27.11.15 - BARCELONA • Barcelonès

La Federació de Municipis de Catalunya exigeix al govern de l’estat que aturi immediatament l’entrada en vigor de l’LRSAL

Viernes, 27 de Noviembre de 2015

El Comitè Executiu de l’FMC ho ha acordat en una reunió que està tenint lloc aquest matí

La Federació de Municipis de Catalunya (FMC) denuncia davant els ciutadans i les institucions públiques amb responsabilitat en la prestació dels serveis socials que el govern central, a través de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), vol deixar sense cobertura legal i financera el sistema públic de proximitat dels serveis socials.

Els serveis socials que presten els nostres Ajuntaments són condició clau per garantir una atenció de proximitat, personalitzada. En el medi rural, aquesta condició és indispensable per garantir la cohesió social i l’equilibri territorial.
 
Amb l’LRSAL, el govern del Partit Popular vol eliminar a partir del proper 1 de gener de 2016 la totalitat dels serveis socials bàsics que fins ara garantim els ajuntaments. Aquesta xarxa de serveis socials municipals creada amb esforç durant els últims anys està ara especialment amenaçada per una reforma legal regressiva que posa en risc l’atenció de prop de 2, 5 milions de ciutadans a tot l’Estat. Una reforma que comporta la destrucció de prop de 10.000 llocs de treball del sector públic local.
 
L’FMC lamenta aquesta tossuderia del govern central en provocar, amb una reforma local lesiva pels ciutadans, la pèrdua de drets socials dels més febles i desemparats i exigeix al President del Govern, Mariano Rajoy, que aturi immediatament, mitjançant una disposició legal suficient, l’entrada en vigor de la LRSAL en els àmbits dels serveis socials, l’educació i la sanitat prevista, segons la pròpia llei, pel proper dia 1 de gener de 2016.
 
Al mateix temps l’FMC, juntament amb d’altres entitats municipalistes i amb el suport necessari del Govern de la Generalitat i d’altres institucions públiques i entitats volem expressar la nostra ferma voluntat i compromís de garantir la prestació municipal efectiva d’aquests serveis en el marc de l’exercici legal de les seves competències.