Qué dicen de alcaldes.eu
tiempo.es
EL PUNT AVUI
14.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
El portaveu d’ERC critica les “reminiscències feixistes” de la justícia espanyola i denuncia que no hi ha separació de poders, sinó “repartiment de poders”
 
El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà.
 
EL PUNT AVUI
13.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
Ha proposat també que de número 3 a la llista unitària de l’independentisme hi podria anar Anna Gabriel de la CUP
 
Per Puigdemont el lideratge de Junqueras a les eleccions europees “és indiscutible”
 
Carles Puigdemont a una entrevista de Catalunya Ràdio.
EL PUNT AVUI
12.11.18 - MADRID
L’actual president de la Sala Penal del Tribunal Suprem havia de liderar el judici del procés i és el candidat proposat pels populars
 
Substituirà Lesmes al capdavant del Consell General del Poder Judicial, que tindrà majoria progressista
 
El magistrat Manuel Marchena, en una imatge d’arxiu. Foto: EFE.
 
Notícies relacionades:
La Entrevista
16.11.18 - GIRONA • Gironès
En concret, són 134 llars d'infants municipals i el primer cicle d'educació infantil de quatre escoles rurals de Cabanes, Esponellà, el nucli de Medinyà de Sant Julià de Ramis i Sant Miquel de Fluvià. En total, es beneficiaran d'aquests ajuts 6.097 infants.  
 
Imatge il·lustrativa d’una escola bressol de l'Ajuntament de Girona. L'autoria és Ajuntament de Girona. CRDI (Fons El Punt Avui – Dani Vilà).
14.11.18  • Baix Llobregat
El pressupost del Pla Xarxa de Governs Locals, principal eina de suport als municipis, s’eleva dels 68,45 milions (2008-2011) als 125,76 milions d’aquests tres primers anys de mandat
 
El president de la Diputació, Marc Castells, i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà, durant la presentació de la inversió feta aquest mandat a la comarca del Baix Llobregat. Foto: Òscar Ferrer/Diputació de Barcelona.
14.11.18 - GIRONA • Gironès
S'ha realitzat amb èxit una prova pilot d'aquesta integració a dos municipis de la demarcació de Girona, Celrà i Sant Gregori, i ja està disponible per a poder-ho oferir als 167 ajuntaments que utilitzen actualment aquest gestor d'expedients


Imatge de l'acte. Foto: DDGI.
13.11.18 - LLEIDA • Segrià
Es destinaran 100.000 euros a impulsar la gestió dels residus del Pla d’Urgell, l’Urgell, Les Garrigues i La Noguera, i a l’elaboració del projecte del nou centre per al tractament conjunt de la fracció resta per aquestes comarques
 
Els altres 100.000 euros seran per impulsar el projecte del nou centre de tractament de residus a l’Alt Urgell i l’ampliació del dipòsit controlat existent a la comarca
12.11.18 - LLEIDA • Segrià
Es tracta d'una plataforma de serveis tecnològics destinada als ens locals perquè aquests puguin tramitar de forma electrònica els procediments i ajudar-los en l'acompliment dels requeriments normatius


Imatge de l'acte. Foto: Dip.Lleida.
12.11.18 • Vallès Occidental
L’objectiu és el d’afavorir la interrelació entre els tècnics responsables de la implementació de les accions dels plans de treball de cada territori i afavorir les sinèrgies entre les accions dels diferents ens locals.
9.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
Dels 13,3 milions, 9,7 seran pel finançament del curs 2016-2017, i uns 3,6 milions es destinaran al curs 2017-2018 pel foment de l'escolarització bressol municipal. 
 

Els propers dies es publicarà al BOPB i a la Seu Electrònica de la Diputació de Barcelona l'aprovació de la concessió de subvencions. Foto: DIBA.
9.11.18 - GIRONA • Gironès
Per finalitzar aquest desplegament, es vol desplegar 890 quilòmetres de cable de fibra òptica per connectar tots els municipis i polígons industrials no connectats encara.


Imatge de la roda de premsa. Foto: DIp.Girona.
8.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
El Congrés pretén millorar la prevenció i la gestió de la vulnerabilitat energètica i avançar en la recerca de solucions efectives, a curt i mitjà termini, reforçant les estratègies d’acció conjuntes des de l’àmbit local. 
 
La vicepresidenta segona i responsable de l'Àrea d'Atenció a les Persones, Meritxell Budó, al costat de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la resta de representats de les entitats organitzadores del 2n Congrés Català de Pobresa Energètica. Foto: Xavier Subias/Diputació de Barcelona.
7.11.18  • Berguedà
L’objectiu del projecte és dotar a les comarques d’un major nombre de punts d’informació turística que ajudin a complementar el servei d’atenció al turista/visitant i dotar a aquests nous equipaments de les eines per informar, orientar i acompanyar-lo en la seva estada.


Imatge grupal. Foto: DIBA.
7.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
La Diputació de Barcelona dóna un suport econòmic de 15 milions d’euros per a que els ajuntaments puguin fer front a les despeses dels deutes de les famílies en situació vulnerable, que inclouen una part del pagament dels subministraments. 
 
Meritxell Budó, la convidada avui del programa "L'Entrevista", que emet La Xarxa per les ràdios i les televisions locals de Catalunya. Autor: Diputació de Barcelona.
6.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
Toni Comín ha participat a la reunió per videoconferència per parlar del Consell de la República


Imatge de la reunió. Foto: ACM.
6.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
El president de l'ACM, David Saldoni, ha acompanyat aquest dimarts al matí als expresidents de l'ACM i l'AMI, Miquel Buch i Neus Lloveras, al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya on declaraven com a investigats pel referèndum de l'1-O. Saldoni ha qualificat la declaració de "fotesa i absurditat", ja que per "intentar fer que la gent pugui votar o per declaracions hi ha gent que passa pels jutjats".


Imatge de l'acte. Foto: ACM.
Próximo desayuno

Com portar
feina i crear oportunitats als municipis?”

IGUALADA,
23 de novembre de 2018


Per assistir com a oïent

Places molt limitades


Interessats posin-se en contacte:
esmorzars@alcaldes.eu
  llegir més


Próximo desayuno

Com fomentar noves vocacions polítiques”

BARCELONA,
29 de novembre de 2018


Per assistir com a oïent

Places molt limitades


Interessats posin-se en contacte:
esmorzars@alcaldes.eu
  llegir més


14.11.18 - SOLSONA • Solsonès
L’any que ve continuarà organitzant-se la campanya “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir”


Imatge de la jornada. Foto: Aj. Solsona.
13.11.18 • Alt Empordà
El Consell considera necessari dissenyar un pla d'acció en qual es tinguin en compte des d'una correcta gestió dels residus fins a una possible gestió agrupada per part de les empreses que permetin minimitzar els costos en la recollida, dins del marc del Pla Estratègic en l'àmbit del desenvolupament econòmic local i l'ocupació a l'Alt Empordà.


Mapa. Foto: CCAE.
13.11.18 - JORBA • Anoia
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha resolt atorgar una subvenció de 2,58 milions d’euros al Consell Comarcal de l’Anoia per millorar la planta de compostatge de fracció orgànica de residus municipals de Jorba.
12.11.18 • Bages i Moianès
El Consell Comarcal del Bages reedita el Mapa de les Rutes del Romànic, impulsat per l’associació Amics de l’Art Romànic del Bages, amb l’objectiu de difondre i posar en valor aquests monuments i els espais naturals de la comarca


Imatge de la presentació. Foto: CCBages.
12.11.18 • Maresme
El Maresme comptarà per primera vegada amb professionals formades com a agents energètics, un perfil de suport ciutadà especialitzat en la identificació i gestió de la pobresa energètica desenvolupat a través del projecte europeu ASSIST, del programa H2020.
 
Imatge de la reunió. Foto: DIBA.
9.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
En aquesta edició s’ha incrementat el total de municipis que han participat, que en el cas de les escoles bressol arriba a 48 ajuntaments i en els cercles de música a 43. 


Imatge de la jornada. Foto. DIBA.
9.11.18  • Bages
L’ens comarcal organitza una jornada formativa on els municipis han conegut noves eines de relació amb ciutadania i empreses com el Sobre Digital i el servei de Còpia Digital
8.11.18 - GIRONA • Gironès
Unes 125 persones han participat avui en una jornada que ha impulsat la Diputació amb l'objectiu d'ajudar les administracions locals gironines a gestionar l'adaptació a la vespa asiàtica, a fi de compartir coneixement i orientar les decisions a escala local.
 

Imatge del diputat de Medi Ambient, Lluís Costabella (al centre), durant la inauguració avui de la jornada, juntament amb el president de CILMA, Sergi Mir (a l'esquerra), i la gerent de Dipsalut, Sílvia Oliveras (a la dreta).
7.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
La línia de suport econòmic destina ajuts als municipis de la demarcació de Barcelona, per a activitats de promoció d'estils de vida saludables, entre elles, la prevenció del consum d'alcohol, i per a la producció de material divulgatiu o educatiu sobre el tema.
 
La diputada de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Laura Martínez. Foto: DIBA.
7.11.18 - SANTA COLOMA DE GRAMENET • Barcelonès
L’alcalde de Badalona, Álex Pastor, i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, s’han reunit avui amb els representants veïnals per col·laborar en la solució a problemes comuns dels dos municipis


Imatge de la trobada. Foto: Aj. Badalona.
6.11.18 - LLEIDA • Segrià
La voluntat de la institució és cofinançar el 25% del pressupost total, tal com s’ha fet fins ara en projectes comunitaris presentats per ens locals


Imatge de la reunió. Foto: Dip. Lleida.