14.01.16 - SANT ADRIÀ DE BESÒS • Barcelonès

Comunicat de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs sobre Les Tres Xemeneies

Jueves, 14 de Enero de 2016

La presidenta de l'Àrea Metropolitana i alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va fer ahir unes declaracions durant una conferència al Col·legi de Periodistes sobre  Les Tres Xemeneies,  en les quals va destacar aquest espai “com un dels que ofereix més oportunitats de desenvolupament del model econòmic, ambiental i de mobilitat” i va apostar per un projecte cultural i de memòria històrica sobre el passat obrer.

Respecte d’aquestes manifestacions, volem destacar que la transformació del Front Litoral i de la central tèrmica coneguda com Les Tres Xemeneies és un dels projectes més importants de la ciutat de Sant Adrià de Besòs. Cal dir que l'alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, ha mantingut converses amb la presidenta de l'AMB, Ada Colau, i l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, sobre la situació i les possibilitats de futur d’aquest espai del Front Litoral, situat en més d'un 80% al terme municipal de Sant Adrià de Besòs. 
 
Una de les prioritats d'aquest Ajuntament és recuperar l'espai públic comprès en la zona marítima terrestre de Les Tres Xemeneies perquè la ciutat tingui una nova platja i un passeig marítim que abasti des del Besòs fins a Badalona. Per això, des de l'Ajuntament de Sant Adrià s'estan establint ponts de diàleg amb els ajuntaments de Barcelona i Badalona i amb la Generalitat de Catalunya.
 
Respecte de l'espai i els terrenys que envolten Les Tres Xemeneies, s'està impulsant un procés participatiu que integri agents socials, tècnics i polítics de Sant Adrià i Badalona en comissions de treball per tal d'informar i copsar la seva opinió amb relació als estudis socials, econòmics i mediambientals que s'estan desenvolupant amb motiu de l'inici de la redacció de l'avanç de planejament dels terrenys del Front Litoral. 
 
Pel que fa als edificis que acullen les Tres Xemeneies i la Sala de Turbines s'ha iniciat l'expedient per protegir-los mitjançant una declaració de Bé Cultural d'Interès Local –BCIL- per tal d'evitar que siguin enderrocats.  
 
 
Finalment, l’Ajuntament de SAB coincideix positivament amb la presidenta de l'AMB en l’afirmació que l'Eix del Besòs ha de ser una de les prioritats d'aquest mandat.