Qué dicen de alcaldes.eu
tiempo.es
EL PUNT AVUI
28.9.18 - BARCELONA • Barcelonès
El president de la Generalitat reclama “negociació i pacte” com en el cas del Canadà i el Quebec
 
El president de la Generalitat, Quit Torra, dimarts. Foto: ACN.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
26.9.18 - BARCELONA • Barcelonès
La ministra es nega a deixar el càrrec pels àudios d'una conversa amb el comissari Villarejo el 2009
 
Suspèn un acte que havia de celebrar al migdia a Saragossa
 
La ministra de Justicia, Dolores Delgado, al Congrés dels Diputats. Foto: EFE.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
25.9.18 - BARCELONA • Barcelonès
El president Quim Torra explica el Pla de Govern que vol desenvolupar en els “propers quatre anys”
 
El document recull més de mil mesures
 
El president Quim Torra a la presentació del Pla de Govern. Foto: ACN.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
25.9.18 - MADRID
La ministra diu que el Senat la reprovarà “per haver treballat per la sobirania de jurisdicció d’Espanya”
“Estem aquí per treballar per la gent, i ningú impedirà que ho fem”, assegura en resposta a les converses amb Villarejo
 
La ministra de Justícia, Dolores Delgado. Foto: ACN.
 
Notícies relacionades:
La Entrevista

El personal tècnic municipal valora amb un 8,3 la satisfacció dels Cercles de comparació intermunicipals

La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi de satisfacció al personal tècnic municipal que participa en els Cercles de comparació intermunicipals, un projecte que promou l’intercanvi d’experiències entre els equips tècnics locals per mitjà d’indicadors de gestió dels serveis públics. Més del 85% d'aquests tècnics afirmen que participant-hi han millorat el servei que presten a la ciutadania. 
 
Font: Diputació de Barcelona.
 
llegir més
27.9.18 - TITULARS

El pacte de Toledo torna a lligar les prestacions a l’IPC indefinidament

Els partits deixen al Govern Central la concreció de la mesura

Les portades d'avui es divideixen entre els que destaquen la pujada de l'IPC i les grabacions de la ministra Delgado. Els primers són 'El País' amb el titular "Els partits acorden pujar les pensions com l’IPC", 'La Vanguardia', que apunta que 'Les pensions pujaran d'acord amb la inflació', 'El Periódico' amb 'Acord per apujar les pensions amb l’IPC', l''Ara' destaca l''Acord per vincular les pensions a l’IPC" i, per últim, 'El Punt Avui' amb "Les pensions, a ritme d’IPC". 
28.9.18  • Bages
L’ens ha presentat el Pla d’Actuació de les Persones Grans del Bages 2019-2021, un document estratègic que defineix l’agenda de polítiques públiques a impulsar per millorar la qualitat de vida de les persones grans


Imatge de la presentació. Foto: CCBages.
28.9.18 • Garraf
Calvet advoca pel sistema de la vinyeta per eliminar greuges territorials de la comarca com el peatge de la C-32
 
El conseller de Territori i Sostenibilitat participa al 1r Simposi del Garraf, a Vilanova i la Geltrú
 

Al centre, el conseller Damià Calvet, juntament amb l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras i la presidenta de NODE Garraf, Rosa Huguet. Foto: Premsagencat.
El Punt Avui
27.9.18 - Berga • Berguedà
La batllessa ha retirat el recurs que havia presentat contra la sentència de sis mesos d’inhabilitació per no despenjar l’estelada
 
Montse Venturós, alcaldessa de Berga, després de declarar als jutjats de Manresa el maig passat ACN.

26.9.18 - BARCELONA • Barcelonès
S'estima que el conjunt d'actuacions previstes per al primer trienni del Pla Clima i Energia tindrà un pressupost d' 11.774.817 €.
25.9.18 - BARCELONA • Barcelonès
El president de la Diputació i la consellera de la Presidència es reuneixen al Palau de la Generalitat per abordar aspectes relacionats amb el finançament dels governs locals
 
Marc Castells i Elsa Artadi s'han reunit aquest divendres al Palau de la Generalitat. Foto: Òscar Ferrer/Diputació de Barcelona.
24.9.18 - LLEIDA/TARRAGONA • Segrià/Tarragonès
Aquesta col·laboració permetrà donar suport de primer nivell a tots els secretaris i interventors de tots els pobles així com a tots els consells comarcals, pel que fa a l’assessorament jurídic, economicofinancer i tecnològic.


Imatge de la presentació. Foto: Dip.Lleida.
21.9.18 - BARCELONA • Barcelonès
L'Àrea Metropolitana de Barcelona està introduint en el seu planejament territorial la noció fonamental que els espais oberts constitueixen una infraestructura verda proveïdora de tot un seguit de serveis ecosistèmics dels quals en depèn tant la qualitat de vida de la gent que habita l'espai construït, com la possibilitat de desenvolupar una economia més circular i sostenible que el model econòmic actual
21.9.18 - BARCELONA • Barcelonès
L'expansió urbanística de baixa densitat s'assenyala sovint com la causa de diversos problemes dels entorns urbans: contaminació, dependència del cotxe, congestió, destrucció d'entorns naturals, ineficiència en la prestació de serveis, etc. 
20.9.18 - BARCELONA • Barcelonès
La delegació d'alcaldes i alcaldesses catalans de l'ACM, que des de dilluns i fins avui són a Suïssa en un viatge d'estudi, han pogut conèixer diferents pràctiques a nivell local en quant a processos de democràcia directa i consultes populars.
 
Daniel Weber, director a la Cancelleria de la Ciutat. Foto: ACM.
20.9.18  • Maresme
El Departament de Polítiques Digitals farà arribar la fibra al 100% de la població l’any 2020, amb una inversió de gairebé 900.000€
 
Imatge de la roda de premsa. Foto: Premsagencat.
19.9.18 - BARCELONA • Barcelonès
El 8 i 9 de novembre, Barcelona acollirà el 2n Congrés Català de Pobresa Energètica que enguany se centra en les causes que agreugen la problemàtica i l'estat actual de la defensa dels drets energètics.
EL PUNT AVUI
19.9.18 - BARCELONA • Barcelonès
Els regidors de l’Ajuntament de Sitges Ricard Vicente i Marc Macià han anunciat que en el pròxim ple renunciaran al seu càrrec i abandonaran el PSC per discrepàncies amb la formació. Tots dos deixaran l’acta malgrat haver tingut llibertat de vot en les qüestions que afectaven l’àmbit nacional, però asseguren que, progressivament, s’ha anat creant un distanciament entre ells i el partit que actualment ja no era sostenible. 
19.9.18 - GINEBRA • Suïssa
La delegació d'electes s'ha trobat amb les exiliades Marta Rovira i Anna Gabriel per donar-los suport


Marta Rovira i Anna Gabriel amb els alcaldes i alcaldesses. Foto: ACM.
19.9.18 - FIGUERES • Alt Empordà
Una vintena de professionals que imparteixen alfabetització en català a les comarques gironines han assistit a un curs de formació organitzat per l'Equip d'Inclusió i Atenció a la Comunitat de l'àrea de Benestar del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.


Curs de formació d'alfabetització. Foto: Consell Cormarcal Alt Empordà.
28.9.18 - BRUSSEL·LES
També s'ha presentat la Xarxa Europea de Municipis "Family Friendly": Sant Cugat del Vallès ha exposat a Brussel·les les seves polítiques de suport a les famílies en ser escollit com a municipi pilot de la Xarxa
28.9.18  • Costa Brava
La iniciativa, que serà cofinançada entre el Departament d’Agricultura i el Fons Europeu Marítim i Pesquer, permetrà la realització de 13 cursos, que arribaran a 260 alumnes
 
Aquest projecte entronca plenament amb l’Estratègia Marítima de Catalunya 2030, que es fonamenta en un desenvolupament sostenible i respectuós amb l'ús de la mar
26.9.18  • Alt Empordà
En concret, s’ha passat d'una previsió d'un 49% de rebuig de fracció resta a un 43%.


Imatge d'arxiu. Foto: CCAE.
25.9.18 - BARCELONA • Barcelonès
En el seu conjunt, el projecte suposarà una inversió de 3,2 milions d’euros, fet que, pel president Castells «tindrà un retorn molt important tenint en compte que beneficiarà més de 400.000 persones». 
 

Imatge de la presentació. Foto: DIBA.
24.9.18 - BARCELONA • Barcelonès
Sant Vicenç de Castellet, Viladecavalls, Montgat, El Papiol, Sant Llorenç Savall, Tordera, Sallent, Sant Adrià de Besòs, Sentmenat i municipis del Voltreganès han rebut els Indicadors Bàsics de Mercat de Treball.
21.9.18 - BARCELONA • Barcelonès
Ahir va finalitzar el termini per sol·licitar els ajuts de l’ICAEN per a la instal·lació de noves estacions que se sumaran a les 62 estacions de recàrrega ràpida de 50kW existents.
21.9.18 - CALELLA • Maresme
El punt s'instal·larà a l'entrada de l'envelat durant els dies de Festa Major.
20.9.18 - BARCELONA • Barcelonès
Els nous municipis són: Sant Vicenç dels Horts, Mataró, Sabadell, Manresa i Centelles.
 
Imatge de la reunió. Foto: DIBA.
20.9.18 - BARCELONA • Barcelonès
L’Aliança Educació 360 ha presentat avui, a l’Espai Francesca Bonnemaison, 36 propostes de política educativa per a aquells municipis que vulguin impulsar iniciatives que s’emmarquin en aquest programa.
19.9.18 - GIRONA • Gironès
El Ple de la Diputació ha aprovat la conversió del programa "Millora de la competitivitat territorial" en un servei d'assessorament tècnic de la Diputació de Girona. L'objectiu d'aquest servei és acompanyar els ajuntaments en el foment de l'ocupació, la promoció econòmica i el desenvolupament local. 


Imatge del Ple. Foto: Dip.Girona.
19.9.18 • Lleida
En l'atorgament de les subvencions del Pla de Manteniment de Camins de titularitat municipal, convocades per la Diputació de Lleida per a l'anualitat 2018, s'han atès les 269 sol·licituds rebudes d'ajuntaments i EMD, per un import global subvencionat d'1.370.824,88 €.
17.9.18 - VILAMÒS • Vall d'Aran
A nivell de comunicacions viàries, Reñé ha anunciat la voluntat d'iniciar l'any 2019 la segona fase de les obres de millora de la carretera de Vilamòs per un pressupost que s'estima superior a 1,8 M€.


Imatge de la reunió. Foto: Dip.Lleida.
17.9.18 • Bages
El document recull dades demogràfiques, econòmiques, laborals i d’habitatge per situar l’impacte de la vulnerabilitat social en els 29 municipis del Bages que formen part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials -tots els de la comarca excepte Manresa.


Imatge de la presentació. Foto: DIBA.