23.11.15 - CALELLA • Maresme

Calella es converteix en ciutat de revistes el cap de setmana del 27 al 29 de novembre

Lunes, 23 de Noviembre de 2015

Divendres s’ instal·larà un quiosc a la Plaça de l’Església amb tota l’oferta de revistes i premsa en català.

Divendres 27 de novembre, a les deu del matí, començaran les activitats del projecte iQUIOSC.cat amb la instal·lació d’un quiosc a la Plaça de l’Església de Calella. La Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Digitals impulsa aquesta iniciativa que aglutina mig miler de mitjans de comunicació.
 
iQUIOSC.cat és un projecte amb dues vessants: la física i la digital. La física és una mostra itinerant de revistes i premsa publicades en català. La digital, en canvi, és el quiosc que permet comprar revistes i premsa al web www.iquiosc.cat i que disposa també d’aplicació pròpia per iPad, iPhone i Android. Amb aquesta instal·lació i les activitats que s’hi faran al seu voltant, Calella es converteix per uns dies en Ciutat de Revistes.
 
Divendres a les 10.00 hores s’obrirà les portes de l’iQUIOSC.cat que s’inaugurarà oficialment a les 12.00 hores amb la presència de l’alcaldessa, Montserrat Candini i el president de la Federació i de l’APPEC, Lluís Gendrau. Dissabte a les 12 del migdia, a l’escenari contigu a l’iQUIOSC.cat, la companyia Vivim del Cuento presentarà l’espectacle familiar “Un país de revistes”, i diumenge a les 12.30h la revista Esguard presentarà “Esguard on tour” amb una entrevista en directe de Txe Arana al cantautor Roger Mas. L’iQUIOSC.cat estarà obert divendres i dissabte de 10.00h a 21.00h i diumenge de 10.00h a 19.00h.
 
El projecte Calella Ciutat de Revistes preveu dur a terme més endavant activitats i tallers a la Biblioteca i als centres educatius de la ciutat.
 
La Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Digitals és la suma de les associacions que representen als editors de revistes (APPEC), la premsa comarcal (ACPC) i la premsa gratuïta (AMIC). La Federació aglutina a més de mig miler de mitjans de comunicació que s’editen en català en la seva versió paper i digital.