Qué dicen de alcaldes.eu
tiempo.es
SEGRE
14.12.18 - BARCELONA • Barcelonès
La vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, ha demanat la "màxima col·laboració" a la Generalitat. 
 
El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. Foto: Segre.
EL PUNT AVUI
12.12.18 - MADRID
El primer ministre espanyol adverteix que enviar més policies espanyols a Catalunya si persisteix la “deixadesa de funcions dels Mossos”


Pedro Sánchez, aquest dimecres al Congrés. Foto: EPA.
 
Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
10.12.18 - MADRID
La vicepresidenta Carmen Calvo assegura: “L’executiu està estudiant tota la capacitat de resposta que tenim”

“No es poden tallar vies, no es pot impedir la lliure circulació de bens i persones per cap actuació”, apunta


La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo. Foto: EPA.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
4.12.18 - BARCELONA • Barcelonès
Partits polítics i associacions inicien contactes per concretar més accions i acompanyar els presos en la protesta
 
El TC diu que el cas és “complexe” però que actua amb el calendari previst
 
El president Quim Torra, parlant ahir amb els mitjans de comunicació després de sortir de la presó de Lledoners. Foto: ACN.
 
Notícies relacionades:
La Entrevista
13.12.18 - TITULARS

May supera la qüestió de confiança després d’anunciar que no es presentarà el 2022

Més de 700 policies busquen el terrorista d’Estrasburg

Ple absolut en les portades dels diaris d'avui: l'advertència de Sánchez a Torra. El Periódico titula "Sánchez avisa Torra amb el pes de la llei", El Punt Avui ho fa amb "Sánchez apuja el to" i El País diu que "Sánchez planta cara a Torra i li ofereix la sortida d’un altre Estatut". Pel que fa a l'ABC, amb Borrell en portada, destaca: "Reconec el poc èxit de la política de l’ibuprofè a Catalunya", i El Mundo "Sánchez agreuja la seva solitud per la seva inoperància a Catalunya". 

llegir més
14.12.18 - BARCELONA • Barcelonès
El projecte MOBILus, encapçalat per Barcelona i format per un partenariat amb 48 membres de 15 països, ha estat l’escollit per l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT, per la denominació en anglès) per liderar la comunitat d’innovació (Knowledge and Innovation Community) sobre la mobilitat urbana.


Trambaix en el seu pas per Barcelona. Foto: Ajuntament de Barcelona.
12.12.18 - TARRAGONA • Tarragonès
En l'acte celebrat a l'Auditori Diputació, s'han donat a conèixer els guanyadors i els reconeixements de la 6a edició d'aquest certamen


Foto de família dels guardonats en la 6a edició dels Premis Emprèn. Foto: Diputació de Tarragona.
10.12.18 - BARCELONA • Barcelonès
L’Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona continua oferint suport a la digitalització dels fons dels arxius de la Xarxa d’Arxius Municipals amb l'objectiu de facilitar-ne la consulta i posar-los a l'abast de tothom.


El portal Arxius Municipals Digitals disposa de 103 municipis i més de 261.000 actes públiques. Foto: Diputació de Barcelona.
3.12.18 - GIRONA • Gironès
Aquestes subvencions s’emmarquen en el programa «Del pla a l’acció» de la Diputació, que (amb un pressupost global de 2.115.000 euros per al 2018 i el 2019) dona suport als 209 municipis adherits al Pacte d’alcaldes per a l’energia i el clima.


Imatge d’una instal·lació solar fotovoltaica de l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners. Foto: DDGI.
4.12.18 - GIRONA • Gironès
L'objectiu del Seminari és analitzar temes d'actualització jurídica, amb especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten les entitats locals.


Imatge de la jornada. Foto: DDGI.
29.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
La Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous en Junta de Govern un nou paquet d’ajuts, dotat amb 24 milions d’euros, per a la millora de l’ocupabilitat a tots els municipis de la demarcació.
29.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
Pujol afirma que la seva vocació ha estat més patriòtica que política i demana un vot de confiança amb el funcionament del país
 
F. Xavier Roca, director i editor d’Alcaldes.eu; Dídac Manresa, alcalde de Breda; Miquel Salvador, degà de Ciències Polítiques de la Universitat Pompeu Fabra; Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya entre 1980 i 2003; Miquel Àngel Escobar, secretari d’Administracions Locals i Relacions amb l’Aran.
28.11.18 - LLEIDA • Segrià
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la segona de les quatre sessions al territori que l'ACM fa per tal d'analitzar com s'està aplicant la nova Llei de Contractes del Sector Públic (LCSP), que va entrar en vigor fa una mica més de mig any. Hi han assistit la majoria d'ens locals de la demarcació.


Imatge de la jornada. Foto: ACM.
28.11. • Baix Empordà
El conseller Puigneró ha presentat els projectes per perllongar la xarxa de cable a la comarca en més de 19 km, amb una inversió que supera els 400.000 euros   
 
Imatge de la visita de les obres d’extensió de la xarxa de fibra òptica pública entre Begur i Palafrugell. Foto: Premsagencat.
27.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
Per tal de facilitar als municipis metropolitans afrontar aquesta problemàtica, el Consell Metropolità ha aprovat iniciar la redacció d'un catàleg de recomanacions, per assessorar als ajuntaments metropolitans en el desenvolupament de les seves polítiques d'habitatge. Un cop aprovada aquesta iniciativa, el catàleg estarà redactat en un termini de 3 mesos.
Próximo desayuno

HABITATGE:
un dret universal o un factor d’exclusió?

L'HOSPITALET LL,
17 de gener de 2019


Per assistir com a oïent

Places molt limitades


Interessats posin-se en contacte:
esmorzars@alcaldes.eu
  llegir més


EL9NOU
14.12.18 - VIC • Osona
Es va presentar en un acte al centre cívic de Can Pau Raba que va comptar amb el suport d’alcaldes i regidors socialistes d’Osona i de l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín


Tena, a l'esquerra, amb Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, al centre. Foto: El9Nou.
EL9NOU
12.12.18 - CAMPDEVÀNOL • Ripollès
Compta amb el primer sistema de connexió portàtil de tot l’Estat espanyol
 
Doctors realitzant el Teleictus amb un pacient. Foto: El9Nou.
SEGRE
10.12.18 - LLEIDA • Segrià
La Generalitat amplia a 88 les estacions públiques, que donen servei als més de 12.000 vehicles elèctrics que circulen per les carreteres catalanes


Nous punts de recàrrega ràpida. Font: Segre.
30.11.18 - LLEIDA • Segrià
La presidenta de la Diputació de Lleida ha presidit la inauguració de la segona de les tres jornades 'Els Pirineus: nous reptes i propostes vertebradores', celebrada a Sort
 
Les comunicacions d'avui han tingut com a eix temàtic 'Serveis públics i despoblament'


Imatge de la jornada. Foto: Dip.Lleida.
29.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
El Ple d'aquest dijous ha aprovat per unanimitat el text, que preveu l'ajuda econòmica i tècnica necessària al territori afectat pels aiguats d'aquesta tardor
 
Imatge del Ple. Foto: DIBA.
28.11.18 - BARCELONA • Barcelonès
El nou sistema permet simplificar i agilitar tràmits, reduir burocràcia i augmentar la transparència en les licitacions i concursos públics 
 
Foto de família després de l'adquisicó de la plataforma única de contractació electrònica. Foto: Ajuntament de Mataró.
27.11.18 • Alt Empordà
L'exercici anterior era de 39.180.326 euros, el que implica un descens del 7,90% degut bàsicament a la finalització de les obres del Centre de Tractament de Residus (CTR). Les inversions pugen un total de 8.314.682,41 euros.


Imatge del Ple. Foto: CCAE.
27.11.18  • Bages
Els comptes augmenten un 14,45% respecte l’any anterior i es fa una aposta pels serveis comarcals, les polítiques socials, la promoció del turisme i inversions per millorar el sistema d’abastament d’aigua


Imatge del Ple. Foto: CCBages.
26.11.18 • Vallès Occidental/Vallès Oriental
Al Vallès Oriental, el pressupost del Pla Xarxa de Governs Locals s’eleva dels 46,47 milions (2008-2011) als 88,4 milions d’aquests tres primers anys d’aquest mandat
 
Al Vallès Occidental, s’eleva dels 67,38 milions (2008-2011) als 120,28 milions d’aquests tres primers anys de mandat 


El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, durant la presentació de les inversions de la corporació al Vallès Oriental. Foto: Òscar Ferrer/Diputació de Barcelona.