en la millora de les infraestructures ciclistes i la formació


Imatge de la presentació. Foto: Aj. Sant Boi de Ll.
19.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
El programa URBACT ha aprovat les 25 xarxes de la convocatòria de transferència de bones pràctiques, que compta amb la participació de tres ciutats de la demarcació que actuen com a cedents de la bona pràctica (Badalona, l’Hospitalet de Llobregat i Viladecans) i tres més que hi prenen part com a receptores de la bona pràctica (Vilanova i la Geltrú, Barcelona i Vilafranca del Penedès).
19.04.18 - GRANOLLERS • Vallès Oriental
Granollers és un dels 11 municipis que han signat aquest acord aquest dimecres a Mataró
18.04.18  • Vallès Occidental
Conesa ha afirmat que «la visió que les Diputacions han tingut dels Consells Comarcals ha estat una visió de col·laboració», assegurant que «estem al capdavant de les institucions perquè col·laborin entre elles, i no per competir ni tenir una gestió deshonesta entre les institucions».
 
Mercè Conesa durant la seva intervenció al Consell Comarcal del Vallès Occidental. Foto: Judit Contreras/Diputació de Barcelona.
18.04.18 - LLEIDA • Segrià
Tenen com a objectiu fer més socials els impostos i taxes municipals i beneficien col·lectius en dificultats, famílies, mesures en benefici del mediambient, les explotacions agràries, la promoció del lloguer social i la creació de llocs de feina
17.04.18 • Alt Empordà
L’objectiu és el de donar resposta a les necessitats i a les obligacions legals de tots els municipis pel que fa a recollir i controlar animals abandonats, perduts o ensalvatgits i controlar els animals salvatges urbans.
17.04.18 - BLANES • Selva
Inclòs al cost global de 3'3 M€, s'estan instal·lant 908 nous contenidors amb més capacitat que substitueixen els actuals, amb un nou sistema de recollida selectiva de càrrega lateral


Imatge dels contenidors. Foto: Aj. Blanes.
17.04.18 - MATARÓ • Maresme
És el quart any consecutiu en què es tanca l'any amb romanent de tresoreria positiu
16.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
La corporació supramunicipal invertirà prop de 19 milions d’euros per fer arribar la fibra òptica a 55 municipis i a més de 178.000 habitants potencials.
En els propers dies, la corporació presentarà aquestes actuacions en el territori. Aquest migdia el diputat d'Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega ha explicat el projecte als alcaldes de l'Anoia. Avui a la tarda, tindrà lloc la presentació a Vilafranca del Penedès.
16.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
En el marc del projecte “Municipis Cardioprotegits”, la Diputació dóna suport econòmic als ajuntaments, a través del catàleg de serveis, per a l'adquisició de desfibril·ladors, a fi d'incrementar les possibilitats de supervivència de les persones que pateixen una aturada cardíaca.


Imatge de com ensenyen a actuar si una persona pateix una aturada cardíaca. Foto: Dip.Barcelona.
13.04.18 - BADALONA • Barcelonès
Aquest mes d’abril finalitza la campanya de foment de la utilització dels contenidors verds


Campanya a Badalona. Foto: AJ. Badalona.
12.04.18 - GIRONA • Gironès
Les sol·licituds per participar-hi es poden presentar a partir d’avui i fins al 10 de maig
11.04.18  • Bages
Aquest dimecres 11 d'abril ha tingut lloc l'acte d'entrega dels primers Certificats d’Acollida de la comarca del Bages a les persones que han finalitzat tots els mòduls formatius.


Imatge de l'acte. Foto: CCBages.
10.04.18 - MOLLET DEL VALLÈS • Vallès Oriental
La Taula Intermunicipal per a la millora de la qualitat de l’aire del Vallès Oriental, formada per l’Ajuntament de Mollet i 17 municipis més de la comarca, ha presentat el projecte AIRe NET a la tercera convocatòria del programa europeu Urban Innovative Actions (UIA). Enguany, aquest programa finança projectes que aportin solucions innovadores en l’àmbit de la qualitat de l’aire.
 
L’Ajuntament de Mollet va col·locar una Unitat Mòbil de Vigilància de Contaminació Atmosfèrica de la Diputació de Barcelona al parc de les Pruneres, al centre de la ciutat. Foto: Aj. Mollet.
09.04.18  • Pallars Jussà
El president de la Diputació de Lleida ha presidit la trobada que s’ha dut a terme a la seu del Consell Comarcal, a Tremp, on ha presentat diferents projectes, com ara el desplegament de la fibra òptica i la cardioprotecció
06.04.18 - LLEIDA • Segrià
La Diputació de Lleida ha finançat amb 39.500 euros un projecte que permetrà ampliar el nombre de persones ateses i continuar desenvolupant els programes específics de neurorehabilitació


Imatge grupal de la inauguració. Foto: Dip.Lleida.
06.04.18 - ARENYS DE MUNT • Maresme
El passat 24 de març va finalitzar el període de votacions del Pressupost Participatiu Jove 2018 amb un total de cinc propostes per votar: Festa Flaixbac, construcció d’un Bikepark, festa de Cap d’Any, cap de setmana cultural i millora dels bucs d’assaig de l’edifici Escorxador.