Qué dicen de alcaldes.eu
tiempo.es
EL PUNT AVUI
31.10.18 - MADRID
El president i ministres del govern espanyol responen a les preguntes dels grups parlamentaris
 
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Foto: Arxiu.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
30.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
EL PUNT AVUI
30.10.18 - MADRID
El líder de Cs retreu els “nervis” del PP després de trencar l’estratègia conjunta a la Mesa
 
El líder de Cs, Albert Rivera. Foto: EFE.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
29.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
Més de 700 agents participen en el dispositiu
 
Hi ha dos punts centrals on s’agrupen Mossos, Urbana i ambulàncies: la Rambla del Raval amb el carrer Hospital i el carrer Parlament amb ronda de Sant Pau
 
Macrooperatiu policial en marxa a Ciutat Vella amb una quarentena de registres a narcopisos. Foto: Arxiu.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
29.10.18 - ALEMANYA
La líder de la CDU també assegura que no repetirà com a líder del partit democratacristià
 
La cancellera alemanya Angela Merkel. Foto: Arxiu.
La Entrevista
31.10.18 - TITULARS

L’accés a una casa és la màxima inquietud per primer cop en 33 anys

El turisme passa a la segona posició, segons el macrosondeig municipal

Per una banda, ‘ElMundo’ manifesta la “Crisi amb el Vaticà per no saber què fer amb Franco”, així com ‘LaRazón’, que apunta que “El Vaticà rectifica Calvo: no hi ha acord sobre Franco”, i l’’ABC’, que diu: “Mal dia per al Govern”, en relació també a les paraules del Vaticà desmentint Carmen calvo sobre la inhumació de Franco. D’altra banda, l’’Ara’ posa de relleu que “L’habitatge ja és el primer problema dels barcelonins”, i li segueix ‘LaVanguardia’ en informar que “Barcelona assenyala l’habitatge com a principal preocupació”.

llegir més
31.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
Gràcies a les UMIC, els ciutadans de la demarcació poden conèixer i exercir, des de la proximitat, els seus drets com a persones consumidores.
 
Unitat Mòbil d’Informació al Consumidor. Foto: DIBA.
31.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
El 8 i 9 de novembre, les Cotxeres de Sants acullen aquest congrés, organitzat pels Ajuntaments de Barcelona, Badalona i Sabadell, la Diputació de Barcelona, l'AMB, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, la Taula del Tercer Sector Social, l'associació Ecoserveis i l'Aliança contra la Pobresa Energètica.
30.10.18  • Berguedà/ Cerdanya
Puigneró ha anunciat que la Generalitat preveu invertir 2,5 milions d’euros per desplegar 44 quilòmetres de xarxa de fibra òptica pública i arribar a Puigcerdà l’any 2020.
 

Imatge dels treballadors. Foto: Premsagencat.
30.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
El Consell Metropolità celebrat aquest dimarts 30 d'octubre ha aprovat en la seva fase inicial els pressupostos de l'AMB per al 2019.
 
Imatge de la jornada. Foto: AMB.
29.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
El programa dona suport econòmic a més de 200 actuacions de rehabilitació, reforma i consolidació d’edificis monumentals i jaciments arqueològics a les 12 comarques barcelonines
 
El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, durant la presentació de la inversió de la corporació per preservar el patrimoni arquitectònic de la demarcació. Foto: Pau Fabregat/Diputació de Barcelona.
29.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
La trobada forma part dels contactes que vol mantenir l'ACM amb els màxims dirigents del Govern de Catalunya i buscar vies de col·laboració entre món local i departament.


Imatge de la trobada. Foto: ACM.
26.10.18 - TARRAGONA • Tarragonès
El contracte programa es materialitza en acords amb els ajuntaments de Calafell, Cambrils, Reus, Tarragona, Salou, Valls, el Vendrell i els consells comarcals de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès.


Imatge de la presentació. Foto: Premsagencat.
26.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
L’objectiu d’aquesta línia és reduir l’aplicació de productes químics mitjançant el foment de sistemes alternatius a la lluita química contra plagues i malalties
25.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
La governança, participació i innovació social; el bon govern i el model de l'Administració deliberativa; i la transparència i l'ètica, són els tres eixos de debat que la Federació de Municipis de Catalunya ha programat en un curs que va començar el 22 d'octubre i que continuarà els dies 29 d'octubre i 5 de novembre


Imatge del curs. Foto: FMC.
24.10.18 - FIGARÓ-MONTMANY • Vallès Oriental
La trobada ha servit per presentar els serveis que l'entitat municipalista pot oferir als ens locals associats, basats en la formació dels electes, l'assessorament jurídic i la compra centralitzada de productes i serveis per generar estalvi econòmic i seguretat  procedimental.
 

Imatge de la reunió del Consell d’alcaldes i alcaldesses del Vallès Oriental. Foto: ACM.
24.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
A la Junta de Seguretat Local de Barcelona s’ha explicat les principals xifres sobre fets delinqüencials de la ciutat, on destaca l’increment del 19% dels delictes comesos entre gener i agost de 2018 respecte del mateix període de l’any anterior.


Imatge de la reunió. Foto: Gencat.
31.10.18 - LLAGOSTA • Vallès Oriental
Un acord subscrit entre l’ACA i el Consorci Besòs Tordera permet impulsar els treballs que incrementaran la capacitat de la planta
 
El Vallès Oriental disposa de 22 depuradores en servei, que sanegen el 95% de la població de la comarca
 
Imatge actual de la depuradora. Foto: Premsagencat.
31.10.18 - ESPLUGUES DE LLOBREGAT • Baix Llobregat
L’Ajuntament d’Esplugues mantindrà congelats els tipus impositius de l’IBI (Impost de béns immobles), IVTM (Impost de Vehicles de Tracció Mecànica) i resta d’impostos i taxes municipals de cara a l’any 2019, sense deixar de garantir la prestació de serveis de qualitat i l’atenció a la ciutadania.
30.10.18 - GIRONA • Gironès
En concret, aquestes subvencions serviran d'ajut a 246 esportistes que tenen menys de vint-i-cinc anys i que la temporada passada van participar en campionats d'Espanya, d'Europa o del món. 
 
Imatge d'una gimnasta a l'edició passada dels Jocs Emporion. Foto: Dani Ruiz.
30.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
La sessió de treball dirigida als 22 municipis participants té l’objectiu d'orientar les famílies de l’alumnat en el procés d'acompanyament dels seus fills en la tria d'itinerari educatiu i professional.
29.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
L’activitat “Emparaulem-nos” proposa explorar els usos i les possibilitats de la paraula parlada i escrita amb el suport de referents dels diferents àmbits: centres educatius municipals, ajuntaments, biblioteques i altres agents del territori. 


Imatge de la trobada. Foto: DIBA.
29.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
La Diputació de Barcelona ha lliurat estudis de banda ampla als ajuntaments de Capellades, Jorba, Sant Andreu de la Barca, Sant Fost de Campsentelles, Sant Iscle de Vallalta i Vallirana.
26.10.18  • Bages
La Diputació de Barcelona lliura a l’ens comarcal un estudi de viabilitat amb l’objectiu d’estimular la competència i millorar la qualitat dels serveis funeraris


Imatge de la reunió. Foto: CCBages.
26.10.18 - GIRONA • Gironès
Aquesta iniciativa respon al compromís que van establir tots els grups polítics al Ple del 18 de setembre de treballar per eliminar el glifosat dels municipis gironins i, alhora, informar, sensibilitzar i educar la ciutadania sobre els avantatges de la lluita biològica respectuosa amb la salut i l'entorn.


Imatge del curs. Foto: Dip.Girona.
25.10.18 - GIRONA • Gironès
La Diputació de Girona aportarà 100.000 euros al programa, que té un cost total de 175.000 euros.    
 
Imatge de l'edició passada dels Jocs Emporion, en què van participar joves del projecte «FutbolNet». Foto: Dani Ruiz.
24.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
Més d’una vintena d’electes municipals, experts educatius i joves van participar dilluns en la segona trobada del grup de treball encarregat d’elaborar un document d’estratègies municipals de noves oportunitats educatives, en el marc de la lluita contra l’abandonament escolar prematur.
 
Imatge de la trobada. Foto: DIBA.
24.10.18 - BARCELONA • Barcelonès
Un total de 80 tècnics municipals han assistit avui a la jornada “La importància del manteniment en els equipaments municipals” organitzada pel Serveis d’Equipaments, Infraestructures Urbanes i Patrimoni Arquitectònic.
23.10.18  • Alt Empordà
Gairebé nou milions de ciutadans, que resideixen en les 36 entitats locals guardonades, veuen reconeguda la seva participació en el reciclatge, clau fonamental de l'èxit de la campanya. El programa està dirigit a municipis o agrupacions de municipis de més de 50.000 habitants. 


Montserrat Mindan i Cortada, Presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i alcaldessa de Roses. Foto: CCAE.