Qué dicen de alcaldes.eu
tiempo.es
EL PUNT AVUI
26.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
El tribunal no accepta tornar enrere la causa perquè es facin “unes 300 diligències” demanades per les defenses
 
La fiscalia, l’advocat de l’Estat i Vox tenen cinc dies per presentar els escrits d’acusació
 
Acte en suport dels presos polítics, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona, durant les festes de la Mercè passades. Foto: Josep Losada.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
24.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
EL PUNT AVUI
24.10.18 - MADRID
EL PUNT AVUI
23.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
Torra presenta l’òrgan com una “eina republicana” per avançar en el dret a l’autodeterminació sense ser l’inici d’un procés constituent
 
El Consell Executiu aprova el nou espai
 
El president Torra i Lluís Llach a la presentació. Foto: ACN.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
23.10.18 - BRUSSEL·LES
És la primera vegada que la Comissió Europea rebutja els comptes d’un país de l’Eurozona
 
La CE dona un termini de tres setmanes al govern italià per enviar una nova proposta d’acord amb el pacte d’estabilitat
 
El comisari europeu d’Afers Econòmicos, Pierre Moscovici, conversa amb el viceppresident de la CE per a l’Euro, Valids Dombrovskis, aquest dimarts a la reunió setmanal de la Comissió, al Parlament d’Estrasburg. Foto: EFE.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
22.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
El president Quim Torra assegura que mantindrà “tots els contactes” necessaris perquè la CUP “hi sigui”
 
Toni Comín serà qui lideri el Consell en nom d’ERC
 
Imatge d’arxiu. EPA.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
22.10.18 - MADRID
Lesmes defensa l’actuació del president de la Sala Tercera
 
Diu que està entre les seves “atribucions legals” portar el tema al ple
 

L’exterior del Tribunal Suprem a Madrid. Foto: ACN.
 
Notícies relacionades:
La Entrevista

Un nou cicle de diàlegs convida els ciutadans de Catalunya i les Illes Balears a implicar-se en el debat sobre el futur de la UE

La Representació de la Comissió Europea a Barcelona enceta avui a Maó (Menorca) un nou cicle de diàlegs ciutadans que amb el títol 'Connecta amb Europa', que té l'objectiu d'apropar la UE als pobles i ciutats de Catalunya i les Illes Balears i recollir les idees i opinions de la gent del territori sobre el futur de la UE, quan falta poc més de mig any per a les eleccions al Parlament Europeu. El director de la Representació, Ferran Tarradellas, realitzarà d'aquí a final d'any una desena d'aquests diàlegs en municipis com Gavà, Gironella, l'Hospitalet de Llobregat, Olesa i Calvià.
 
llegir més
26.10.18 - TITULARS

La vicepresidenta Calvo insisteix a posar en dubte aquesta acusació en la causa de l’1-O

L’Executiu es pronuncia en vigílies de l’informe de la Fiscalia

Unanimitat a la majoria de les portades. D’una banda, ‘elPeriódico’ destaca que “El Suprem obre el judici a 18 líders del procés”, així com també l’’Ara’ que obre portada dient: “A judici”, ‘ElPuntAvui’, que titula: “De cap al judici”, i ‘ElPaís’, que assenyala que “El Suprem senta la banqueta al ‘procés’”.

llegir més
26.10.18 - TARRAGONA • Tarragonès
El contracte programa es materialitza en acords amb els ajuntaments de Calafell, Cambrils, Reus, Tarragona, Salou, Valls, el Vendrell i els consells comarcals de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.


Imatge de la presentació. Foto: Premsagencat.
26.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
L’objectiu d’aquesta línia és reduir l’aplicació de productes químics mitjançant el foment de sistemes alternatius a la lluita química contra plagues i malalties
25.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
La governança, participació i innovació social; el bon govern i el model de l'Administració deliberativa; i la transparència i l'ètica, són els tres eixos de debat que la Federació de Municipis de Catalunya ha programat en un curs que va començar el 22 d'octubre i que continuarà els dies 29 d'octubre i 5 de novembre


Imatge del curs. Foto: FMC.
24.10.18 - FIGARÓ-MONTMANY • Vallès Oriental
La trobada ha servit per presentar els serveis que l'entitat municipalista pot oferir als ens locals associats, basats en la formació dels electes, l'assessorament jurídic i la compra centralitzada de productes i serveis per generar estalvi econòmic i seguretat  procedimental.
 

Imatge de la reunió del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental. Foto: ACM.
24.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
A la Junta de Seguretat Local de Barcelona s’ha explicat les principals xifres sobre fets delinqüencials de la ciutat, on destaca l’increment del 19% dels delictes comesos entre gener i agost de 2018 respecte del mateix període de l’any anterior.


Imatge de la reunió. Foto: Gencat.
24.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
La sessió aplega 200 tècnics locals

Entre d'altres qüestions, tracta sobre la valoració del sòl en les reparcel·lacions, les urbanitzacions aïllades; i les experiències urbanes de planificació i gestió


Imatge de la sessió. Foto: FMC.
23.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
La Diputació de Barcelona ha desenvolupat el programa i el cedirà a la corporació en el marc d’un conveni de col·laboració


Imatge de la reunió. Foto: DIBA.
23.10.18 - TARRAGONA • Tarragonès
En consonància amb l'aposta de la institució per l'eficiència i la sostenibilitat
 
Els cotxes llueixen un distintiu que els identifica com a vehicles sostenibles. Foto: Dipta.
22.10.18 - GIRONA • Gironès
Els ajuntaments que rebran els ajuts són onze de la Selva; vuit, del Gironès; set, del Baix Empordà; set, de la Garrotxa; sis, de l'Alt Empordà; dos, del Ripollès; un, de la Cerdanya, i un, d'Osona.


Imatge del Ple. Foto: Dip.Girona.
22.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
El pavelló inaugurat aquest diumenge han comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona, que hi ha aportat 855.000 €.
 

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, a la inauguració del nou pavelló. Foto: Sergio Ramos / Diputació de Barcelona.
19.10.18 - GIRONA • Gironès
La Diputació de Girona atorgarà 87.720 € a ajuntaments i consells comarcals perquè els inverteixin en la gestió de polítiques socials d'habitatge en l'àmbit comarcal.

Són 10.720 € més dels que inicialment s'havien pressupostat quan es van convocar aquestes subvencions. En concret, 67.790 € es donaran a consells comarcals i els 19.930 € restants, a ajuntaments.
18.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
L’ex-alcalde de Barcelona, Joana Ortega i Montserrat Candini, comparteixen taula amb Rafael de Ribot i Toni Aira sobre els canvis en els rols de polítics i periodistes


(D'esq. a dreta): Toni Aira, periodista i analista polític; Joana Ortega, vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya (2010-2015); Xavier Trias, President del Grup Municipal Demòcrata; Montserrat Candini, Alcaldessa de Calella; Rafael de Ribot, periodista i analista de l'actualitat; i Eduard Berraondo, periodista i moderador de l'acte.
17.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
El Consell Metropolità dóna llum verda perquè la comercialitzadora pública d'electricitat renovable Barcelona Energia doni servei a tota l'àrea Metropolitana
 
L'operador elèctric  metropolità, que actualment ja abasteix l'Ajuntament de Barcelona, estendrà els seus serveis als consums propis de l'AMB i a la ciutadania metropolitana
16.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
El Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses és una iniciativa de la Comissió Europea per contribuir a mitigar el canvi climàtic des del món local i millorar l’adaptació dels municipis als seus efectes.
 
Mapa interactiu Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses. Foto: Dipta.
26.10.18  • Bages
La Diputació de Barcelona lliura a l’ens comarcal un estudi de viabilitat amb l’objectiu d’estimular la competència i millorar la qualitat dels serveis funeraris


Imatge de la reunió. Foto: CCBages.
26.10.18 - GIRONA • Gironès
Aquesta iniciativa respon al compromís que van establir tots els grups polítics al Ple del 18 de setembre de treballar per eliminar el glifosat dels municipis gironins i, alhora, informar, sensibilitzar i educar la ciutadania sobre els avantatges de la lluita biològica respectuosa amb la salut i l'entorn.


Imatge del curs. Foto: Dip.Girona.
25.10.18 - GIRONA • Gironès
La Diputació de Girona aportarà 100.000 euros al programa, que té un cost total de 175.000 euros.    
 
Imatge de l'edició passada dels Jocs Emporion, en què van participar joves del projecte «FutbolNet». Foto: Dani Ruiz.
24.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
Més d’una vintena d’electes municipals, experts educatius i joves van participar dilluns en la segona trobada del grup de treball encarregat d’elaborar un document d’estratègies municipals de noves oportunitats educatives, en el marc de la lluita contra l’abandonament escolar prematur.
 
Imatge de la trobada. Foto: DIBA.
24.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
Un total de 80 tècnics municipals han assistit avui a la jornada “La importància del manteniment en els equipaments municipals” organitzada pel Serveis d’Equipaments, Infraestructures Urbanes i Patrimoni Arquitectònic.
23.10.18  • Alt Empordà
Gairebé nou milions de ciutadans, que resideixen en les 36 entitats locals guardonades, veuen reconeguda la seva participació en el reciclatge, clau fonamental de l'èxit de la campanya. El programa està dirigit a municipis o agrupacions de municipis de més de 50.000 habitants. 


Montserrat Mindan i Cortada, Presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i alcaldessa de Roses. Foto: CCAE.
23.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
La consellera d'Empresa i Coneixement ha inaugurat a Esade Creapolis la Jornada "Mercats Increïbles", la primera edició d'aquesta iniciativa que ha impulsat el Departament


La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, a la inauguració d'aquest matí a Esade Creapolis (Sant Cugat) de  la Jornada “Mercats Increïbles”. Foto: Premsagencat.
22.10.18 - GIRONA • Gironès
Aquesta col·laboració econòmica és fruit de la renovació del conveni entre l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i la Diputació, amb l'objectiu d'ajudar les entitats del tercer sector que gestionen habitatges per a persones amb risc d'exclusió social.
22.10.18 - MANRESA • Bages
Durant el Ple es van aprovar també la nova ordenança fiscal general reguladora de la gestió, inspecció i recaptació dels tributs,  i les contribucions especials per a la realització de les obres del projecte d’urbanització dels espais complementaris al pla especial del sector de Fàbrica Nova.
19.10.18 - LLEIDA • Segrià
Esdevé la primera dona que ocupa un càrrec al qual accedeix amb "voluntat ferma de mantenir el compromís amb el territori" i d'aconseguir "un major diàleg" amb la resta de grups de la corporació


Imatge del Ple. Foto. Dip. Lleida.
17.10.18  • Alt Empordà
L’objectiu és el de detectar possibles estalvis, tant energètics com econòmics. El taller s'ha realitzat al Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer, de Figueres.


Imatge del Ple. Foto: CCAE.
16.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
L'exposició interactiva de la Diputació "Menja bé, tu hi guanyes", adreçada a públic infantil, s'instal·la aquest mes d'octubre a Sant Fost de Campsentelles (del 9 al 22 d'octubre), Gavà (del 15 al 29 d'octubre) i Badalona (del 29 d'octubre al 12 de novembre). Podeu consultar aquesta i d'altres exposicions organitzades per la Diputació en aquest enllaç.
16.10.18 - SANT JUST DESVERN • Baix Llobregat
L'objectiu del projecte que es reflecteix a les Jornades és la potencialitat de l'economia creativa dels municipis socis, el turisme cultural i sostenibilitat com a motor del desenvolupament econòmic local.
15.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
Més de 50 municipis s’han acollit a l’assistència tècnica en el procés de designació del delegat de protecció de dades (DPD), oferta per la Diputació de Barcelona, per tal de garantir el compliment del Reglament europeu de protecció de dades (RGPD).


Imatge de la jornada. Foto: DIBA.
15.10.18 - VILADECANS/MOLLET DEL VALLÈS • Vallès Oriental
Aquest projecte significa donar un pas més enllà en la pràctica col·laborativa, així com cooperar amb un interès comú i una visió compartida. També implica un replantejament de les polítiques d’inclusió cap a un model de governança més participativa


Imatge de la reunió. Foto: DIBA.
11.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
Aquesta segona convocatòria, valorada en 15 milions d’euros, s’engloba dins d’un projecte que permetrà destinar 30 milions d’euros als polígons
 
Es donarà impuls a la modernització dels polígons, mitjançant plans integrals d’alt impacte o projectes de caràcter més específic