Canal Parlament
Qué dicen de alcaldes.eu
tiempo.es
EL PUNT AVUI
29.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
Encapçalen la marxa representants de metges i personal sanitari, professors, bombers i assistents socials i estudiants
 
A Girona, uns 120 metges es concentren davant dels despatxos del gerent de l’ICS
 
Capçalera de la manifestació unitària de metges, professors i estudiants per reclamar la reversió de les retallades a Barcelona. Foto: ACN.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
28.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
Un grup de 300 alumnes de la UAB talla els accessos al Campus de Bellaterra en la primera jornada de vaga estudiantil
 
La UPF tanca per “seguretat” els campus de Ciutadella i Poblenou
 
Un dels piquets que s’han concentrat a les rotondes per impedir el pas de vehicles a la UAB. Foto: ACN.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
28.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
El Govern preveu un conjunt de mesures per valor de 100 milions
 
El seguiment de la vaga a l’atenció primària és del 38,93% segons el Govern i del 74% segons Metges de Catalunya
 
Els metges concentrats aquest matí davant del Parlament. Foto: ACN.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
27.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
Els manifestants s’han assegut al tram central de l’avinguda i hi han escrit lemes com ‘Ho fem per tu’ o ‘Volem més temps per als nostres pacients’
 
Les negociacions continuen aquesta tarda
 
Els metges en vaga tallen la Diagonal. Foto: ACN.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
27.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
L’actual ministre d’Exteriors va fer l’operació quan encara conseller de la companyia i tenia informació privilegiada
 
El govern espanyol li expressa el seu “suport total”
 
Artadi reclama la dimissió
 
El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, en una image d’arxiu. Foto: ACN.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
26.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
Metges de Catalunya assegura que el seguiment de l’aturada és pràcticament del 100%
 
Entre els lemes que han cridat a Barcelona hi ha ‘Volem més temps pels nostres pacients’
 
Els metges en vaga a la seu de l’ICS. Foto: ACN.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
26.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
Demanen el seu alliberament i que puguin exercir de diputats mentre no hi ha sentència ferma
 
Josep Turull i Jordi Turull en una imatge d’arxiu.
La Entrevista
30.11.18 - TITULARS

La Generalitat assumeix els 12 minuts per pacient i contractarà 250 facultatius

Protesta de 8.000 treballadors públics i estudiants a Barcelona

Per una banda, l’’Ara’ apunta que “El Govern arriba a un acord amb els metges”, així com el ‘Segre’, que anuncia que “Els metges desconvoquen la vaga en arribar a un acord de millores amb la Generalitat”, i ‘Regió7’, que assenyala que “La vaga de metges s’acaba a mitges a la regió central”.

llegir més
29.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
La Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous en Junta de Govern un nou paquet d’ajuts, dotat amb 24 milions d’euros, per a la millora de l’ocupabilitat a tots els municipis de la demarcació.
29.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
Pujol afirma que la seva vocació ha estat més patriòtica que política i demana un vot de confiança amb el funcionament del país
 
F. Xavier Roca, director i editor d’Alcaldes.eu; Dídac Manresa, alcalde de Breda; Miquel Salvador, degà de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra; Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya entre 1980 i 2003; Miquel Àngel Escobar, secretari d’Administracions Locals i Relacions amb l’Aran.
28.11.18 - LLEIDA • Segrià
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la segona de les quatre sessions al territori que l'ACM fa per tal d'analitzar com s'està aplicant la nova Llei de Contractes del Sector Públic (LCSP), que va entrar en vigor fa una mica més de mig any. Hi han assistit la majoria d'ens locals de la demarcació.


Imatge de la jornada. Foto: ACM.
28.11. • Baix Empordà
El conseller Puigneró ha presentat els projectes per perllongar la xarxa de cable a la comarca en més de 19 km, amb una inversió que supera els 400.000 euros   
 
Imatge de la visita de les obres d’extensió de la xarxa de fibra òptica pública entre Begur i Palafrugell. Foto: Premsagencat.
27.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
Per tal de facilitar als municipis metropolitans afrontar aquesta problemàtica, el Consell Metropolità ha aprovat iniciar la redacció d'un catàleg de recomanacions, per assessorar als ajuntaments metropolitans en el desenvolupament de les seves polítiques d'habitatge. Un cop aprovada aquesta iniciativa, el catàleg estarà redactat en un termini de 3 mesos.
27.11.18 - GIRONA • Gironès
Els comptes per a aquest any tenen com a eixos principals les polítiques d'atenció a les persones, el territori i l'aposta pel desenvolupament econòmic.


Imatge del Ple. Foto: Dip.Girona.
26.11.18 - MADRID
En la sessió d’aquest matí s’han lliurat el Premi Conama a la Sostenibilitat de petits i mitjans municipis, un guardó honorífic que distingeix les millors iniciatives de l’àmbit local a favor de la sostenibilitat, i que ha recaigut en dos ens locals de la demarcació de Barcelona com són l’Ajuntament d’Avià i la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa.
 
El diputat Jesús Calderer amb la ministra per la Transició Ecològica, Teresa Ribera, a la inauguració de Conama 2018 a Madrid. Foto: Diputació de Barcelona.
26.11.18 - LLEIDA • Segrià
En la Junta de Govern la Diputació de Lleida celebrada aquest dilluns per col·laborar amb el món local a subvenir les despeses en accions de Salut Pública
23.11.18 - IGUALADA • Anoia
Igualada anunciarà el proper 28 de novembre un progrés de nivell “mundial” en la creació d’ocupació


(D'esq. a dreta): Esteve Pintó, president de PIMEC de Catalunya Central; F. Xavier Roca, editor i director d'Alcaldes.eu; Marc Castells, president de la Diputació de Barcelona i alcalde d'Igualada; Xavier Boquete, president del Consell Comarcal de l'Anoia i alcalde de Masquefa; Marta Felip, secretària general d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
21.11.18 - TARRAGONA • Tarragonès
La voluntat és esvair dubtes i analitzar qüestions problemàtiques que poden tenir els ens locals a l'hora de fer contractació o implementar criteris d'adjudicació en les licitacions.


Imatge de la sessió. Foto: ACM.
20.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, ha signat aquest dilluns amb alcaldes i representants de tretze ajuntaments de la demarcació crèdits per valor de 27.871.954,25, dels quals 1.088.953,00 € subvencionats per la corporació.


Imatge de la signatura. Foto: DIBA.
19.11.18 - GIRONA • Gironès
En concret, els ajuts serviran per redactar programes de ciutat i projectes de mobiliari, senyalització i construcció, ampliació, reforma o rehabilitació de les biblioteques municipals de Castell-Platja d’Aro, Celrà, l’Escala, Llançà, Puigcerdà, Sant Joan de les Abadesses, Santa Cristina d’Aro i Tossa de Mar.


Imatge de la biblioteca de Puigcerdà.
17.11.18 - SANT CELONI • Vallès Oriental
El president Quim Torra ha encoratjat els alcaldes a guanyar les municipals "per fer efectiva la República catalana"


Imatge de l'Assemblea. Foto: ACM.
16.11.18 - GIRONA • Gironès
En concret, són 134 llars d'infants municipals i el primer cicle d'educació infantil de quatre escoles rurals de Cabanes, Esponellà, el nucli de Medinyà de Sant Julià de Ramis i Sant Miquel de Fluvià. En total, es beneficiaran d'aquests ajuts 6.097 infants.  
 
Imatge il·lustrativa d’una escola bressol de l'Ajuntament de Girona. L'autoria és Ajuntament de Girona. CRDI (Fons El Punt Avui – Dani Vilà).
14.11.18  • Baix Llobregat
El pressupost del Pla Xarxa de Governs Locals, principal eina de suport als municipis, s’eleva dels 68,45 milions (2008-2011) als 125,76 milions d’aquests tres primers anys de mandat
 
El president de la Diputació, Marc Castells, i el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Josep Perpinyà, durant la presentació de la inversió feta aquest mandat a la comarca del Baix Llobregat. Foto: Òscar Ferrer/Diputació de Barcelona.
Próximo desayuno

Com fomentar noves vocacions polítiques”

BARCELONA,
29 de novembre de 2018


Per assistir com a oïent

Places molt limitades


Interessats posin-se en contacte:
esmorzars@alcaldes.eu
  llegir més


29.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
El Ple d'aquest dijous ha aprovat per unanimitat el text, que preveu l'ajuda econòmica i tècnica necessària al territori afectat pels aiguats d'aquesta tardor
 
Imatge del Ple. Foto: DIBA.
28.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
El nou sistema permet simplificar i agilitar tràmits, reduir burocràcia i augmentar la transparència en les licitacions i concursos públics 
 
Foto de família després de l'adquisicó de la plataforma única de contractació electrònica. Foto: Ajuntament de Mataró.
27.11.18 • Alt Empordà
L'exercici anterior era de 39.180.326 euros, el que implica un descens del 7,90% degut bàsicament a la finalització de les obres del Centre de Tractament de Residus (CTR). Les inversions pugen un total de 8.314.682,41 euros.


Imatge del Ple. Foto: CCAE.
27.11.18  • Bages
Els comptes augmenten un 14,45% respecte l’any anterior i es fa una aposta pels serveis comarcals, les polítiques socials, la promoció del turisme i inversions per millorar el sistema d’abastament d’aigua


Imatge del Ple. Foto: CCBages.
26.11.18 • Vallès Occidental/Vallès Oriental
Al Vallès Oriental, el pressupost del Pla Xarxa de Governs Locals s’eleva dels 46,47 milions (2008-2011) als 88,4 milions d’aquests tres primers anys d’aquest mandat
 
Al Vallès Occidental, s’eleva dels 67,38 milions (2008-2011) als 120,28 milions d’aquests tres primers anys de mandat 


El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, durant la presentació de les inversions de la corporació al Vallès Oriental. Foto: Òscar Ferrer/Diputació de Barcelona.
26.11.18 - LLEIDA • Segrià
Tal com ja va avançar al Ple d'investidura, Rosa Maria Perelló reitera la voluntat de comptar amb el suport de la resta de grups i d'incrementar els ajuts de concurrència competitiva


Imatge del Ple. Foto: Diputació de Lleida.
23.11.18  • Bages
El Consell d’Alcaldes del Bages ret homenatge al veí de Castellbell i el Vilar que va perdre la vida en l’accident de Vacarisses amb un sentit minut de silenci


Imatge de la sessió. Foto: CCBages.
21.11.18 - LLEIDA • Segrià
Des del seu inici la Xarxa ha obtingut  resultats molt satisfactoris com ara l’extensió dels portals de transparència local o la redacció i revisió de nombrosos documents d’utilitat per als ens locals.
20.11.18 - LLEIDA • Segrià
Es presenta a la Diputació de Lleida el projecte Catalonia SmartLab, amb exemples pràctics


Imatge de la presentació. Foto: Dip.Lleida.
19.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
Ha tingut lloc al recinte de l’Escola Industrial de Barcelona el segon taller adreçat a tècnics municipals d’educació dels municipis adherits a l’Aliança Educació 360 que impulsa la Diputació de Barcelona. Hi han participat més d’una vintena de tècnics d’una quinzena d’ajuntaments. 


Imatge de la sessió. Foto: DIBA.
16.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
En la jornada s’ha anunciat la constitució del Consell de la Mancomunitat Cultural i s’han presentat una selecció de bones pràctiques sobre les arts escèniques i la música en l’àmbit escolar.
14.11.18 - SOLSONA • Solsonès
L’any que ve continuarà organitzant-se la campanya “Barris antics, molt per descobrir, molt per oferir”


Imatge de la jornada. Foto: Aj. Solsona.
13.11.18 • Alt Empordà
El Consell considera necessari dissenyar un pla d'acció en qual es tinguin en compte des d'una correcta gestió dels residus fins a una possible gestió agrupada per part de les empreses que permetin minimitzar els costos en la recollida, dins del marc del Pla Estratègic en l'àmbit del desenvolupament econòmic local i l'ocupació a l'Alt Empordà.


Mapa. Foto: CCAE.