Municipio: Sant Guim de Freixenet

Galeria d'imatges del municipi

En la pàgina web municipal, l’alcalde ens explica que Sant Guim és un municipi de 25 quilòmetres quadrats, amb unes 2.850 hectàrees, una altitud de 750 metres i 10 nuclis agregats. També ens diu que Freixenet, un d’aquests, havia estat la capital antiga del municipi, però que quan van construir la línia de tren Barcelona-Saragossa, es va fer servir l’hostal vell que acollia els carruatges que anaven de Barcelona a Lleida, com a moll de càrrega i descàrrega de la RENFE.
A partir de 1860, “cases i comerços anaren formant el poble”, i el primer nom que adoptà fou el de “l'Estació”. L'any 1936, Sant Guim passà a ser capital de municipi i s'anomenà Sant Guim de l'Estació. Com ens ha dit en l’entrevista, el seu és “un poble jove, amb bones vies d'accés i amb un emplaçament immillorable, situat al bell mig de Catalunya, des d'on podem oferir bons serveis i qualitat de vida”.

Recomanat per alcaldes.eu

LLOCS D'INTERÈS
 
 • Centre d'Interpretació Sikarra Nostra: Desde el CENTRE D’INTERPRETACIÓ volem ser un espai cultural més del municipi i la comarca, que constribueixi a la dinamització cultural del municipi de Sant Guim de Freixenet, comarca i rodalies.  A part volem ser un referent ecoturístic, a companyant als visitants de la Segarra en la descoberta del valuós patrimoni de l’altiplà.
Més informació aquí
 
 • Naturalesa i paisatge: En el paisatge de Sant Guim podem trobar diferents elements de patrimoni popular com són cabanes de volta, fonts i abeuradors i parets de marge, entre altres, enmig dels bosquets principalment de pi i zones d'antic alzinar i els conreus de cereals.

Més informació aquí


MÉS TURISME AQUÍ


ITINERARIS
 • Caminada de la Marinada
 • Ruta de les Dues Valls
 • Ruta del Modernisme: Sant Guim de Freixenet forma part d’aquesta ruta en un circuit que inclou el Sindicat Agrícola de Cervera i Comarca, el Sindicat de Sant Guim de Freixenet, el cementiri modernista de Montornès de Segarra, les nombroses façanes modernistes de Guissona i la Casa Trilla i el cementiri de Torà.
 • Camins de fusta: La trail rural consta d’un circuit exigent, amb un desnivell considerable i en un terreny ple de corriols i rases enmig de boscos, arrels i pedra, que donen a camins per on antigament passaven a recollir llenya per fer fusta.

FIRES I FESTES (destacades)

Fira de l’Ou: 9 de juny de 2019 (2n diumenge de juny. es comença a celebrar l’any 1996. El nom de la fira es deu al fet que en aquesta localitat hi ha una gran quantitat de granges de gallines ponedores, fet que converteixen a Sant Guim com una de les màximes poblacions productores d’ous de tota Catalunya.

Aquesta fira s'estructura de la següent manera: Un mercat amb productes i serveis del municipi; Un mercat de productes artesanals i alimentaris d'arreu dels països catalans; Activitats i tallers varis relacionats amb l'ou; Esmorzar popular, mostra de tot tipus d'ous; Activitats i tallers varis relacionats amb la cultura tradicional i popular catalana; Activitats i demostracions per part de les entitats locals del municipi.

ON DORMIR
 • Casa Martí
 • Casa de Colònies La Coma

ON MENJAR
 • Braseria l'Alzina
 • Bar Esport
 • Six Bar
 • L'Estelada