Canal Parlament
Qué dicen de alcaldes.eu
tiempo.es
EL PUNT AVUI
20.11.18 - MADRID
EL PUNT AVUI
20.11.18 - VACARISSES • Vallès Occidental
La Entrevista
23.11.18 - IGUALADA • Anoia
Igualada anunciarà el proper 28 de novembre un progrés de nivell “mundial” en la creació d’ocupació


(D'esq. a dreta): Esteve Pintó, president de PIMEC de Catalunya Central; F. Xavier Roca, editor i director d'Alcaldes.eu; Marc Castells, president de la Diputació de Barcelona i alcalde d'Igualada; Xavier Boquete, president del Consell Comarcal de l'Anoia i alcalde de Masquefa; Marta Felip, secretària general d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
21.11.18 - TARRAGONA • Tarragonès
La voluntat és esvair dubtes i analitzar qüestions problemàtiques que poden tenir els ens locals a l'hora de fer contractació o implementar criteris d'adjudicació en les licitacions.


Imatge de la sessió. Foto: ACM.
20.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha signat aquest dilluns amb alcaldes i representants de tretze ajuntaments de la demarcació crèdits per valor de 27.871.954,25, dels quals 1.088.953,00 € subvencionats per la corporació.


Imatge de la signatura. Foto: DIBA.
19.11.18 - GIRONA • Gironès
En concret, els ajuts serviran per redactar programes de ciutat i projectes de mobiliari, senyalització i construcció, ampliació, reforma o rehabilitació de les biblioteques municipals de Castell-Platja d’Aro, Celrà, l’Escala, Llançà, Puigcerdà, Sant Joan de les Abadesses, Santa Cristina d’Aro i Tossa de Mar.


Imatge de la biblioteca de Puigcerdà.
17.11.18 - SANT CELONI • Vallès Oriental
El president Quim Torra ha encoratjat els alcaldes a guanyar les municipals "per fer efectiva la República catalana"


Imatge de l'Assemblea. Foto: ACM.
16.11.18 - GIRONA • Gironès
En concret, són 134 llars d'infants municipals i el primer cicle d'educació infantil de quatre escoles rurals de Cabanes, Esponellà, el nucli de Medinyà de Sant Julià de Ramis i Sant Miquel de Fluvià. En total, es beneficiaran d'aquests ajuts 6.097 infants.  
 
Imatge il·lustrativa d’una escola bressol de l'Ajuntament de Girona. L'autoria és Ajuntament de Girona. CRDI (Fons El Punt Avui – Dani Vilà).
14.11.18  • Baix Llobregat
El pressupost del Pla Xarxa de Governs Locals, principal eina de suport als municipis, s’eleva dels 68,45 milions (2008-2011) als 125,76 milions d’aquests tres primers anys de mandat
 
El president de la Diputació, Marc Castells, i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà, durant la presentació de la inversió feta aquest mandat a la comarca del Baix Llobregat. Foto: Òscar Ferrer/Diputació de Barcelona.
14.11.18 - GIRONA • Gironès
S'ha realitzat amb èxit una prova pilot d'aquesta integració a dos municipis de la demarcació de Girona, Celrà i Sant Gregori, i ja està disponible per a poder-ho oferir als 167 ajuntaments que utilitzen actualment aquest gestor d'expedients


Imatge de l'acte. Foto: DDGI.
13.11.18 - LLEIDA • Segrià
Es destinaran 100.000 euros a impulsar la gestió dels residus del Pla d’Urgell, l’Urgell, Les Garrigues i La Noguera, i a l’elaboració del projecte del nou centre per al tractament conjunt de la fracció resta per aquestes comarques
 
Els altres 100.000 euros seran per impulsar el projecte del nou centre de tractament de residus a l’Alt Urgell i l’ampliació del dipòsit controlat existent a la comarca
12.11.18 - LLEIDA • Segrià
Es tracta d'una plataforma de serveis tecnològics destinada als ens locals perquè aquests puguin tramitar de forma electrònica els procediments i ajudar-los en l'acompliment dels requeriments normatius


Imatge de l'acte. Foto: Dip.Lleida.
12.11.18 • Vallès Occidental
L’objectiu és el d’afavorir la interrelació entre els tècnics responsables de la implementació de les accions dels plans de treball de cada territori i afavorir les sinèrgies entre les accions dels diferents ens locals.
9.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
Dels 13,3 milions, 9,7 seran pel finançament del curs 2016-2017, i uns 3,6 milions es destinaran al curs 2017-2018 pel foment de l'escolarització bressol municipal. 
 

Els propers dies es publicarà al BOPB i a la Seu Electrònica de la Diputació de Barcelona l'aprovació de la concessió de subvencions. Foto: DIBA.
Próximo desayuno

Com portar
feina i crear oportunitats als municipis?”

IGUALADA,
23 de novembre de 2018


Per assistir com a oïent

Places molt limitades


Interessats posin-se en contacte:
esmorzars@alcaldes.eu
  llegir més


Próximo desayuno

Com fomentar noves vocacions polítiques”

BARCELONA,
29 de novembre de 2018


Per assistir com a oïent

Places molt limitades


Interessats posin-se en contacte:
esmorzars@alcaldes.eu
  llegir més


21.11.18 - LLEIDA • Segrià
Des del seu inici la Xarxa ha obtingut  resultats molt satisfactoris com ara l’extensió dels portals de transparència local o la redacció i revisió de nombrosos documents d’utilitat per als ens locals.
20.11.18 - LLEIDA • Segrià
Es presenta a la Diputació de Lleida el projecte Catalonia SmartLab, amb exemples pràctics


Imatge de la presentació. Foto: Dip.Lleida.
19.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
Ha tingut lloc al recinte de l’Escola Industrial de Barcelona el segon taller adreçat a tècnics municipals d’educació dels municipis adherits a l’Aliança Educació 360 que impulsa la Diputació de Barcelona. Hi han participat més d’una vintena de tècnics d’una quinzena d’ajuntaments. 


Imatge de la sessió. Foto: DIBA.
16.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
En la jornada s’ha anunciat la constitució del Consell de la Mancomunitat Cultural i s’han presentat una selecció de bones pràctiques sobre les arts escèniques i la música en l’àmbit escolar.
14.11.18 - SOLSONA • Solsonès
L’any que ve continuarà organitzant-se la campanya “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir”


Imatge de la jornada. Foto: Aj. Solsona.
13.11.18 • Alt Empordà
El Consell considera necessari dissenyar un pla d'acció en qual es tinguin en compte des d'una correcta gestió dels residus fins a una possible gestió agrupada per part de les empreses que permetin minimitzar els costos en la recollida, dins del marc del Pla Estratègic en l'àmbit del desenvolupament econòmic local i l'ocupació a l'Alt Empordà.


Mapa. Foto: CCAE.
13.11.18 - JORBA • Anoia
L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha resolt atorgar una subvenció de 2,58 milions d’euros al Consell Comarcal de l’Anoia per millorar la planta de compostatge de fracció orgànica de residus municipals de Jorba.
12.11.18 • Bages i Moianès
El Consell Comarcal del Bages reedita el Mapa de les Rutes del Romànic, impulsat per l’associació Amics de l’Art Romànic del Bages, amb l’objectiu de difondre i posar en valor aquests monuments i els espais naturals de la comarca


Imatge de la presentació. Foto: CCBages.