Canal Parlament
Qué dicen de alcaldes.eu
tiempo.es
EL PUNT AVUI
14.05.18 - BARCELONA • Barcelonès
EL PUNT AVUI
10.05.18 - MADRID
El ministeri estudia obrir-li un expedient sancionador per infracció molt greu
 
Es basaria en l’incompliment de la Llei d’incompatibilitats d’alts càrrecs al servei de la Generalitat
 
El president Carles Puigdemont a la darrera reubnió a Berlín. Foto: EFE.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
09.05.18 - MADRID
L’admissió a tràmit per part del Constitucional suspendrà la posada en marxa de la llei de presidència, que impedirà poder investir Puigdemont
 
El TC aborda aquesta mateix dimecres a la tarda el recurs contra la llei
 
El portaveu del govern epsanyol i ministre d’Educació, Cultura i Esports, Íñigo Menéndez de Vigo. Foto: EFE.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
08.05.18 - MADRID
EL PUNT AVUI
08.05.18 - BARCELONA • Barcelonès
D’altra banda, la fiscalia belga ha enviat un escrit al jutge Llarena demanant una sèrie d’aclariments respecte a l’ordre europea de detenció que afecta els exconsellers Lluis Puig, Antoni Comín...
 
Els consellers Comín, Puig i Serret, en una foto recent. Foto: ACN.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
07.05.18 - MADRID
Avala que l’executiu de Rajoy recorri al Constitucional la reforme que permetri una investidura de Puigdemont a distància
 
Els membres de la Comissió Permanent emeten un dictamen favorable per unanimitat
 
La seu del Consell d’Estat a Madrid. Foto: ACN.
 
Notícies relacionades:
Formación


ALCALDES.EU I EL COL·LEGI DE POLITÒLEGS
I SOCIÒLEGS DE CATALUNYA PRESENTEN


Un curs imprescindible on trobar eines, recursos i tècniques per a fer front a una campanya electoral municipal efectiva

   Ara és el moment de començar a pensar en la propera campanya. Demà pot ser massa tard!

  
T'interessa!
14.05.18 - BARCELONA • Barcelonès
L’alcalde de Pineda i president de la FMC parla de turisme, governança i dels fets d’octubre, en una conferència de gairebé 80 alumnes de la UPF.
 

D'esquerra a dreta: Enric Herranz, professor de la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UPF; Ignacio Soto, Secretari General de la FMC; Eduard Berraondo, periodista i moderador del cicle; Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar i president de la FMC; F. Xavier Roca, director i editor d'Alcaldes.eu.
10.05.18 - TITULARS

El líder de Cs retreu al PP que sigui massa tou amb l’independentisme 

El president situa Ciutadans en el populisme i elogia el PSOE

Per la mateixa línia, ‘ElPeriodico’, que afirma que “Rivera intenta avançar Rajoy pel flanc català”, ‘ElPais’, que manifesta que “Rivera s’enfronta a Rajoy i li retira el suport a Catalunya”, ‘LaRazon’, que determina que “Rivera trenca amb Rajoy per no ‘desobeïr al Constitucional”, i ‘LaVanguardia’, que informa que “Rajoy i Rivera es declaren la guerra amb Catalunya de fons”.

llegir més
14.05.18 - BARCELONA • Barcelonès
Demana la màxima celeritat i prioritat al Govern per desencallar els projectes que el 155 ha aturat
14.05.18 - BARCELONA • Barcelonès
La Mancomunitat del Galzeran, on participen els municipis de Martorelles, Montornès del Vallès, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès, han presentat el nou Servei d'Assessorament en el consum de Drogues i  Pantalles (SADIP)
 
La vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, i l'alcalde de Montornès del Vallès, José Antonio Montero, durant la presentació del nou servei a Montornès del Vallès. Foto: Glòria Santamaria / Diputació de Barcelona.
11.05.18 - CORNELLÀ DE LLOBREGAT • Baix Llobregat
Experts de la ‘quàdruple hèlix’ (administració, universitats, empreses i ciutadania) enumeren alguns reptes dels municipis en l’adopció d’innovacions


Imatge dels ponents del col·loqui al Citilab de Cornellà de Llobregat.
10.05.18 - BARCELONA • Barcelonès
Amb la voluntat de connectar el món local amb la transparència, el bon govern, la innovació democràtica i l'accés a la informació, la Diputació de Barcelona posa en marxa un nou sistema de videoactes de les sessions plenàries que celebri la corporació.
 
El nou portal de videoactes de la Diputació. Foto: Dip. Barcelona.
10.05.18 - BARCELONA • Barcelonès
  • Se celebrarà del 11 al 20 de maig a les comarques de la marca turística Costa Barcelona (Maresme, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Vallès Occidental i Vallès Oriental)
  • Estan programades un centenar d’activitats per donar a conèixer l’oferta turística d’aquest territori
  • Aquesta iniciativa està impulsada per la Diputació de Barcelona, sota la marca “Barcelona és molt més”
08.05.18 - BARCELONA • Barcelonès
La jornada té l'objectiu d'analitzar la normativa existent sobre la vaga en els serveis públics i la seva relació amb els tribunals


Imatge de la jornada. Foto: FMC.
07.05.18 - BARCELONA • Barcelonès
A unes hores de sotmetre’s a una qüestió de confiança, l’alcaldessa de Badalona es manté ferma en defendre els pressupostos de 2018


D'esquerra a dreta: Enric Herranz, professor de la Facultat de Ciències Polítiques i Socials de la UPF; Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona; F. Xavier Roca, director i editor d'Alcaldes.eu, i Eduard Berraondo, periodista i moderador del cicle.
07.05.18 - BARCELONA • Barcelonès
La Diputació de Barcelona ha publicat un vídeo on mostra les diverses actuacions que la corporació impulsa en matèria de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i, en concret, en la dimensió laboral. Aquesta aposta forma part del Pla Director d’RSC de la Diputació, que s’inclou dins del Pla d’Actuació de Mandat 2016-2019.
04.05.18 - GIRONA • Gironès
El MIC 2018 ha tingut un impacte econòmic d'11.483.195 euros a la demarcació de Girona, generats majoritàriament per les 28.146 persones que van prendre-hi part, entre participants, familiars i públic assistent.


Imatge de la recepció d'equips. Foto: Dip. Girona.
03.05.18 - BARCELONA • Barcelonès
La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha signat aquest dijous amb els alcaldes de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José; Sant Andreu de la Barca, Manuel Enric Llorca; Olesa de Montserrat, Pilar Puimedon; i els tinents d'alcalde de l'Hospitalet de Llobregat, Manuel Brinquis, i Calella, Jordi Sitjà, crèdits per valor de 15.581.964,54 euros, dels quals 466.376,65 euros estan subvencionats.
 
La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, el tinent d'alcalde de l'Hospitalet de Llobregat, Manuel Brinquis, i el director de la Direcció d'Administracions Públiques de Banc Sabadell, Xavier Garcia, durant la signatura del crèdit. Foto: Edgar Mata Roca/Diputació de Barcelona.
03.05.18 - BARCELONA • Barcelonès
Una jornada ha reunit a Barcelona experts europeus i estatals per a fomentar l'interès per posar en marxa noves comercialitzadores públiques.
 
Durant la jornada s'han donat a conèixer alguns dels elements que caracteritzaran Barcelona Energia, la nova comercialitzadora pública d'energia elèctrica, que començarà a operar el proper mes de juliol
02.05.18 - BARCELONA • Barcelonès
El divendres 27 d'abril, la Federació de Municipis de Catalunya va organitzar una jornada, al Col·legi d'Economistes de Catalunya, amb l'objectiu de fer una anàlisi detallada i concreta dels recursos humans i la contractació 


Imatge de la jornada. Foto: FMC.
02.05.18 - SALOU • Tarragonès
Els municipis afectats han anunciat avui les iniciatives per reclamar la urgència dels treballs


Imatge de l'atenció als mitjans d'avui a Salou sobre el desmantellament de la via del tren.
02.05.18 - BARCELONA • Barcelonès
Els municipis de Catalunya consensuen propostes d’esmenes als pressupostos generals de l’Estat en relació al Bo Social. Demanen també que no s’envaeixin competències que ja regula la Llei 24/2015 i es reclama que les companyies es coresponsabilitzin socialment amb el dret al subministrament elèctricCICLE

“Alcaldes i Universitat”

 28 DE MAIG DE 2018


ponent convidadaPer assistir com a oïent

L'aforament és limitat

Confirmacions
per estricte ordre d’arribada


llegir més


14.05.18 - GIRONA • Gironès
Els projectes que han rebut la subvenció són ens locals del Baix Empordà, la Selva, el Gironès i la Garrotxa
 

Foto de treball per definir els continguts del postgrau en innovació a la indústria alimentària de Riudellots. Autoria: Ajuntament de Riudellots.
14.05.18  • Bages
El plenari de la Xarxa per l’Acollida i la Inclusió de les persones Refugiades (XAIR) fa un balanç positiu del 2017 però reclama més recursos per augmentar les places i fomentar la inclusió amb garanties de les persones sol·licitants d’asil.


Imatge del Plenari. Foto: CCBages.
10.05.18 - MOLLET DEL VALLÈS • Vallès Oriental
L’app  també permet que els ciutadans puguin xatejar directament amb els serveis municipals d’ocupació davant qualsevol dubte o cerca d’informació. Coincidint amb aquesta presentació, l’Ajuntament també ha donat a conèixer la nova pàgina web de l’Empresa Municipal per a la  Formació Ocupacional i l’Ocupació (EMFO).
10.05.18  • Aran
La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura té oberta des del 8 de maig, el termini de sol·licitud per a subvencions de promoció del coneixement i l'ús de l'occità, aranès a l'Aran, a Catalunya, per a l'any 2018. El termini es tancarà el 23 de maig
09.05.18 • Maresme
Ja es pot consultar en el web www.costadebarcelonamaresme.cat les ubicacions dels punts de segellat i el recorregut complet de la ruta.
 
Imatge de la presentació. Foto: Turisme Maresme.
08.05.18 - SOLSONA • Solsonès
El dia 19 es concentraran a Solsona emprenedores de diferents sectors de tot Catalunya 
 
Una seixantena de participants van prendre part en la primera edició. Autora: Kàtia Prat.
07.05.18 - VACARISSES • Vallès Occidental
La Diputació de Barcelona té com a objectiu és que la celebració del Dia de la prevenció d’incendis forestals s’estengui per totes les poblacions catalanes situades en entorns forestals, conjuntament amb les altres administracions i entitats que treballen en la prevenció i extinció d’incendis al bosc. 
 
Dia de la prevenció d'incendis forestals a Vacarisses. Foto: Diputació de Barcelona.
04.05.18 - MANRESA • Bages
La diagnosi remarca que a Manresa i al Bages es produeixen situacions de discriminació important en diversos àmbits;  també revela una manca d’estudis i de polítiques act ives sobre el tema i poc activisme i moviment associatiu.
 
Imatge de la presentació. Foto: Aj. Manresa.
04.05.18 - VIC • OSONA
Es crea la Xarxa d'Experiències de Comunitats Cuidadores amb les ciutats de Girona, Madrid, Manresa, Santurce, Vitoria i Vic en el marc d'una jornada de treball amb assistents de tot Catalunya i de l'estat espanyol


Sebastià Santaeugenia, Xavier Gómez-Batiste, Anna Erra i Francesc Iglesies. Foto: Aj. Vic.
03.05.18 - MATARÓ/CALELLA • Maresme
Els ajuntaments de Mataró i Calella, Eurecat i la Fundació TecnoCampus són socis d'un Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial
 
Presentació del PECT Mataró-Maresme que permetrà impulsar l'smart tèxtil. Foto: Ajuntament de Mataró.
03.05.18 - SANT ANDREU DE LLAVANERES • Maresme
Des de l’Ajuntament es fa una crida a la responsabilitat dels veïns i veïnes per evitar l’abandonament i la pèrdua d’animals i es recorda que cal registrar-los en el cens municipal gratuït i que han de portar xip identificatiu.
02.05.18 - VENDRELL/TORTOSA • Baix Penedès/Baix Ebre
Les ciutats del Vendrell (Baix Penedès, 36.482 habitants) i Tortosa (Baix Ebre, 33.345 habitants) han estat elegides capitals de la cultura catalana de l’any 2020 i 2021, segons que ha informat aquest dimecres dia 2 de maig el president de l’organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.