Alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts

Municipio: Sant Vicenç dels Horts

Galeria d'imatges del municipi

Sant Vicenç dels Horts és un municipi del Baix Llobregat, situat a la dreta del Llobregat i limitat amb Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat. Els seus orígens se situen als temps dels íbers, però els grans canvis del municipi es concentren al segle XX: d’una banda, amb una onada de barcelonins acomodats que van construir les seves cases a principis de segle, i de l’altra, a la dècada dels seixantes, quan la població va passar de poc més de 5.000 habitants a 21.000 en només trenta anys. Avui, Sant Vicenç dels Horts compta amb gairebé 28.000 vicentins escampats en un radi de 9 km2.

El web municipal de Sant Vicenç dels Horts descriu el municipi com a posseïdor d’un patrimoni que en reflecteix l'evolució històrica. Poblat al llarg dels temps per ibers i romans, cristians dependents de monestirs i senyors feudals, per homes lliures, agricultors, obrers, comerciants i professionals dels serveis, la vila manté l’essència de poble i acumula capes i més capes de vivències i records fins arribar al dia d’avui. Des del retorn de la Democràcia, Sant Vicenç s’ha dotat d’actius i atractius rellevants com ara el parc del Pi Gros, les zones industrials i les diverses infraestructures viàries que l’apropen a la capital i a tot el país.

L’alcaldessa ens ha volgut remarcar que la vila s’ha volgut mantenir en “els Horts” abans que en “els blocs” al llarg de la seva història, i que el caràcter tradicionalment agrari ha generat una idiosincràsia pròpia que es vol preservar. No és d’estranyar, doncs, que contemplin el riu Llobregat com un lloc acollidor, de lleure i font de riquesa. El reflex, potser, d’un anhel de viatge perpetu envers una mar inabastable i plena de vida.