14.01.16 - LLEIDA • Segrià

Una seixantena de municipis s’assessoren sobre la nova regularització cadastral a la Diputació de Lleida

Jueves, 14 de Enero de 2016

La corporació lleidatana juntament amb la Gerència Territorial del Cadastre de Lleida informen els consistoris sobre els efectes tributaris  que aquesta regularització tindrà pels ajuntaments i ciutadans


Jornada sobre el procediment de regularització cadastral a la Diputació de Lleida.
La Diputació de Lleida, a través de l’Organisme Autònom de Gestió i Recaptació de Tributs Locals (OAGRTL), juntament amb la Gerència Territorial del Cadastre de Lleida, ha organitzat aquest dijous una jornada sobre el procediment de regularització cadastral que 61 municipis lleidatans hauran d’iniciar el proper mes de febrer.
El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha estat l’encarregat de presentar la jornada, on diferents experts i responsables del l’OAGRTL i del Cadastre de Lleida han explicat en què consisteix aquest procediment i quines repercussions cadastrals i tributàries pot tenir als municipis.
En la seva intervenció, Latorre ha indicat que es tracta d’un procediment que va iniciar la Direcció General del Cadastre l’any 2013 a tots els municipis de l’Estat espanyol amb l’objectiu de regular i ordenar el cadastre. Els processos de regularització s’aniran fent fins l’any 2018 als diferents consistoris.
Amb aquesta regularització, els ciutadans posaran al dia tota la relació de béns, la qual cosa suposarà un increment de valors cadastrals i un increment de la recaptació en concepte d’IBI per part dels ens locals, tal com ha explicat el director de l’OAGRTL, Xavier Monné. “És un tema de justícia tributària a partir de la qual l’alcalde pot fer una política fiscal més justa i adequada”, ha puntualitzat.
Aquest procediment de regularització cadastral inclou tant les unitats urbanes com rústiques i té afectacions tributàries en l’impost sobre béns immobles de naturalesa urbana i també rústica.
El procediment de regularització s’inicia a 61 municipis al febrer i els primers resultats es podrien obtenir al maig. Monné ha indicat que entre 2014 i 2016 es preveu que un centenar de municipis lleidatans facin aquesta regularització cadastral a petició de la Direcció General del Cadastre.
La Diputació de Lleida repetirà aquestes jornades d’assessorament si més endavant s’inicia un altre procés de regularització cadastral amb nous ajuntaments.