Qué dicen de alcaldes.eu
tiempo.es
EL PUNT AVUI
25.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
Ha rebutjat els recursos de Ciutadans, PSC i PP per reconsiderar la delegació de vot del conseller de Salut a l'exili
 
El ple debat i vota dos decrets llei de pròrroga pressupostària i de la paga extra dels funcionaris
 
Inés Arrimadas, al ple del Palrament d’aquest dimecres, al costat dels llaços grocs en record dels diputats empresonats o exiliats. Foto: EFE. 
 
Notícies relacionades:
REGIO 7
25.04.18 - MADRID
La presidenta de la Comunitat de Madrid renuncia al càrrec després de difondre's un vídeo seu robant en un Eroski. Ella ho atribueix a un «error involuntari» i denuncia una campanya en contra de la seva persona
 
Cristina Cifuentes. Imatge: REUTERS.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
24.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
La decisió aplana el camí per a una possible investidura en segona volta sense la necessitat de l’aval de la CUP
 
La majoria independentista de JxCat i ERC ho ha fet possible davant del rebuig dels representants de Cs i PSC
 
El diputat Toni Comín. Foto: Andreu Puig.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
24.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
Com era previst, Martí Gironell i ‘La força d’un destí’ i Joan-Lluís Lluís i ‘Jo soc aquell que va matar Franco’, els més venuts
 
Ahir també va ser molt present la febre groga amb què s’exigeix la llibertat dels presos


Imatge d'arxiu. 
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
23.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
Formación


ALCALDES.EU I EL COL·LEGI DE POLITÒLEGS
I SOCIÒLEGS DE CATALUNYA PRESENTEN


Un curs imprescindible on trobar eines, recursos i tècniques per a fer front a una campanya electoral municipal efectiva

   Ara és el moment de començar a pensar en la propera campanya. Demà pot ser massa tard!

  
T'interessa!
La Entrevista
27.04.18 - GIRONA • Gironès
La segona sessió de formació, que ha constat de dues ponències, ha tractat sobre la implementació de l'administració electrònica als ens locals i ha tingut una setantena d'assistents. La jornada forma part del VI Seminari d'actualització jurídica i dret local.
 

Imatge sobre la jornada d'avui. Autoria: DDGI.
27.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
Aquest dijous l'Audiència Provincial de Navarra va dictar sentència sobre els fets que els membres del grup anomenat "La Manada" van protagonitzar i perpetrar i sobre els quals es va investigar per agressió i violació múltiple a una noia durant les Festes dels Sant Fermín de 2016.
25.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
  • Els municipis de Catalunya consensuen propostes d'esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat en relació al Bo Social.
  • Demanen que no s'envaeixin competències que ja regula la Llei 24/2015.
  • Es reclama que les companyies es coresponsabilitzin socialment amb el dret   al subministrament elèctric. 
25.04.18 - CORNELLÀ DE LLOBREGAT • Baix Llobregat
Es tracta de la primera edició de l'Innobus que es fa en àmbit metropolità


Imatge grupal de l'acte. Foto: AMB.
25.04.18 - GIRONA • Gironès
El web de la Diputació compleix, concretament, un 87,23 % dels criteris que s’hi avaluen. Així mateix, el Consell Comarcal del Gironès i tretze ajuntaments gironins també han estat reconeguts amb el segell.


Imatge de l'acte. Foto: Dip. Girona.
24.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
La Federació de Municipis de Catalunya celebra avui la segona sessió del Seminari d'Actualització de Funció Pública Local, en la què davant de 195 assistents s'aborden aquestes dues qüestions d’enorme interès
 
Imatge de la jornada. Foto: FMC.
24.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
Ja s'han seleccionat les 12 iniciatives de les comarques barcelonines que formaran part del projecte "Ocupació a la indústria local" 2018-2020, dotat amb 4 MEUR, que impulsa la Diputació de Barcelona per afavorir la competitivitat de les empreses incloses als sistemes productius locals, enfortir la col·laboració publicoprivada i generar llocs de treball per als col·lectius més impactats per l'atur.
 

L'objectiu d'aquest projecte és promoure la contractació de persones en situació d'atur en industria local. Foto: Diputació de Barcelona.
23.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
Amb l’objectiu de donar suport als ajuntaments de la demarcació de Barcelona en les accions preventives contra la pobresa energètica, la Diputació de Barcelona ofereix des del març de 2017 un programa d’auditories i intervenció a les llars en situació de vulnerabilitat.
 
La vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, i el president de l'Associació Catalana de Municipis, David Saldoni, durant la presentació del programa d'auditories energètiques. Foto: Glòria Santamaria/Diputació de Barcelona.
23.04.18 - GIRONA • Gironès
L'objectiu és el d'ajudar els consistoris a garantir la prestació d'uns serveis de cementiris i funeraris de qualitat i a gestionar-ne les dificultats sobrevingudes, com, per exemple, les relacionades amb els nínxols de titularitat desconeguda.


Imatge de la jornada. Foto: Dip. Girona.
20.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
Xavier Casas agafa el timó com a Director de la nova agència, que té un pressupost anual de 2 milions d'euros
 
Imatge de la jornada. Foto: AMB.
19.04.18 - TARRAGONA • Tarragonès
Els cinc ajuntaments i el Departament de Territori i Sostenibilitat pacten les prioritats del territori, com l’Estació intermodal, la implantació del tren-tramvia des de Cambrils fins a Tarragona i Reus o una nova connexió al nord de Tarragona
 
Imatge de grup. Foto: Premsagencat.
19.04.18 • Osona
La Diputació iniciarà, en les properes setmanes, les obres per fer arribar el desplegament de la fibra òptica a 26 municipis i 78.804 habitants potencials de la comarca d'Osona. El pressupost de licitació d'aquesta actuació és de 7.921.679,76 €. Les obres per possibilitar el desplegament de la fibra òptica es farà a través de 114,2 km de carreteres.
 
 
Els diputats Joan Carles García Cañizares i Jordi Fàbrega, durant l'acte presentació del projecte als alcaldes d'Osona.Foto: Edgar Mata/Diputació de Barcelona.
27.04.18 • Moianès/Bages
El pressupost de licitació d’aquesta actuació és de 2.601.567 euros.


El diputat Jordi Fàbrega, en la presentació del desplegament de fibra òptica al Consell Comarcal del Bages. Foto: Diputació de Barcelona.
25.04.18  • Alt Empordà
L'acte s'ha celebrat a la sala de plens del Consell Comarcal amb l'assistència de representants dels diversos ajuntaments i institucions que han participat en la iniciativa d'aquesta edició.


Imatge de l'acte. Foto: CC Alt Empordà.
25.04.18 - MOLLET DEL VALLÈS • Vallès Oriental
Només durant els primers tres mesos d’aquest 2018, l’Ajuntament de Mollet del Vallès ja ha atorgat més de 140 noves bonificacions i ajuts vinculades a la taxa d’aigua i residus municipals. També aquest any s’han ampliat les subvencions per l’ús de la deixalleria en relació a l’ús que se’n faci.
25.04.18 - EL VENDRELL • Baix Penedès
El govern del Vendrell va portar a aprovació un pressupost consolidat de 58,4 milions d'euros, un 3% més que l'any passat. Un increment que ve donat principalment per la previsió que es puguin ingressar 5 milions d'euros com a aportació de la nova empresa d'aigües que s'ha de constituir.
 

Imatge del Ple. Foto: Aj. Vendrell.
24.04.18 - BARCELONA/GIRONA • Barcelonès/Gironès
El fenomen de les ocupacions irregulars d’habitatges i com els ajuntaments poden fer-hi front, ha estat motiu d’una jornada de treball organitzada per les diputacions de Barcelona i Girona.
 
Imatge de la jornada. Foto: Dip. Barcelona.
24.04.18 - MANRESA • Bages
Representants de CaixaBank  i l’Ajuntament de Manresa han signat avui tres convenis, pels quals l’entitat bancària aporta un total de 42.500 euros per contribuir durant el 2018 a la realització d’activitats culturals, fires, Festa Major i Manresa 2022.


Imatge de la reunió. Foto: Aj. Manresa.
23.04.18 • Maresme
L’Agència Catalana de Turisme impulsa aquesta acció destinada al públic familiar.
En la campanya hi participen 24 destinacions turístiques i més de 220 empreses, entre les quals figuren els municipis de Calella, Malgrat de Mar, Santa Susanna i Pineda de Mar.
23.04.18 - SOLSONA • Solsonès
Les propostes que es rebin es valoraran en el si de l’equip de treball que s’acaba de crear per definir actuacions per al 2019


Imatge de la reunió. Foto: Aj. Solsona.
20.04.18 - CASTELLSERÀ • Urgell
El certamen aplegarà 25 expositors i oferirà jornades tècniques, conferències, taules rodones, tallers i moltes altres activitats


Imatge de la presentació. Foto: Dip. Lleida.
20.04.18 - SANT BOI DE LLOBREGAT • Baix Llobregat
L'Estratègia urbana de la bici centrarà els esforços en la millora de les infraestructures ciclistes i la formació


Imatge de la presentació. Foto: Aj. Sant Boi de Ll.
19.04.18 - BARCELONA • Barcelonès
El programa URBACT ha aprovat les 25 xarxes de la convocatòria de transferència de bones pràctiques, que compta amb la participació de tres ciutats de la demarcació que actuen com a cedents de la bona pràctica (Badalona, l’Hospitalet de Llobregat i Viladecans) i tres més que hi prenen part com a receptores de la bona pràctica (Vilanova i la Geltrú, Barcelona i Vilafranca del Penedès).
19.04.18 - GRANOLLERS • Vallès Oriental
Granollers és un dels 11 municipis que han signat aquest acord aquest dimecres a Mataró
18.04.18  • Vallès Occidental
Conesa ha afirmat que «la visió que les Diputacions han tingut dels Consells Comarcals ha estat una visió de col·laboració», assegurant que «estem al capdavant de les institucions perquè col·laborin entre elles, i no per competir ni tenir una gestió deshonesta entre les institucions».
 
Mercè Conesa durant la seva intervenció al Consell Comarcal del Vallès Occidental. Foto: Judit Contreras/Diputació de Barcelona.
18.04.18 - LLEIDA • Segrià
Tenen com a objectiu fer més socials els impostos i taxes municipals i beneficien col·lectius en dificultats, famílies, mesures en benefici del mediambient, les explotacions agràries, la promoció del lloguer social i la creació de llocs de feina
17.04.18 • Alt Empordà
L’objectiu és el de donar resposta a les necessitats i a les obligacions legals de tots els municipis pel que fa a recollir i controlar animals abandonats, perduts o ensalvatgits i controlar els animals salvatges urbans.