Alcalde de La Pobla de Cérvoles

Municipio: La Pobla de Cérvoles

Galeria d'imatges del municipi

La Pobla de Cérvoles és una vila de la comarca de les Garrigues d’uns 200 habitants, situada a 663 metres d’alçada i amb una extensió de 62 km2. Compta amb els atractius d’un entorn natural molt visitable (la serra de Llena), una església parroquial barroca, les runes del castell local i dos cellers de vi adscrites a la D.O. Costers del Segre: Mas Blanch i Jové, i el Cérvoles Celler. La seva cooperativa agrícola produeix un fantàstic oli d’oliva amb D.O.P. Les Garrigues. Vi i oli, són dos dels productes de la trilogia mediterrània, que tanta salut i plaer culinari han donat a tantes persones durant generacions. La festa de l’oli i l’orelleta, de desembre, és una cita obligada per degustar-los i conèixer un indret del país que, sovint, queda fora de les principals rutes.

Recomanat per alcaldes.eu

JORNADES D'URBAN PLOGGING A  LA POBLA DE CÉRVOLES

L’associació de Joves “El Cérvol” amb la col.laboració de l’Ajuntament de la Pobla de Cérvoles, convoca a tothom a unes jornades d’Urban Plooging per mantenir net la Pobla de Cérvoles. Enguany (2019) es van realitzar els dies 31 de Juliol i 1 d’Agost.

LLOCS D’INTERÈS
 • Ecomuseu de l’oli: L'Ecomuseu pretén donar una visió completa del procediment d'elaboració artesanal de l'oli, de la seva qualitat, de la seva cultura, de la seva història, etc. Es situa a la Pl. de Sant Miquel.
   
 • Església de la Mare de Déu de la Jonquera: Fou bastida el 1728 sobre les restes d'una església romànica. En el seu interior, en el cambril, hi ha la Mare de Déu de la Jonquera. Aquesta verge trobada és la patrona de la Pobla. A l'església s'hi pot admirar un orgue barroc (construït per Anton Cases vers el 1752) d'exquisida policromia, totalment restaurat per Wilfried Praet.
A l'estiu, i formant part del Cicle de Concerts dels Orgues de Catalunya, s'hi duen a terme concerts a càrrec de prestigiosos organistes; durant l'any acompanya els cants litúrgics. També es poden veure les Pintures murals a l'altar major, de l'any 2000, atrevida obra mural del pintor lleidatà de reconegut prestigi Víctor P. Pallarès, en el lloc on hi hagué un magnífic retaule barroc, malauradament destruït.
 
 • L’ermita de Sant Miquel: Fou construïda el 1610. Acollí la imatge de la Mare de Déu de la Jonquera fins al seu posterior trasllat a l'església parroquial. Fou llavors quan la capella passà a donar culte a sant Miquel Arcàngel i des de llavors va presidir l'ermita el retaule gòtic de sant Miquel, obra de Bernat Martorell, el qual retaule hi restà fins que a principis del segle XX fou traslladat a Tarragona per a la seva restauració i actualment es troba a la Catedral de Tarragona. Actualment a l'ermita de Sant Miquel se'n pot veure una reproducció feta pel pintor Salvador Jané.
   
 • Vinya dels artistes: És un projecte singular del celler Mas Blanch i Jové que aconsegueix fusionar el paisatge de muntanya de les Garrigues amb l'art i el vi. Hi veureu obres d'artistes destacats com Josep Guinovart, Federic Amat, Susana Solano, Carles Santos o Evru, entre altres. És una experiència sensorial a l'aire lliure: un concepte únic. que uneix territori, gastronomia, ecologia, cultura i vi per al gaudi de tots els sentits.
 
MÉS TURISME AQUÍ


ITINERARIS

FIRES I FESTES

ON DORMIR
 • VILLAS GALLART
 • Cal Pastor
ON MENJAR
 • Restaurant La Llena
 • Restaurant Ca la Mari