30.10.15 - ARTEDÓ • Alt Urgell

Reñé es reuneix amb els alcaldes de l’Alt Urgell i visita millores en vies locals

Viernes, 30 de Octubre de 2015

La Diputació de Lleida inverteix 565.000 euros a la carretera local d’Artedó i el camí d’accés a Vilanova de Banat


Fotografia de la reunió dels alcaldes de l'Alt Urgell.
Treballa una proposta per convocar un pla quadriennal dedicat a la conservació de camins
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, s’ha reunit aquest divendres amb els alcaldes de l’Alt Urgell, en el marc d’una jornada que també l’ha dut a visitar les millores efectuades a la carretera d’accés a Artedó i al camí municipal que enllaça fins a Vilanova de Banat.
Concretament, els treballs de millora han comportat una inversió superior als 565.000 euros i s’han efectuat al llarg de l’any 2015 a la carretera LV-4008, de la C-462 a Ortedó (amb una inversió superior als 470.000 euros) i al camí que condueix des d’aquest darrer nucli fins a Vilanova de Banat, amb un pressupost de 95.000 euros.
Al camí visitat aquest divendres, el Servei de Vies i Obres de la Diputació de Lleida ha eliminat els sots en un tram de gairebé 6 quilòmetres. El Consell Comarcal de l’Alt Urgell (que ha assumit 141.750 euros) i la Generalitat (que ha aportat 50.000 euros) també han actuat en aquesta via, que és imprescindible per als accessos a aquests nuclis de muntanya. Per la seva part, l’Ajuntament d’Alàs i Cerc ha aportat 42.000 euros.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que la fórmula del cofinançament entre diferents institucions és la “més adequada” per fer possible projectes com aquest de millora de vies locals d’accés a municipis.
Durant la trobada amb els alcaldes, Reñé ha fet esment que la Diputació de Lleida està preparant la proposta de pressupost per l’any 2016 i que les millores en camins continuaran sent una prioritat en els comptes venidors.
La voluntat de Reñé és la de poder convocar un nou pla quadriennal per donar sortida a les necessitats dels ajuntaments que no s’hagin pogut atendre durant el Pla Específic 2013-2016 i en aquesta proposta treballa actualment l’equip de govern en col·laboració amb els consells comarcals.