tiempo.es
EL PUNT AVUI
12.2.20 - BARCELONA Barcelonès
Cisco, Intel, AT&T i Facebook, noves grans absències que resten cada cop més sentit a la fira

Les grans operadores europees també mediten la retirada

La GSMA no reacciona, però divendres reuneix el seu consell
 

Els passadissos del MWC en la darrera edició. Caldrà veure si enguany es podrà celebrar. Foto: ACN.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
11.2.20 - BARCELONA Barcelonès
Totes les empreses que no acudiran al congrés han al·legat motius de seguretat
 
Els forats que deixaran aquestes companyies ja equival pràcticament al 10% de l’espai expositi
 

El Congrés Mundial de Mòbils centrat en la tecnologia 5G. Foto: El Punt Avui.

Notícies relacionades:
EL PUNT AVUI
10.2.20 - BARCELONA Barcelonès
El Tribunal Suprem no es desempallega de la crítica un any després de l’inici de la vista contra els independentistes catalans

Les defenses dels nou presos polítics ja preparen els recursos al Constitucional i exposen errors de la sentència i els seus efectes “perversos”
 

Advocats dels independentistes catalans, en una sessió del judici al Tribunal Suprem, l’any passat. Foto: EFE.

Notícies relacionades:
La Entrevista
14.2.2020 - BARCELONA • Barcelonès
L’Associació Catalana de Municipis ha celebrat XXII Assemblea del municipalisme català al Recinte modernista de Sant Pau, a Barcelona.
 
Lluís Soler: “La Catalunya que ens imaginem pels propers anys és un país sostenible, que garanteixi la qualitat de vida de totes les persones, vinguin d’on vinguin i siguin com siguin, i que fomenti que la prosperitat arribi a tots els racons dels nostres pobles i ciutats.”


14.2.20 - TITULARS

Les institucions prometen un retorn brillant, però el conflicte Xina-EUA projecta la seva ombra sobre l’acte

Les conseqüències de la cancel·lació del Mobile encara porten cua a les portades d’aquest divendres. LaVanguardia diu que “Barcelona ja treballa en un Mobile 21 amb un futur encara incert”, mentre que ElPaís subratlla que “El Govern i l’OMS posen en qüestió el tancament del Mobile”. 

 
llegir més
 
14.2.20 - CATALUNYA
El president de l’ACM ha detallat les diferents qüestions més rellevants que estan damunt de la taula de l’agenda municipalista, com la Llei d’Estabilitat Pressupostària. 
 

El vicepresident de Governança Local, Xavier Paz; la delegada del Govern estatal a Catalunya, Teresa Cunillera; la secretària General, Joana Ortega; i el president de l’ACM, Lluís Soler. Foto: Associació Catalana de Municipis.
13.2.20 - CATALUNYA
12.2.20 - CATALUNYA
A Catalunya, els ens locals guardonats han estat Barcelona, Lleida, Mollet del Vallès, el Prat de Llobregat, Reus i Terrassa.
 

Fotografia dels ajuntaments premiats. Foto: Federació Catalana de Municipis.
12.2.20 - CATALUNYA
La consellera de la Presidència ha remarcat que és una prioritat del Govern “la lluita contra el despoblament rural per garantir la igualtat d’oportunitats” a tot al país.
 

La consellera Meritxell Budó durant la seva intervenció al Parlament. Foto: Govern.cat/Julio Díaz.
11.2.20 - CATALUNYA
El govern de l'Estat s'ha compromès a aprovar un decret-llei que autoritzi els governs locals a utilitzar els gairebé 5.000 milions de superàvit que van aconseguir el 2019.
 

Foto: Federació Catalana de Municipis.
11.2.20 - CATALUNYA
Entre els ens locals beneficiats, es troben l’Ajuntament de Sant Just Desvern (Baix Llobregat), l’Ajuntament de Santa Pau (la Garrotxa) i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà. 
 

Activitat contra el malbaratament alimentari organitzada per la UdL. Foto: Govern.cat.
11.2.20 - BARCELONA Barcelonès
La reunió ha explorat possibles col·laboracions entres les dues entitats i ha abordat qüestions com la creació d’ocupació, l’emprenedoria, la captació d’inversions, la promoció econòmica i la competitivitat.
 

Imatge de la reunió. Foto: Associació Catalana de Municipis.
10.2.20 - L'HOSPITALET DE LLOBREGAT Barcelonès
Marín ha destacat que aquesta primera visita d’un president del Govern a la Diputació representa “un contacte directe amb el món local, amb els municipis, amb la realitat del dia a dia de les nostres ciutats i pobles”.
 

El president del Govern, Pedro Sánchez, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, signant el conveni sobre energies renovables. Foto: Diputació de Barcelona/Pau Fabregat.
10.2.20 - BARCELONA Barcelonès
La trobada ha abordat l’agenda municipalista en matèria d’emergència climàtica, mobilitat sostenible, habitatge i medi ambient i patrimoni natural, entre altres.
 

El president de l’ACM, Lluís Soler, i el vicepresident de Territori Digital i Sostenibilitat, Sergi Pedret, s’han reunit amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Foto: Associació Catalana de Municipis.
7.2.20 - L'HOSPITALET DE LLOBREGAT Barcelonès
Núria Marín ha destacat en la seva conferència anual la incorporació del Ministeri d’Indústria al clúster biomèdic de Bellvitge en un mandat clau en el seu desenvolupament.
 

L’alcaldessa ha fet una crida a la conscienciació sobre l’emergència climàtica i ha anunciat una agenda 2030 per erradicar les barreres físiques, socials i econòmiques a la ciutat de L’Hospitalet. Foto: Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.
7.2.20 - CATALUNYA
Durant el 2019 s’ha donat a resposta a un total de 537 consultes jurídiques procedents d’ens locals catalans.
 

El departament de Serveis Jurídics de l’Associació Catalana de Municipis assessora els ens associats en la interpretació i aplicació de la normativa que els afecta. Foto: Associació Catalana de Municipis.
14.2.20 - TARRAGONA Tarragonès
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha nomenat el nou responsable d'aquest consorci en substitució de Meritxell Roigé.
 

Foto: Govern.cat.
12.2.20 - TARRAGONA Tarragonès
La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, participa en la presentació dels actes programats amb motiu de l’efemèride.
 

Foto: Diputació de Tarragona.
11.2.20 - L'HOSPITALET DE LLOBREGAT Barcelonès
Gornal Activa dona protagonisme a les estratègies creatives i tecnològiques en la recerca de feina.
 

Foto: Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.
10.2.20 - VIC Osona
S’han iniciat les obres que suposaran una inversió d’1,2 milions d’euros.
 

Foto: Govern.cat.
7.2.20 - LLEIDA
Joan Talarn i Jordi Latorre refermen el compromís del pressupost de la Diputació per al 2020 amb l’autonomia local i la desaparició dels ajuts discrecionals.
 

Foto: Diputació de Lleida.
05.2.20 - ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA
El Consell Metropolità va aprovar el 27 de gener per unanimitat una moció presentada pel grup de CAT Torrelles sobre el mal estat de les línies elèctriques a les zones de muntanya de l'àrea metropolitana Barcelona.
 

Foto: Federació Catalana de Municipis.
7.2.20 - LLEIDA
Joan Talarn i Jordi Latorre refermen el compromís del pressupost de la Diputació per al 2020 amb l’autonomia local i la desaparició dels ajuts discrecionals.
 

Foto: Diputació de Lleida.