Municipio: Vilafant

Galeria d'imatges del municipi

Amb una població de 5.443 habitants repartits en una extensió de 8.36km2, el municipi de Vilafant es troba quasi en el centre geogràfic de la comarca de l'Alt Empordà. Vilafant és un poble amb història. Cal remuntar-nos fins l'any 1017, en una butlla del Papa Benet VIII, per a trobar la primera menció d'aquesta Vila. No és fins l'any 1119 que s'anomena l'existència de l'església parroquial de Sant Cebrià. L'església fou el punt d'origen, ja en l'Edat Mitjana, de la construcció de la vila medieval de Vilafant, actualment el seu nucli antic. Annexionat a Vilafant trobem el nucli de Palol Sabaldòria. L'any 1995 l'Ajuntament va aprovar un Pla Especial de Protecció d'aquest conjunt arqueològic format per una església pre-romànica, un castell medieval i un mas, a més de restes ibèriques i romanes.
 
Vilafant és un poble en continu creixement. Des de l'any 1991 fins l'any 2002 ha experimentat un increment de població de més d'un 55%.

La seva població viu distribuïda en el territori formant tres nuclis de població diferenciats: El Nucli antic, Les Forques, i el Camp dels Enginyers, Les Closes d'en Clarà i Les Arengades. Aquestes urbanitzacions situades al nord-est i també properes a Figueres, van iniciar la seva construcció a principis dels anys 60.

Recomanat per alcaldes.eu