DIPUTACIÓ DE LLEIDA
02.02.16 - LLEIDA 

Proximitat i bona gestió, el més valorat pels alcaldes sobre la Diputació

Martes, 02 de Febrero de 2016

Al marge de les visites al territori i dels actes institucionals, el president Joan Reñé va rebre 181 alcaldes al seu despatx durant el 2015

Proximitat, suport, acompanyament, resposta, assessorament, esforç. Aquests són alguns dels trets que destaquen els representants del món local de la gestió que desenvolupa la Diputació de Lleida en els diferents àmbits.
Hem parlat amb alguns alcaldes i alcaldesses perquè ens expliquin quina és la valoració que en fan i quins aspectes destacarien de la gestió de la corporació.
El president del Consell Comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, afirma que la Diputació de Lleida és una de les poques administracions que dóna suport directe tant als ajuntaments com als consells comarcals.
Un dels ajuts que més valora és el corresponent a la contractació de secretaris-interventors del Servei d’Assistència Tècnica (SAT) que la Diputació de Lleida ofereix cada any als consells comarcals. “Aquest ajut és important, ja que els ajuntaments no podrien pagar aquest servei, especialment els consistoris de menys de 1.000 habitants, i això suposaria el col·lapse de l’administració o la necessitat de fusionar municipis perdent l’autonomia”, indica el president del Consell Comarcal del Pallars Jussà.
Aranda també valora positivament els ajuts al transport i menjador escolar, així com els aportats a projectes de desenvolupament turístic.
Les dificultats econòmiques que pateixen els consistoris més petits és una realitat que sovint posen de manifest els alcaldes. L’edil dels Omells de na Gaia, Delfí Escoté, afirma que pels ajuntaments és molt important la Diputació de Lleida, especialment per als més petits, que han de fer front a les despeses del dia a dia i també a imprevistos que, en moltes ocasions, són difícils d’assumir econòmicament.
“Els ajuts directes que ens dóna la corporació quan tenim una urgència o un imprevist són molt importants per a nosaltres, igual que les línies per fer front a les despeses ordinàries del consultori mèdic”, assenyala Escoté.
Els municipis més grans tampoc s’escapen de les dificultats econòmiques. L’alcalde de Cervera, Ramon Royes, valora l’esforç de la institució en un moment de dificultat econòmica, així com la capacitat d’escolta i de proximitat que té l’actual corporació lleidatana amb els municipis de tot el territori.
Per la seva banda, l’alcaldessa de Les Valls d’Aguilar, Rosa Fàbrega, destaca la implicació de la Diputació de Lleida en projectes importants com la millora de la carretera de les Valls d’Aguilar, així com en d’altres de caire divers.