2.12.15 - BARCELONA • Barcelonès

L’ACM demana l’aturada immediata de la LRSAL

Miércoles, 02 de Diciembre de 2015

Reclama una disposició legal que concreti els últims anuncis del Ministerio
Promourà, conjuntament amb la FMC, una interpretació clara de la suspensió de serveis en clau catalana

El Comitè Executiu de l’ACM es va reunir dimarts a la tarda a Caldes de Montbui, i va aprovar un acord per demanar al govern espanyol que concreti amb una disposició legal l’anunci, fet per carta per part del Ministerio de Hacienda y Administraciones Públicas, d’aturar l’entrada en vigor, prevista per l’1 de gener de 2016, de part de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL) en els àmbits dels serveis socials, l’educació i la sanitat.
 
“Lamentem un cop més la deriva recentralitzadora del govern del PP. Amb l’excusa d’un suposat estalvi pressupostari, es lamina l’autonomia local afectant greument els serveis que reben els ciutadans”, va manifestar el president de l’ACM, Miquel Buch, davant la trentena d’alcaldes i alcaldesses desplaçats fins a  Caldes de Montbui.
 
Després que el Ministerio de Adminstraciones Públicas fes arribar per carta als ajuntaments que hi hauria un ajornament de la llei, el Comitè Executiu de l’ACM ha acordat que, juntament amb altres entitats municipalistes i amb el suport del Govern de la Generalitat i institucions públiques, s’acordi una interpretació conjunta de la normativa davant la manca de cobertura legal de la carta tramesa pel Ministerio. “Actualment no hi ha cap norma que indiqui que s’atura o no. Això pot provocar que hi hagi secretaris o interventors que entenguin que es paralitza i altres que no s’atura. Fruit de la forma de governar del PP, els ajuntaments patim”, va assegurar el president Miquel Buch.
 
Per la seva banda, l’alcalde de Caldes de Montbui, Jordi Solé, va agrair que l’ACM s’hagi desplaçat fins al seu municipi per celebrar el Comitè Executiu. Al mateix temps, va mostrar el seu ferm compromís a demanar que la LRSAL es derogui, ja que no fa cap bé als ciutadans. 
 
El Comitè Executiu de l’ACM va aprovar també el nomenament dels nous presidents de les diferents comissions sectorials de l’ACM:
 
Benestar Social - David Saldoni (Ajuntament de Sallent)
Cultura i Llengua – Lluís Guinó (Ajuntament de Besalú)
Ensenyament - Anna Erra (Ajuntament de Vic)
Esports – Jordi Solé (Ajuntament de Caldes de Montbui)
Funció Pública - Francesc Colomé (Ajuntament de Les Franqueses del Vallès)
Hisendes Locals - Ferran Bel (Ajuntament de Tortosa)
Igualtat i Nova ciutadania – Estefania Rufach (Ajuntament d’Os de Balaguer)
Infraestructures, Urbanisme i Habitatge – Pol Pagès (Ajuntament de Sant Quintí de Mediona)
Interior, Prevenció, Seguretat i Protecció Civil - Fermí Santamaria ( Ajuntament de Llagostera)
Medi Ambient i Sostenibilitat - Montserrat Carreras ( Ajuntament de Cunit)
Petits Municipis - Carles Banús ( Ajuntament de Tavèrnoles)
Promoció econòmica i ocupació - Marc Castells ( Ajuntament de Igualada)
Salut - Josep Mª Coromines ( Ajuntament de Olot)
Turisme - Montserrat Candini ( Ajuntament de Calella)