27.11.15 - CALELLA • Maresme

Calella, primera ciutat de revistes de Catalunya

Viernes, 27 de Noviembre de 2015

Aquest cap de setmana la carpa d’IQUIOSC.cat estarà ubicada a la Plaça de l’Església amb tota l’oferta de revistes i premsa en català.

Avui divendres, 27 de novembre, a les 12 del migdia, ha tingut lloc la inauguració de la carpa iQUIOSC.cat, a la Plaça de l’Església de Calella. La inauguració ha anat a càrrec de Lluís Gendrau, president de la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, d’Eugeni Cabanes, director de Comunicació d’Endesa Catalunya i de Montserrat Candini, alcaldessa de Calella.
 
Amb aquesta instal·lació i amb les activitats que s’hi faran al seu voltant, Calella es converteix en la primera ciutat de les Ciutats de Revistes. En l’acte inaugural Lluís Gendrau ha agraït a l’alcaldessa el haver-los acollit a  Calella i ha explicat que: “L’Alt Maresme és una comarca amb molta tradició de revistes i de mitjans locals” i ha afegit que “el país es construeix d’aquesta forma”. Per la seva banda, Eugeni Cabanes ha explicat que “la relació d’Endesa amb les revistes i premsa en català ve des de fa 15 anys quan van pensar que l’empresa havia d’estar al costat dels clients i els clients són lectors”. Finalment, Montserrat Candini ha manifestat: “volem que la nostra ciutat sigui una ciutat compromesa amb el nostre país i tot el que té a veure amb revistes i cultura catalana té a veure amb el reforçament de Catalunya com a país”. A més l’alcaldessa ha agraït als organitzador que hagin escollit Calella com a primera ciutat  de les ciutats de revistes de Catalunya i ha dit “nosaltres volem posar el nostre granet de sorra a la supervivència de la cultura  dels nostre país”.
 
iQUIOSC.cat és un projecte amb dues vessants: la física i la digital. La física és una mostra itinerant de revistes i premsa publicades en català. La digital, és el quiosc que permet comprar revistes i premsa al web www.iquiosc.cat i que disposa també d’aplicació pròpia per iPad, iPhone i Android.
 
A més de la carpa inaugurada avui, dissabte a les 12 del migdia, a l’escenari contigu a l’iQUIOSC.cat, la companyia “Vivim del Cuento” presentarà l’espectacle familiar “Un país de revistes”, i diumenge a les 12.30h la revista Esguard presentarà “Esguard on tour” amb una entrevista en directe de Txe Arana al cantautor Roger Mas. L’iQUIOSC.cat estarà obert divendres i dissabte de 10.00h a 21.00h i diumenge de 10.00h a 19.00h.
 
El projecte Calella Ciutat de Revistes preveu dur a terme més endavant activitats i tallers a la Biblioteca i als centres educatius de la ciutat.