15.12.15 - BARCELONA • Barcelonès

Alcaldes.eu esdevé una eina de recerca per a la UPF

Martes, 15 de Diciembre de 2015

El Rector de la UPF i el director d’Alcaldes.eu han rubricat avui les clàusules d’un conveni de col·laboració.

L’acord donarà noves eines a la UPF per a la recerca, i nous àmbits de continguts sobre la gestió municipal a Alcaldes.eu

Alguns dels Esmorzars-col·loqui més rellevants es celebraran properament la seu universitària

El Rector de la UPF, Jaume Casals i el director d’Alcaldes.eu, Xavier Roca en un moment de la firma.

Alcaldes.eu i la Universitat Pompeu Fabra han signat aquest matí un conveni marc de col·laboració que reforçarà les respectives missions de divulgació i de recerca sobre la vida política municipal a Catalunya.

En un acte protocol·lari, el Rector de l’UPF, Jaume Casals Pons, i el Director d’Alcaldes.eu, Xavier Roca, han rubricat un compromís pel qual “es concreten diverses línies d’activitats beneficioses per a ambdues parts”, com ha assenyalat Roca. La facultat de Ciències Polítiques i Socials, representada pel seu degà David Sancho, ha estat la interlocutora designada pel rectorat i també ha presenciat la signatura.

D’una banda, l’acord contempla la celebració conjunta de diversos actes públics “aprofitant el potencial de convocatòria d’Alcaldes.eu en relació a l’àmbit polític” i “la capacitat de generació de debat públic per part de la UPF”, com s’especifica en les clàusules.

De l’altra, el conveni proposa una nova via de col·laboració en la recerca acadèmica. I és que tot el fons documental de la plataforma d’Alcaldes.eu (integrada pel portal “Alcaldes.eu”, el canal “Alcaldes.TV”, els “Esmorzars d’Alcaldes” i el llibre anual homònim) han quedat a disposició d’estudiants i investigadors de la UPF “que, amb els seus estudis, ajudaran a una millor comprensió de la gestió municipal i d’aquells que la protagonitzen. Alcaldes.eu passa a ser ara una nova eina de recerca en mans de la UPF”, ha explicat Xavier Roca.

L’acord contempla també que la plataforma esdevingui un centre de networking per a tota la comunitat acadèmica universitària i, recíprocament, que la UPF faci difusió de les activitats d’Alcaldes.eu entre la seva comunitat. Igualment es deixa la porta oberta a impulsar altres iniciatives que ambdues parts puguin acordar en el futur.


La UPF i Alcaldes.eu col•laboraran per potenciar el debat i el coneixement en la governança municipal