Municipio: Sallent

Galeria d'imatges del municipi

Sallent és un poble de més de mil anys d'història situat a la comarca del Bages. Té 65km2 i 6.800 habitants, i el seu dia a dia està marcat per la indústria, el comerç local i l'agricultura.
 
Gran part del terme municipal està ocupat per naus pertanyents a multinacionals, una empresa minera i camps de conreu, mentre que en el nucli del poble  hi brolla una gran activitat gràcies al seu reguitzell de petites i mitjanes empreses que donen vida als carrerons que estiu rere estiu són engalanats per les associacions de la vila, des de fa ja gairebé 700 anys. 
 
Aquest món associatiu és el pulmó del poble junt amb el comerç de proximitat descrit. Són les petites entitats, junt amb l'Ajuntament, les que s'encarreguen de dinamitzar l'activitat veïnal, i "no hi ha ni un cap de setmana sense activitat", com diu l'alcalde. També són les responsables d'innovacions i reformes del patrimoni històric i cultural de Sallent, amb símbols com l'Ermita del Castell, que és l'ermita de planta circular més gran de Catalunya, o la Font dels Gegants, inaugurada per Tarradellas quan Sallent era ciutat gegantera de Catalunya.