Eduard Rovira

La seva vinculació amb Torredembarra prové de ben petit, quan se’n va anar a viure al municipi amb els seus avis. Eduard Rovira sempre es va criar a la vora de la mar i de la pesca, distribuint la infància entre Barcelona, l’Ametlla de Mar, Cambrils, i Torredembarra, seguint l’activitat de les barques de pesca familiars. Va arribar a ser secretari de la Federació Territorial de la Confraria de Pescadors de Tarragona, però les activitats de terra endins el van cridar encara més. Després d’una etapa formant-se com a administrador de finques, l’any 1996 va crear l’acadèmia nàutica i gestoria Rovira Gual. L’any 2015 la seva vida laboral va fer un gran canvi quan va presentar-se -i ser anomenat- alcalde, representant ERC.
 
QÜESTIONARI IMPERTINENT
  • Llibre de capçalera: M’agrada molt: ‘La formació de la llengua catalana’, de l’Antoni M. Badia i Margarit. Com a llibre d’esbarjo, he llegit molta novel·la negra.
  • Una pel·lícula: Cada moment hi ha hagut una pel·lícula... Recordo molt ‘All that Jazz’, un musical. També em va garratibar ‘Apocalypse Now’, i ‘El tambor de hojalata’. I a una època de la meva vida em vaig aficionar a Passolini, que és molt bèstia. 
  • Una cançó: ‘La mar’, d’en Charles Trenet, cantant francès. I després dues havaneres atípiques: la de la pel·lícula ‘Los últimos de Filipinas’; i les de Càdiz. I sobretot, que forma part d’una altre època, ‘Entre dos aguas’, de Paco de Lucía, y ‘La leyenda del tiempo’ de Camarón.  
  • Un plat de cuina: Els ranxets de Torredembarra. Però en general tota la cuina tradicional catalana, des d’un arròs a la cassola dels que feia la meva mare o àvia, a mandonguilles de qualsevol preparació possible, i sobretot els plats tradicionals de mariners: romescos, arrossejats, fideuats...
  • Una beguda: Vi.
  • Un país: El meu, Catalunya.
  • Un viatge: Viatges pendents són molt ideals. Allà on he viatjat, sempre m’agrada més que fer el ‘pim pam’, és anar a la taverna del poble, conèixer la gent. Llavors m’és igual el lloc. M’agradaria navegar amb barqueta per aquest indret.
  • Un esport: Relacionats amb la mar. La vela o el rem per exemple.
  • El que més valora d’una persona: Que m’hi senti bé, que en la relació hi hagi respecte i mires amples recíproques. No és una qualitat sinó el conjunt de la persona. 
 
Eduard Rovira
Eduard Rovira
Alcalde de Torredembarra