20.01.16 - BARCELONA • Barcelonès

Nova campanya de formació sobre anticorrupció per a electes locals

Miércoles, 20 de Enero de 2016

L'Associació Catalana de Municipis, l’Oficina Antifrau de Catalunya i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) han organitzat conjuntament una sèrie de sessions formatives dirigides als electes locals.

La primera d’aquestes sessions serà el proper dijous 21 de gener al Museu d’Història de Barcelona.

Aquestes actuacions volen conscienciar alcaldes i regidors del seu paper de lideratge en la lluita contra la corrupció i de la necessitat de la seva implicació activa en les tasques de prevenció i en la promoció de conductes d’acord amb les exigències del bon govern i de la bona administració. Al mateix temps, les conferències pretenen respondre les preguntes que sovint es plantegen alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, equips de govern i plens municipals, d’acord a la demanda, cada cop més exigent, de la ciutadania de fomentar la integritat de les seves institucions.
 
Aquesta onada de sessions presenta la novetat de ser oberta a tots els municipis, i s’estén a tot el territori, amb sessions programades a la resta de demarcacions durant el primer trimestre de 2016. Així, hi ha convocades sessions a Tarragona, Lleida, Girona, La Seu d’Urgell i Tortosa.
 
Amb aquest seguit de sessions formatives, es consolida el model de prevenció de l’Oficina Antifrau al món local, que promou un canvi de paradigma que passa per enfortir la integritat institucional a partir d’accions preventives i centrades amb el risc de corrupció. Des de 2010, són ja més de 5.000 els participants a sessions formatives organitzades per l’Oficina Antifrau de Catalunya, amb un total de 300 sessions formatives i més de 1.300 hores lectives.
 
La  inauguració, oberta als mitjans, anirà a càrrec del director de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, del president de l’ACM Miquel Buch i del president de la FMC, Xavier Amor. 
 
RECORDATORI
  • Motiu: Nova campanya de formació sobre anticorrupció per a electes locals
  • Dia: Dijous 21 de gener
  • Lloc: Museu d'Història de Barcelona
  • Hora: 18h.