15.01.16 - SANT JAUME DELS DOMENYS • Baix Penedès

L'ACA i l'Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys adeqüen prop de 800 metres d'un torrent del municipi per garantir la circulació de l'aigua

Viernes, 15 de Enero de 2016

S’han invertit més de 9.500 euros, el 80% dels quals han estat finançats per l’Agència i el 20% restant pel consistori


El torrent, un cop finalitzada l'actuació.
Les actuacions han consistit en la retirada de vegetació invasora (canya americana), així com arbres que podien impedir el lliure flux de l’aigua en cas d’avingudes 
Aquesta actuació posa de manifest el suport de l’Agència amb el món local per garantir el bon estat dels cursos fluvials catalans
L’Agència Catalana de l’Aigua i l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès) han millorat prop de 800 metres de la llera del torrent del Papiolet, concretament en el tram comprès entre la carretera T-240 i els límits del terme municipal.
Els treballs, que han comptat amb un pressupost superior als 9.500 euros, formen part de la subvenció endegada per l’Agència destinada a cofinançar actuacions en matèria de conservació i manteniment de lleres que transcorren per zona urbana. En aquest sentit, l’ACA ha assumit el 80% del cost de l’actuació i l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys el 20% restant. 
Les mesures dutes a terme en aquest municipi del Baix Penedès han consistit en la retirada de vegetació invasora (canya), així com també la retirada d’arbres que poden suposar un obstacle al lliure flux de l’aigua. 
L’empresa pública Forestal Catalana SA s’ha fet càrrec de l’execució dels treballs, que permetran minimitzar el risc en cas d’avingudes.  
L’Agència Catalana de l’Aigua ha destinat en els darrers mesos més d’1 milió d’euros en actuacions de manteniment i conservació de lleres. S’ha actuat en lleres no urbanes (amb finançament íntegre de l’ACA, amb una aportació de 400.000 euros), en lleres afectades per les ventades i riuades de finals de 2014 (amb finançament també de l’Agència i amb un pressupost de 340.500 euros) i en trams de lleres urbanes amb cofinançament entre l’ACA (aportant el 80% de la inversió) i els ajuntaments (el 20% restant), amb un pressupost de 300.000 euros. Això posa de manifest la col·laboració de l’Agència amb el món local per mantenir en bon estat els cursos fluvials catalans i garantint la lliure circulació de l’aigua.